Aktivitete të lehta STEM për fëmijë - Kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Mbani sindromën e frikshme "Unë jam i mërzitur" që prek pjesërisht në çdo pushim ose pushim me disa nga aktivitetet më të mira të thjeshta STEM që kushtojnë pothuajse asgjë. Ne kemi shumë sfida të lehta STEM për të nxjerrë lëngjet dhe për t'i mbajtur fëmijët të mendojnë dhe të mësojnë. Si gjithmonë, ne kemi shumë projekte STEM për t'ju realizuar gjatë gjithë vitit. Shhh, mos u tregoni atyre!

PROJEKTE TË LEHTA STEME PËR FËMIJËT QË TË MBAJNË TË ZËNË!

SFIDAT E LEHTA RËNDORE

Prandaj ju pyesni, çfarë kushton më pas asgjë nuk duket si për një aktivitet të thjeshtë STEM? Çfarë materialesh më duhen në të vërtetë për të bërë aktivitete argëtuese STEM? Nëse nuk di shumë për STEM, a mund t'i bëjmë akoma këto aktivitete?

Aktivitetet e lehta STEM mund të duken si rrëmbimi i sendeve nga qilarja, koshi i riciklimit, sirtari i mbeturinave dhe ndoshta një udhëtim në dyqanin e dollarëve . Gjithmonë më pëlqen të sigurohem që të kem disa furnizime bazë, siç do të gjeni në LISTEN TË DUHET TË KENI FURNIZIM TË RRETHIT (edhe paketë bonus falas).

ÇFARË ËSHTË STEM?

Së pari, STEM qëndron për shkencën, teknologjinë, inxhinierinë dhe matematikën. Aktivitetet STEM që përfshijnë këto fusha kanë një ndikim të madh te fëmijët. Edhe aktivitetet më të thjeshta STEM, si ndërtimi i katapultës për të cilën po flas më poshtë, ofrojnë mundësi të shumta për fëmijët për të mësuar dhe eksploruar STEM.

Këto aktivitete të ndërtimit STEM mund të duken sikur fëmijët tuaj thjesht po luajnë, por ata po bëjnë shumë më tepër. Shiko me afer; do ta shohëshprocesi i projektimit inxhinierik në lëvizje. Ju do të shihni eksperimentimin dhe të menduarit kritik në veprim dhe do të vini re zgjidhjen e problemeve në maksimum. Kur fëmijët luajnë, ata mësojnë për botën që i rrethon!

STEM MËSON AFTËSITË PËR JETËN

Këto aktivitete të thjeshta STEM për shkollën fillore dhe të mesme funksionojnë po aq mirë në klasë sa bëjnë për mësimin në distancë , grupe të shkollës në shtëpi ose kohë pa ekran në shtëpi. Gjithashtu i përsosur për grupet e bibliotekave, grupet e kërkimit dhe kampet e pushimeve.

Unë ju inkurajoj shumë që të hyni në argëtim nëse mundeni, por mos jepni përgjigjet kur gjërat nuk shkojnë siç pritej!

Lexo më shumë se si STEM ofron botën reale aftësitë!

Frustrimi dhe dështimi shkojnë paralelisht me suksesin dhe këmbënguljen. Ju mund të jepni inkurajim kur gjërat nuk po funksionojnë mirë dhe të ofroni urime për një sfidë të suksesshme të përfunduar. Fëmijët më të vegjël mund të kenë nevojë për më shumë ndihmë, ndërsa fëmijët më të mëdhenj mund të zgjedhin të punojnë në mënyrë të pavarur.

Është gjithmonë mirë të diskutojmë rëndësinë e dështimit me fëmijët tanë. Disa nga shpikësit tanë më të mëdhenj, si Darvini, Njutoni, Ajnshtajni dhe Edison, dështuan dhe dështuan përsëri, vetëm për të bërë histori më vonë . Dhe pse eshte kjo? Sepse ata nuk u dorëzuan.

