Aktivitete matematikore për parashkollorët - Kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Shkathtësitë e hershme të matematikës fillojnë me shumë mundësi lojërash që nuk duhet të planifikohen gjerësisht paraprakisht. Inkurajoni hetimin me koncepte matematikore me duar të thjeshta në aktivitetet matematikore duke përdorur artikujt e çdo dite. Nga numërimi, njohja e numrave, mbledhja dhe zbritja e thjeshtë, hyrja në forma, matja, grafiku dhe më shumë.

AKTIVITETET E DORËVE NË MATEMATIKA PËR PARASHKOLLOR

25+ AKTIVITETET PARASHKOLLORE TË MATEMATIKAVE

THYESAT E MOLLËS

Tyesat e ngrënshme të mollës veprimtari matematikore! Matematikë e shijshme që eksploron thyesat me fëmijët e vegjël. Çiftoje me fletën tonë të punës falas të thyesave të mollës për mësim të mrekullueshëm praktik.

NDËRTO NUMRA LEGO

Ideal për njohjen e numrave, vendvlerën, mbledhjen, zbritjen, dhe me shume! Bëje matematikë argëtuese duke përdorur grupin e ndërtesave të preferuara të fëmijëve si pjesë e kohës së mësimit.

CANDY MATH

Aktivitete praktike matematikore që janë perfekte për të gjithë atë të mbetur nga Halloween ose në çdo kohë të vitit. Përfshin numërimin, peshimin, krahasimin dhe madje edhe grafikimin e karameleve tuaja!

AKTIVITETET E KRISHTLINDJEVE

Më shumë sesa thjesht numërimi i dhuratave nën pemë ose stolive në pemë, pse të mos u jepni të gjitha aktiviteteve tuaja matematikore një kthesë festash! Ne kemi një përzgjedhje argëtuese të aktiviteteve matematikore të Krishtlindjeve, të përsosura për t'u shtuar në planet tuaja të mësimit këtë sezon. I pershtatshem per parashkollore deri ne fillore te hershme. Bëjini pushimet shtesëargëtim!

LOJË MATEMATIKA TË NDËRTIMIT

Si mund të zhvilloni aftësi të shkëlqyera motorike duke e mbajtur aktivitetin tuaj argëtues dhe fëmijën tuaj të angazhuar? Nuk ka fletë pune këtu! Në vend të kësaj, provoni një lojë matematikore me temë ndërtimi! Disa artikuj të lehtë për t'u gjetur dhe ju keni një lojë të thjeshtë që mëson matematikën, inkurajon marrjen e kthesave dhe ndihmon në zhvillimin e aftësive të shkëlqyera motorike!

NUMËRIMI ME LISI

Praktikoni aftësitë e numërimit një me një me një grumbull lisash, si dhe mbledhje dhe zbritje njëshifrore. Lisat janë një manipulues argëtues dhe falas për inkurajimin e aftësive të shkëlqyera motorike ndërsa argëtoheni duke eksploruar natyrën. Është një mënyrë e shkëlqyeshme për të kombinuar pak shkencë, matematikë dhe punë motorike të shkëlqyera të gjitha në një aktivitet.

TEMA MATEMATIKA E FERMËS

Eksploroni të kuptuarit e koncepteve të tilla si si plot, bosh, më shumë, më pak, madje, njësoj ndërsa mbushni gota matëse me misër si pjesë e një teme argëtuese ferme.

GEOBOARD

Kjo DIY geoboard është kaq i thjeshtë për t'u bërë dhe do t'ju kushtojë vetëm disa dollarë. Krijoni forma dhe modele gjeometrike në minuta. Ne e duam një gjeoboard të thjeshtë për aktivitetet matematikore për parashkollorët.

