Aktivitete matematikore të Krishtlindjeve - Kosha të vogla për duart e vogla

Terry Allison 02-08-2023
Terry Allison

Shtojini këto aktivitete matematikore të Krishtlindjeve në planet tuaja mësimore këtë muaj. Nga kopshti dhe parashkollorët deri te ato fillore, eksploroni lojërat dhe aktivitetet praktike të matematikës për Krishtlindje me pajisje të thjeshta. Bëjini pushimet ekstra argëtuese këtë vit dhe sigurohuni që të shikoni edhe eksperimentet tona shkencore të Krishtlindjeve!

AKTIVITETET ARGËZUESE TË MATEMATIKAVE TË KRISHTLINDJEVE PËR FËMIJË

LOJËRAT MATEMATIKA TË KRISHTLINDJEVE PËR FËMIJË

Ne kemi bërë disa aktivitete matematikore për Krishtlindje në të kaluarën, por kuptova se sigurisht nuk kishim bërë mjaftueshëm. Nuk ka kohë të mjaftueshme gjatë ditës për të gjitha Eksperimentet e mahnitshme shkencore të Krishtlindjeve dhe Aktivitetet STEM të Krishtlindjeve që mund të bëni!

Matematika me temën e Krishtlindjeve është një mënyrë e mrekullueshme për të praktikuar të njëjtin koncept në mënyra të ndryshme. E kam gjetur këtë metodë të shkëlqyeshme për të përforcuar atë që djali im ka mësuar tashmë ose ka ende nevojë për të praktikuar aftësitë e matematikës. Këtë dhjetor, shtoni lojërat argëtuese të matematikës për Krishtlindje!

Vetëm sepse është sezoni i festave nuk do të thotë që ne nuk mund të argëtohemi me aftësitë matematikore brenda dhe jashtë klasës. Ju gjithmonë mund t'i printoni këto burime dhe t'i keni në dispozicion për ata që e përfundojnë herët ose për kohën e qetë.

Lojëra matematikore të Krishtlindjeve me temë Grinch

Zbavitje për fillore studentë dhe fëmijë më të rritur gjatë sezonit të Krishtlindjeve! Klikoni këtu ose imazhin më poshtë.

Problemet e matematikës

Më poshtë do të gjeni një sërë fletë pune matematikore si shkarkime të menjëhershme për të mbajturfëmijët që mësojnë këtë sezon festash. Para-k, Kopshti i Fëmijëve, Klasa e I-rë, deri në klasën e 2-të, Klasën e III-të, madje edhe në klasën e 4-të… shtojini ato në qendrat e matematikës ose shijojini në shtëpi. PLUS, ky është një burim në rritje, kështu që unë do të shtoj më shumë ide matematikore ndërsa vijnë.

—> Klikoni mbi imazhet më poshtë për t'i shkarkuar menjëherë (vetëm me kohë të kufizuar)! < ;—

MËSIMI I NUMRAVE

Praktikoni njohjen e numrave, numërimin e numrave, lojërat me numra dhe modele për aktivitetet matematikore të Krishtlindjeve parashkollore dhe më gjerë!

LOJË E MATEMATIKAVE SANTA

Merrni zarat dhe disa numërues dhe luani këtë lojë argëtuese matematikore me fëmijët tuaj për njohjen e numrave, numërimin dhe më shumë.

Ja një tjetër aktivitet matematikor me temën e Babadimrit për të punuar me numrat dhe numërimin! Praktikoni numërimin me 2, 5 dhe 10!

LOJË SOWMANMAN

Rrotulloni një burrë dëbore është një tjetër lojë argëtuese me zare ku hidhni një numër dhe ndiqni udhëzimet për të ndërtuar një burrë dëbore! Gjithashtu, sigurohuni që të shikoni lojërat tona të matematikës dimërore!

GJEGËGAT E KRISHTLINDJEVE- Shtim

Shtoni numrat për të deshifruar fjalën sekrete!

KRISHTLINDJE PAZZLE

Përdor aftësitë e tua të mbledhjes dhe zbritjes për të bashkuar skenën e Krishtlindjes!

Shtesë e Krishtlindjeve- 3 Shifra

GJEGËGAT E KRISHTLINDJEVE- Zbritje

Zbrisni numrat për të deshifruar fjalën sekrete!

GJEGËZAT E KRISHTLINDJEVE- Shumëzimi

Shumëzoni numrat për të deshifruar sekretinfjalë!

FAKTET E SHUMËZIMIT

Praktikoni faktet e shumëzimit dhe më pas zgjidhni problemat!

