Aktivitete të mrekullueshme STEM për Fillore

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Si duket STEM për nxënësit e shkollës fillore? Epo, është thjesht shumë eksplorim, testim, vëzhgim dhe më e rëndësishmja… të bësh! STEM për fillore ka të bëjë me marrjen e eksperimenteve të thjeshta shkencore dhe eksplorimin e tyre më larg, në mënyrë që fëmijët të nxjerrin përfundimet e tyre. Këto sfida argëtuese dhe të lehta STEM do të entuziazmojnë dhe angazhojnë fëmijët e moshës fillore!

AKTIVITETET ELEMENTARE të Rrjetit

BËRË ARGËSIM TË KËRRJETIT

Për këtë artikull , Unë dua të hedh një vështrim në projektet e hershme fillore STEM, përkatësisht për fëmijët e moshës së klasës së parë. Sigurisht, kudo që fëmijët tuaj janë në mësimin e tyre, ju mund t'i bëni këto aktivitete STEM të funksionojnë!

STEM për fillore është një hyrje në botën e mrekullueshme që i rrethon. Fëmijët e kësaj moshe po kuptojnë më shumë, po lexojnë dhe shkruajnë më shumë dhe po eksplorojnë më shumë se pse gjërat bëjnë atë që bëjnë. Shpesh fëmijët e moshës fillore janë gati për më shumë!

Fëmijët e kësaj moshe kanë pyetje dhe po mendojnë pak më shumë jashtë kutisë. Ata duan të testojnë idetë e tyre, të planifikojnë ide të reja dhe të kuptojnë pse idetë e tyre funksionuan ose nuk funksionuan. Ky është procesi i të mësuarit STEM !

ÇFARË ËSHTË STEM?

Së pari çfarë është STEM? STEM do të thotë shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë. Aktivitetet STEM që përfshijnë këto fusha kanë një ndikim të madh te fëmijët. Edhe aktivitetet më të thjeshta STEM, si ndërtimi i katapultës për të cilën po flas më poshtë, ofrojnë mundësi të shumtaqë fëmijët të mësojnë dhe eksplorojnë STEM.

Këto aktivitete të ndërtimit STEM mund të duken sikur fëmijët tuaj thjesht po luajnë, por ata po bëjnë shumë më tepër. Shiko me afer; ju do të shihni procesin e projektimit inxhinierik në lëvizje. Ju do të shihni eksperimentimin dhe të menduarit kritik në veprim dhe do të vini re zgjidhjen e problemeve në maksimum. Kur fëmijët luajnë, ata mësojnë për botën rreth tyre!

STEM MËSON AFTËSITË PËR JETËN

Këto aktivitete të thjeshta STEM për punë elementare po aq mirë në klasë sa bëjnë për mësimin në distancë, grupet e shkollës në shtëpi , ose kohë pa ekran në shtëpi. Gjithashtu i përsosur për grupet e bibliotekave, grupet e kërkimit dhe kampet e pushimeve.

Unë ju inkurajoj shumë që të hyni në argëtim nëse mundeni, por mos jepni përgjigjet kur gjërat nuk shkojnë siç pritej!

Lexo më shumë se si STEM ofron botën reale aftësitë!

Frustrimi dhe dështimi shkojnë paralelisht me suksesin dhe këmbënguljen. Ju mund të jepni inkurajim kur gjërat nuk po funksionojnë mirë dhe të ofroni urime për një sfidë të suksesshme të përfunduar. Fëmijët më të vegjël mund të kenë nevojë për më shumë ndihmë, ndërsa fëmijët më të mëdhenj mund të zgjedhin të punojnë në mënyrë të pavarur.

Është gjithmonë mirë të diskutojmë rëndësinë e dështimit me fëmijët tanë. Disa nga shpikësit tanë më të mëdhenj, si Darvini, Njutoni, Ajnshtajni dhe Edison, dështuan dhe dështuan përsëri, vetëm për të bërë histori më vonë . Dhe pse eshte kjo? Sepse nuk dhanëlart.

BURIMET STEM PËR TË FILLUAR

Këtu janë disa burime që do t'ju ndihmojnë të prezantoni STEM në mënyrë më efektive me fëmijët ose studentët tuaj dhe të ndiheni të sigurt kur prezantoni materiale. Do të gjeni artikuj të dobishëm falas të printueshëm kudo.

 • Procesi i projektimit inxhinierik i shpjeguar
 • Çfarë është një inxhinier
 • Fjalë inxhinierike
 • Pyetje për reflektim ( bëjini të flasin për këtë!)
 • Librat më të mirë të STEM për fëmijë
 • 14 libra inxhinierikë për fëmijë
 • Jr. Kalendari i Sfidës së Inxhinierëve (Pa pagesë)
 • Lista e Furnizimeve Duhet të ketë STEM

STEM FOR ELEMENTARY

Në këtë moshë fëmijët janë më të mirë…

 • aftësi të shkëlqyera të planifikimit motorik
 • aftësi të përpunimit hapësinor dhe vizual
 • aftësi të të menduarit kritik
 • aftësi vëzhguese
 • aftësi planifikimi

Për shkak të të gjitha këtyre aftësive në përmirësim, fëmijët janë më të aftë të eksplorojnë konceptet shkencore të paraqitura me më pak ndihmë nga mësuesit ose prindërit. Ata janë në gjendje të shijojnë më shumë të mësuarit praktik dhe të hetojnë se çfarë po ndodh, dhe ata janë në gjendje të bëjnë më shumë për veten e tyre.