Shiko gjithashtu…

 • Geoboard kungull
 • Geoboard i ricikluar stiropor
 • Geoboard me model zemre
 • Geoboard për Pemën e Krishtlindjeve

FORMAT GJEOMETRIKE

Lërini mënjanë fletët e punës dhe luani me matematikën! Aktiviteti ynë i formave të thjeshta gjeometrike për fëmijët është i lehtë për t'u bërënë shtëpi ose si qendër matematikore në shkollë. Ai gjithashtu bën një projekt të mrekullueshëm STEAM duke përfshirë edhe pak art dhe dizajn.

SHIKON GJITHASHTU: Format e Krishtlindjeve

HALLOWEEN LOJË MATEMATIKE

Matematika parashkollore është e rëndësishme, por edhe loja! Ne ju kemi mbuluar me një lojë lozonjare matematikore të Halloween ku fëmijët mund të hedhin zare (ose kube letre) dhe të bëjnë fytyra budallaqe të Jack O' Lantern. Praktikoni njohjen e numrave, numërimin një me një dhe zgjidhjen e problemeve me një temë kungulli për Halloween.

SHIKON GJITHASHTU: Halloween Tangrams

KARTAT E SFIDËS SË MATEMATIKAVE LEGO

Fëmijëve u pëlqen të ndërtojnë dhe të luajnë me LEGO dhe tullat bazë janë të mrekullueshme për këtë aktivitet të matematikës në kopsht dhe në fillimet e hershme elementare. Praktikoni mbledhjen dhe zbritjen e numrave njëshifrorë. Paketoni disa tulla në një çantë dhe do të keni aktivitetin e përsosur të kohës së qetë për parashkollorët tuaj!

MATJA E DUARVE DHE KËMBËVE

Një matje matematikore super e thjeshtë parashkollore aktivitet për të gjithë familjen! Ne zgjodhëm të përdorim kubet tona unifix për të matur duart dhe këmbët tona.

MATJA E GOACËVE DETI

Ne na pëlqen të mbledhim tonelata guaska deti në plazh dhe të sjellim në shtëpi me ne! Po t'i shtoni ato në mësimin tuaj të ardhshëm të matematikës me këtë ftesë për aktivitetin matematikor të guacave matëse! Plazhi është një lojë e mrekullueshme plot mundësi mësimi të të gjitha llojeve. Një mjedis i mbushur me ndjesi, oqeani është një burim i mahnitshëmpër aktivitetet mësimore praktike.

LOJË E NJOHJES SË NUMRIVE

Tani për tani po punojmë për njohjen e numrave 1-20. Numrat 1-12 janë të fortë, por numrat 13-19 janë të lëkundur dhe 20 është mirë! Këtu është një mënyrë argëtuese për të luajtur dhe për të mbështetur ato dyshifrorë të ndërlikuar!

Shiko gjithashtu: Aktivitete STEM të Shën Valentinit për Fëmijë - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

MOBILE ME LEGO

Frymëzuar nga Dr. Seuss dhe një libër i preferuar, Macja me kapelë , këtu është një aktivitet i thjeshtë matematikor praktik për parashkollorët. Vendosje e thjeshtë dhe praktikë e shkëlqyer matematikore me këtë aktivitet të thjeshtë matematikor të modelimit. Ju duhen vetëm disa pajisje për të filluar!

PI GJEOMETRI

Mund ta mbani Pi shumë të thjeshtë për fëmijët e vegjël dhe prapë të argëtoheni dhe të mësoni pak edhe diçka. Ne kemi disa aktivitete të thjeshta për të vendosur gjeometrinë për Ditën e Pi. Eksploroni, luani dhe mësoni me rrathë.

MATEMATIKA E KUNGULLIT

Kungujt me të vërtetë bëjnë mjete të mrekullueshme për të mësuar praktikisht. Ka kaq shumë aktivitete të mrekullueshme kungujsh që mund t'i provoni qoftë edhe me një kungull të vogël. Aktiviteti ynë i matjes me fletët e punës së kungujve është një mënyrë e thjeshtë për të sjellë pak matematikë në sezon, madje mund ta bëni atë në copëzën e kungujve!