LOJËRAT MATEMATIKA TË KRISHTLINDJEVE

KODI BINARE

Zbulohu në bazat e shkencës kompjuterike dhe bëj këto Zbukurime me kallama me karamele me kod binar për të varur në pemën e Krishtlindjes!

NGJYRA E KRISHTLINDJEVE SIPAS NUMRIT

Një tjetër aktivitet argëtues matematikor i Krishtlindjeve për njohjen e numrave!

ZBULOJ FOTOJRA E KODIMIT TË KRISHTLINDJEVE

Eksploro kodimin pa ekran!

Mjeshtëri matematikore për Krishtlindje

Fëmijët e të gjitha moshave mund të argëtohen me matematikën këtë sezon festash! Eksploroni forma dhe thyesa, praktikoni vlerësimin dhe numërimin, grafikoni dhe më shumë me këto aktivitete matematikore argëtuese e praktike të Krishtlindjeve!

Një ide që shpresoj të provoj është grafiku i harqeve! Unë kam një paketë të madhe me harqe Krishtlindjesh me ngjyra të ndryshme. Fëmijët tuaj mund të grafikojnë ngjyrat në çantë për të parë se sa ka çdo hark ngjyrë në çantë. Ka shumë mënyra krijuese për të shtuar matematikën në Krishtlindje.

Një ide tjetër që është e përkryer për aktivitetet praktike të matematikës së Krishtlindjeve është gatimi! Kthejeni recetën tuaj të preferuar të biskotave të Krishtlindjeve në një mësim matematike me një shpërblim të shijshëm. Matja e përbërësve është një mënyrë e shkëlqyer për të folur për pjesët e një tërësie dhe thyesat.

Aktivitetet e matematikës së Krishtlindjeve

Projekti i Krishtlindjeve Tessellations Tree Tree (Flate Template)

Ky projekt kombinon matematikën dhe artin në një temë fantastike të Krishtlindjeveaktivitet!

Vazhdo të lexosh

Aktiviteti i Matematikës së Krishtëlindjes Format e Zingle Bell

Ky aktivitet i formave me temën e Krishtlindjes është aktiviteti i përsosur mësimor i yuletit!

Vazhdo leximin

Matematika e Krishtlindjeve Aktiviteti i Vlerësimit të LEGO-s

Fëmijëve tuaj do t'ju pëlqejë të hamendësojnë sa pjesë Lego janë në stolitë!

Shiko gjithashtu: Aktiviteti i formave të flluskave 3D - Kosha të vogla për duar të voglaVazhdo leximin

Aktiviteti i matematikës së shkëlqyeshme motorike në Geo Pema e Krishtlindjeve

Këtë Krishtlindje Aktiviteti i bordit gjeografik të pemës është i përsosur për lojëra matematikore argëtuese!

Vazhdo leximin

Unë spiunoj aktivitetin e numërimit të pemës së Krishtlindjes

Kërko dhe numëro me këtë aktivitet argëtues matematikor të printueshëm të Krishtlindjeve!

Vazhdo leximin

Veprimtaria ime e pemës së Krishtlindjes STEM

Vëzhgoni dhe hetoni pemën tuaj të Krishtlindjes me këtë aktivitet argëtues të printueshëm!

Vazhdo leximin

Ornamentet e kodimit të Krishtlindjeve

Ndihmë ata mësojnë fillimin e kodimit me këto zbukurime dhe sfida argëtuese të kodimit!

Vazhdo Leximi

Tessellations e Krishtlindjeve

Kombinoni një aktivitet tesselation me artin, perfekt për t'u shtuar aktiviteteve tuaja të Krishtlindjeve këtë sezon.

Vazhdo të lexosh

Ornamentet e formës së Krishtlindjes

Këto stoli me forma të printueshme janë një mënyrë e shkëlqyer për të përfshirë format dhe matematikën në krijimtarinë!

Shiko gjithashtu: 30 vepra artizanale të thjeshta të vjeshtës për fëmijë, gjithashtu edhe art! - Kosha të vogla për duar të voglaVazhdo leximin

Mats për numërimin e brumit të Krishtlindjeve

Bëni brumin tuaj të lojës me këtë recetë dhe përdorni këto dyshekë numërimi të printueshëm për disa Krishtlindje argëtueseduke numëruar!

Vazhdo të lexosh

MË SHUMË ARGËSIM KRISHTLINDJE…

Receta për slime të Krishtlindjeve

JU URIJMË KRISHTLINDJE SHUMË MATEMATIKE!

Kliko imazhin më poshtë për më shumë praktike aktivitete STEM të Krishtlindjeve të printueshme!

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.