BURIMET STEM PËR TË FILLUAR

Këtu janë disa burime që do t'ju ndihmojnë të prezantoni STEM në mënyrë më efektive me fëmijët ose studentët tuaj dhe të ndihenitë jeni të sigurt kur prezantoni materiale. Do të gjeni materiale të dobishme falas të printueshme kudo.

 • Procesi i projektimit inxhinierik i shpjeguar
 • Shkencëtari vs. Inxhinier
 • Fjalë Inxhinierike
 • Pyetje për reflektim (bëjini ata të flasin për këtë!)
 • Librat MË TË MIRË STEM për fëmijë
 • 14 libra inxhinierikë për fëmijë
 • Jr. Kalendari i Sfidës së Inxhinierëve (Pa pagesë)
 • Lista e furnizimeve që duhet të ketë STEM

10 AKTIVITETE TË THJESHTA TË STEM PËR FËMIJË

Pra, le të fillojmë me disa nga më të mirat, më të thjeshtat dhe më argëtuese aktivitetet STEM që do t'i bëjnë fëmijët tuaj të këndojnë emrin tuaj dhe të presin me padurim idenë tjetër të mrekullueshme.

Secili nga këto aktivitete të lehta STEM do t'ju ofrojë një listë materialesh ose ju mund të lexoni për të nën përshkrimet më poshtë. Furnizimet STEM janë mjaft të thjeshta dhe ju ndoshta e keni pjesën më të madhe të tyre duke lundruar nëpër shtëpi.

1. Ndërtoni një katapultë

Koha për të sulmuar kështjellën me një katapultë të bërë vetë që eksploron shumë pjesë të STEM dhe që është tërësisht lozonjare. Fëmijët do t'i kthehen kësaj pa pushim. Ne kemi disa versione të njohura të katapultës së bërë në shtëpi, më të mirat janë bërë nga shkopinj artizanal dhe shirita gome.

KATAPULTA E SHPITËVE POPSICLE

KATAPULTA E LAPSIT

KATAPULLT MARSHMALLOW

KATAPULLT LEGO

2. Ndërtoni një raketë me balon

Oh, argëtimi që mund të keni me Sir IsaacNjutoni, një tullumbace, një kashtë dhe një varg. Eksploroni Ligjin e Tretë të Lëvizjes së Njutonit kur bëni një raketë me balonë. Bëni gara, kryeni eksperimente dhe eksploroni fizikën ndërsa luani.

Këtu është edhe raketa me balonë me temën e Krishtlindjes… Raketa e balonave të Santa

Përndryshe, mund të bëni një makinë me tullumbace!

3. Ndërtimi i strukturave

Gjithçka që ju nevojitet është një kuti me kruese dhëmbësh dhe një qese me mini marshmallow, pika gome ose kikirikë stiropor. Kthejeni atë në një sfidë për të ndërtuar një stil të caktuar të një ure, një monumenti të famshëm ose thjesht një krijim abstrakt. Ose mund t'i sfidoni fëmijët të ndërtojnë një kullë 12" të lartë (ose ndonjë lartësi tjetër). 2>

KONSTRUKSIONE PETE PISHINE

STRUKTURA TË ngrënshme

TOPA STYROFOAM

4. 100 Cup Tower Challenge

Merrni një qese me 100 gota në dyqan ushqimor dhe sfidoni fëmijët të ndërtojnë një kullë me të 100! Kjo do t'i mbajë të zënë. Merr edhe një printim falas !

SHFILLO: 100 Cup Tower Challenge

5. Mendoni si 3 derrat e vegjël (Aktiviteti arkitekturor)

Çfarë ndodh kur merrni një përrallë klasike si Tre derrat e vegjël dhe i bashkoni asaj me frymëzim arkitekturor nga Frank Lloyd Wright? Ju merrni një libër të mrekullueshëm me figura STEM të quajtur Tre derrat e vegjël: Një përrallë arkitekturore shkruar nga Steve Guarnaccia.Natyrisht, na u desh të gjenim një projekt të lehtë STEM për të vazhduar me të dhe gjithashtu një paketë të printueshme falas!