Ne kemi kaluar dy vitet e fundit duke bërë aktivitete STEM për parashkollorët dhe unë kam qenë vërtet në gjendje për të parë ingranazhet duke u kthyer me djalin tim kur bëhet fjalë për planifikimin, projektimin, pjesëmarrjen, pyetjen dhe vëzhgimin. Unë mund të qëndroj prapa më shumë tani dhe ta lë atë të udhëheqë, ndërkohë që ende ofroj pjesë të rëndësishmeinformacion gjatë rrugës.

IDE ELEMENTARE STEM

Po kërkoni projekte argëtuese STEM që të përshtaten me një temë apo festë? Aktivitetet STEM mund të ndryshohen lehtësisht duke përdorur materiale dhe ngjyra për t'iu përshtatur një sezoni ose feste.

Shikoni projektet tona STEM për të gjitha festat/stinët kryesore më poshtë.

 • Projektet STEM të Ditës së Shën Valentinit
 • STEM i Ditës së Shën Patricks
 • Aktivitetet e Ditës së Tokës
 • Aktivitetet STEM të Pranverës
 • Aktivitetet STEM të Pashkëve
 • Verore STEM
 • Projektet STEM të vjeshtës
 • Aktivitetet STEM të Halloween
 • Projektet STEM të Falenderimeve
 • Aktivitetet STEM të Krishtlindjeve
 • Aktivitetet e STEM-it të dimrit

AKTIVITETET MË TË MË TË MIRA TË STEM PËR KOSOVËN

SHKENCA

Eksperimentet e thjeshta shkencore janë disa nga eksplorimet e para! Kemi kaq shumë të preferuara për të ndarë. Mund të gjeni edhe më shumë ide për eksperimentet elementare shkencore këtu.

VOLKANI I MOLLËVE

EKSPERIMENTI I SELINOVE

Shiko gjithashtu: Kandinsky Circle Art For Kids - Little Bins for Little Hands

DANCING SPRINKLES

SHKBËNI I ngrënshëm CIKLI

VEZË NË UTHull

MISHE misri ELEKTRIKE

AKULL NE QES

LAMBË LAVË

KULLË E DENDËSISË SË ylberit

KANOKË E FARAVE

BALLON VETËFRYSHËM

ADN LULEshtrydhesh

UJI KËTUAR

TEKNOLOGJIA

Mund të gjeni më shumë aktivitete të kodimit pa pagesë të ekranit këtu.

LOJRAT ALGORITHM

KODIMI LEGO

LOJËRA KODIME TË KRISHTLINDJEVE

DEKODER SEKRETRING

KODI EMRI TUAJ NË BINARI

INXHINEERING

STEM është frymëzuar nga bota përreth nesh. A i keni vënë re ndonjëherë të gjitha ndërtesat, urat dhe strukturat unike që përbëjnë komunitetet tona? Ka kaq shumë mënyra unike për të ndërtuar struktura me STEM. Shikoni shumë projekte inxhinierike të mrekullueshme për fëmijë .

STRUCTURES GUMDROP

CUP TOWER CHALLENGE

EGG DROP PROJECT

IDE PËR NDËRTIMIN E LEGOVE

KURTHJA E LEPRECHAUN

VRATA E MARBIT

KULLA E SPAGHETIT MARSHMALLOW

KATAPULLT SHKOPI POPSICLE

PROJEKTE TË RRUSHTIT TË RICIKLUESHME

MAKINË ME FLETË

KËLLIM ELEMENARE… PROVO TË KONTROLLET

Trajtimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i nxitur fëmijët të interesohen për inxhinierinë dhe shpikjen. Bëjini fëmijët të vizatojnë dhe të hartojnë plane për një shpikje të re. Bëj pyetje! Çfarë funksionon mirë? Çfarë nuk funksionon mirë? Çfarë mund të jetë ndryshe? Çfarë mund të ndryshoni?

Një stacion i thjeshtë përpunimi që ne duam të përdorim përfshin:

 • kashtë
 • pastrues tubash
 • shirit me ngjyra
 • shkopinj popsicle
 • shirita gome
 • string
 • artikuj të ricikluar

Shikoni gjithashtu komplet inxhinierik dyqanesh dollarësh për fëmijë!

MATEMATIKA

FORMA 3D Flluskash

FRAKSIONET E MOLLËS

Bameletë MATEMATIKA

GEOBOARD

FORMA GJEOMETRIKE

LEGO SFIDAT MATEMATIKE

PI GJEOMETRI

Shiko gjithashtu: Pemët e Krishtlindjeve me filtër kafeje - kosha të vogla për duar të vogla

MATEMATIKA KUNGULLI

KONTROLLONI MË SHUMË AKTIVITETET E KËSHILLAVE TË RREGULLVE

 • Qese letre STEMSfidat
 • Gjërat që shkojnë STEM
 • STEM Aktivitetet me Letër
 • Aktivitetet Inxhinierike për Fëmijë
 • Idetë më të mira STEM të tubave kartoni
 • STEM më të mira Ndërtimi i Aktiviteteve për Fëmijë

AKTIVITETET E MREKULLUESHME STEM PËR KOSOVËT

Zbuloni më shumë aktivitete argëtuese dhe të lehta STEM pikërisht këtu. Klikoni në lidhjen ose imazhin më poshtë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.