10 projekte argëtuese të Apple Art për Fëmijë - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Mollët janë gjithmonë të parat në mendjen time kur bëhet fjalë për këtë periudhë të vitit dhe ato krijojnë një temë të mrekullueshme mësimore. Ne u argëtuam duke mësuar me mollë të vërteta, por tani krijojmë një ose dy mollë nga pajisje të thjeshta artizanale.

Shiko gjithashtu: Bumble Bee Craft for Preschool - Little Bins for Little Hands

Ne kemi disa projekte fantastike të artit të mollës me shabllone të printueshme të mollës për t'ju ndihmuar të filloni! Nga arti i gazuar i mollës te printimi e deri te fijet e mollës, këto projekte të artit të mollës me siguri do t'ju mbajnë të zënë gjatë gjithë muajit!

PROJEKTE TË LEHTA TË ARTIT TË MOLLËS ME SHABLE!

MËSIMI ME ARTIN E MOLLËS

Fëmijët janë natyrshëm kuriozë. Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnë se si funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit i ndihmon fëmijët të krijojnë lidhje në trurin e tyre, i ndihmon ata të mësojnë—dhe është gjithashtu argëtuese!

Arti është një aktivitet i natyrshëm për të mbështetur këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese.

Projektet e thjeshta artistike i lejojnë fëmijët të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Shiko gjithashtu: Gumdrop Bridge STEM Challenge - Little Bins for Little Hands

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë të bësh atë, duke mësuar për të, ose thjeshtduke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme. Me fjalë të tjera, është mirë për ta!

SHABLOJET E MOLLËS

Filloni kohën tuaj të artit dhe zanatit me paketën tonë falas të shablloneve të printueshëm të mollëve për përdorim në çdo kohë! Përdorni thjesht si faqe për t'u ngjyrosur me mollën ose me disa nga aktivitetet e artit të mollës më poshtë.

Merrni shabllonet tuaja FALAS të Apple!

PROJEKTE ARGËZUESE TË ARTIT TË APPLE

Klikoni në secilën imazhi më poshtë për të shijuar një zanat të ri me mollë këtë sezon. Çdo aktivitet i mollës përfshin gjithashtu një printim falas! Gjeni gjithçka që ju nevojitet për të filluar sot!

FILTER KAFE MOLLAT

Filtra dhe shënues kafeje janë gjithçka që ju nevojitet për këtë argëtim Artizanati i vjeshtës.

Mollët e filtrit të kafesë

ZJETA ME MOLLË PEPRE

Transformoni letrën në mollë me një mjeshtëri vjeshte 3D që dyfishohet si art dhe STEM! Bëni dekorime tavoline, provoni artin me shkarravinë dhe bëhuni kreativ me materiale super të thjeshta.

3D Apple Craft

APPLE STAMPING

Merrni stampimin ose printimin këtë vjeshtë me një aktivitet arti argëtues të procesit që përdor mollët si penela.

Apple Stamping

APPLE PIKTURIMI NË QANTE

Provo të pikturosh mollë pa rrëmujë në një çantë. Pikturë me gishtat e vjeshtës për të vegjlit deri te parashkollorët pa pastrim të madh.

Pikturë me mollë në një qese

PRINTE ME MËSHTIM ME FLUSHKË MOLLË

Mbulesa me flluska është padyshim më shumë se thjesht një material paketues i lezetshëm që është argëtues që fëmijët të kërcejnë! Këtu mund ta përdorni për të krijuar argëtim dheprintime shumëngjyrëshe me mollë për vjeshtë.

Printime me mbështjellje me flluskë mollësh

PIKTURË ME MOLLË TË GËZUAR

Ky aktivitet pikture me mollë të gazuar është një mënyrë argëtuese për të gërmuar pak shkencë dhe art në të njëjtën kohë kohë! Bëjeni vetë bojën tuaj me sodë buke dhe shijoni një reaksion kimik të gazuar.

Arti i gazuar i mollës

MOLLAT FIJE

Kjo zanat vjeshte është shumë e thjeshtë për t'u tërhequr me fije dhe karton, por është gjithashtu super argëtim për gishtat e vegjël!

Mollët me fije

MOLLAT ME NGJIT TË ZEZË

Ngjitësja e zezë është një teknikë e bukur arti që është e përkryer për artin e vjeshtës. Gjithçka që ju nevojitet është pak bojë dhe ngjitës.

Apple Black Glue Art

LEGO APPLE TREE

LEGO and Fall! Dy nga gjërat tona të preferuara! Bëhuni dinak me tullat bazë me këtë mozaik të pemës së mollës LEGO.

MOLLAT LEGO

Çfarë ngjyre do t'i bëni mollët tuaja? Jeshile, e verdha apo e kuqe?

Mollët LEGO

ARTI APPLE DOT

Ky vizatim me mollë është bërë vetëm me pika! Frymëzohuni nga artisti i famshëm, Georges Seurat për një aktivitet argëtues të artit me mollë që fëmijët me siguri do ta pëlqejnë.

Pikturë me pika në mollë

PJESË TË NJË FAQE TË NGJYRUESIT TË MOLLEVE

Kombinoni të mësuarit rreth pjesëve të një molle dhe si quhen ato me një faqe zbavitëse për t'u ngjyrosur. Përdorni shënues, lapsa apo edhe bojë!

PLUS APPLE SCIENCE

Sigurisht, ju gjithashtu mund të shikoni koleksionin tonë të eksperimenteve të mahnitshme shkencore të mollës dhe aktiviteteve të STEM të mollës. Madje do të gjeni STEM pa pagesë të mollësKartat sfiduese për t'i bërë fëmijët tuaj të mendojnë!

Këtu janë disa nga aktivitetet tona të preferuara shkencore të mollës…

Apple OobleckVullkani i mollësFresat e mollësLëngu i limonit dhe mollëtLulku i mollës jeshileTë grumbullojmë mollët

AKTIVITETET E LEHTA ARTI TË MOLLËS PËR FËMIJË

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për aktivitetet më të mira të artit të vjeshtës për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.