SHIKONI: DIZAJNI NJË SHTËPI (me të printueshme)

6. Mësoni kodimin bazë

Kodimi kompjuterik me LEGO® është një hyrje e shkëlqyer në botën e kodimit duke përdorur një lodër të preferuar ndërtimi. Po, ju mund t'u mësoni fëmijëve të vegjël për kodimin e kompjuterit, veçanërisht nëse ata janë shumë të interesuar për kompjuterët dhe mënyrën se si funksionojnë ata. AKTIVITETET

UNAZË E DEKODERIT SEKRET

KODI EMRI TUAJ NË BINARI

7. Ndërtoni një vrapim mermeri

Ndërtimi i një pike mermeri është plot me mundësi projektimi dhe inkurajon ato aftësi inxhinierike. Mund ta ndërtoni në mur me tuba kartoni dhe shirit, tulla LEGO në një pllakë bazë, ose në një majë kuti me shirit, shkopinj artizanale ose kashtë.

LEGO MARBLE RUN

TRUB KARTONI MERMER RUAJ

Shiko gjithashtu: Eksperimenti me niseshte misri elektrik - kosha të vogla për duar të vogla

PISHINI PETË MERMER

8. Sfida e zinxhirit të letrës

Vetëm një fletë letre nevojitet për të filluar me këtë sfidë STEM super të lehtë për t'u konfiguruar. Për sa kohë që fëmija juaj mund të përdorë gërshërët në mënyrë të sigurtë, kjo është një sfidë e madhe për ta provuar! E përkryer për moshat, grupet dhe ndërtimin e ekipeve të ndryshme!

SHIKONI: Sfida e zinxhirit të letrës

Mund të gjeni gjithashtu më shumë aktivitete të lehta STEM me letër këtu.

9. Sfida e rënies së vezëve

Nëse mund të qëndronipër t'u dhënë fëmijëve tuaj një kuti me vezë të papërpunuara, kjo lloj sfide STEM do të jetë e mrekullueshme. Bëjini secilit fëmijë të hartojë një mekanizëm që do të mbrojë një vezë të papërpunuar nga thyerja kur të bjerë. Shikoni nëpër shtëpi për sende që mund të funksionojnë. Sfidoni fëmijët tuaj që të përdorin vetëm atë që mund të gjejnë dhe jo të blejnë.

SHIKONI: PROJEKTI I VEZËS SË GJYQËSISË

Shiko gjithashtu: Pom Pom Shooter Artizanatit për argëtim të lehtë në ambiente të mbyllura!

10. Ndërtoni një makinë të thjeshtë

Makinat e thjeshta e bëjnë jetën tonë shumë më të lehtë. A i njohin fëmijët tuaj të 6 makinat e thjeshta? Bëjini ata të bëjnë disa kërkime investigative dhe të gjejnë një makinë të thjeshtë që mund ta ndërtojnë nga materialet në dorë.

MAKINAT E THJESHTA LEGO

SISTEMI PULLEY I BËRË SHTËPI

NDËRTO NJË çikrik

SHIKONI AKTIVITETET MË SHUMË ARGËZUESE TË KËRRJETIT

 • Sfidat e qeseve të letrës STEM
 • Gjërat që Shkoni STEM
 • Aktivitetet STEM me Letër
 • Aktivitetet Inxhinierike për Fëmijë
 • Idetë më të mira STEM të tubave të kartonit
 • Aktivitetet më të mira të ndërtimit STEM për fëmijët

KONFIGUAR AKTIVITETE TË THJESHTA STEM NË NJOFTIM TË NJO MOMENT!

Zbuloni më shumë aktivitete STEM argëtuese dhe të lehta pikërisht këtu. Klikoni në lidhjen ose imazhin më poshtë.

Kliko këtu për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM!

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.