Shiko gjithashtu: Pikturë me erëza me bojë aromatike - Kosha të vogla për duart e vogla

KËRKO DHE GJENI FLETË PUNE

Kërkimi dhe gjetja e enigmave janë gjithmonë një sukses këtu dhe kaq e lehtë për t'u bërë për çdo festë apo stinë. Përmirësoni aftësitë e përpunimit vizual, aftësitë motorike të shkëlqyera dhe aftësitë matematikore. Ata janë të mrekullueshëm për fëmijët që duan të dallojnë gjërat dhe të numërojnë gjërat,por ato janë gjithashtu praktikë e shkëlqyer për fëmijët që kanë nevojë t'i zhvillojnë këto aftësi.

Shiko…

 • Star Wars I Spy
 • Halloween Search and Find
 • Thanksgiving I Spy
 • Gingerbread Man Kërko dhe gjej
 • Pema e Krishtlindjeve I Spy
 • Kërko dhe gjej Vitin e Ri

KOSHAT SENSORY

Lojë fantastike praktike me një kosh ndijor të matematikës që mëson në fillim! Koshat me sensorë janë një mjet i mrekullueshëm për edukimin parashkollor, sepse ato janë shumë lozonjare, por ju mund të inkurajoni kaq shumë mundësi mësimi të hershme. Nga numërimi, matja dhe peshimi, shikoni idetë tona të koshit ndijor të matematikës më poshtë.

Shiko…

 • Koshi i sensorit matematikor LEGO
 • Dhjetë mollë lart në sensorin më të lartë Bin
 • Koshi ndijor i matematikës së pranverës
 • Koshi ndijor i Halloween

Mëso më shumë rreth koshave ndijor…  Koshët sensorë

DHJETË KORNIZA ME DUPLO

Mësoni kuptimin e numrave duke përdorur fletën tonë të printueshme matematikore me dhjetë korniza dhe blloqet Duplo. Bëni kombinime të ndryshme prej 10 për mësimin praktik të matematikës.

VEPRIMTARITË MATEMATIKAVE TË VALENTINËVE

Praktikoni numërimin dhe njohjen e numrave me këto aktivitete të thjeshta matematikore praktike. Përfshin edhe një hyrje të thjeshtë në grafik.

NUMRAT E TALUMONAVE UJI

Bëni mësimin e matematikës të këndshëm me lojën argëtuese me ujë! Të mësuarit praktik me aktivitetin tonë të numrave të balonave me ujë është mënyra e përsosur për të vazhduar mësimin gjatë gjithë vitit. Ujibalonat janë një element kryesor veror për lojëra të mrekullueshme në natyrë!

AKTIVITET PËR PESHIM

Ne kemi eksperimentuar me peshoren tonë të ekuilibrit për lojën dhe të mësuarit kaq natyrshëm që kemi qenë peshimi i sendeve nëpër shtëpi dhe krahasimi i objekteve të ndryshme. Shumë diskutime me koncepte të shkëlqyera si më shumë e më pak dhe madje janë pjesë e këtij aktiviteti peshimi.

MË SHUMË AKTIVITETE ARGËZUESE PARASHKOLLORE

 • Aktivitetet e dinosaurëve
 • Aktivitetet e bimëve
 • Aktivitetet e Ditës së Tokës
 • Aktivitetet e Ditës së Shën Valentinit
 • Aktivitetet e Ditës së Shën Patrikut
 • Eksperimentet shkencore parashkollore
 • Aktivitetet e kungujve
 • Aktivitetet e Krishtlindjeve
 • Aktivitetet e dimrit

Po kërkoni aktivitete matematikore të lehta për t'u printuar për parashkollorët?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni për të marrë paketën tuaj falas të matematikës Rainy Day!

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.