Bug House For Kids - Little Bins for Little Hands

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Ndërtoni një shtëpi të thjeshtë me insekte, hotel me insekte, hotel me insekte ose çfarëdo që dëshironi ta quani për oborrin e shtëpisë tuaj! Merrni shkencën jashtë dhe eksploroni botën e insekteve me një hotel insektesh DIY. Ndërtoni shtëpinë tuaj të insekteve me fëmijët këtë pranverë. Shtoni këtë projekt shkencor pranveror në listën tuaj dhe nxirrni fëmijët jashtë të hetojnë botën e insekteve. Kombinoje atë me një udhëzues insektesh dhe zbulo se cilët insekte e duan hotelin tënd të insekteve!

Ndërtimi i një shtëpie me insekte për fëmijët!

Nxirrni fëmijët jashtë këtë pranverë me STEM

Shtojeni këtë aktivitet të thjeshtë të hotelit me gabime në planet tuaja të mësimit të pranverës STEM këtë sezon. Le të gërmojmë nëse doni të mësoni për botën natyrore, t'i nxirrni fëmijët jashtë, të eksploroni insektet dhe të bëni diçka të mrekullueshme për mjedisin! Ndërsa jeni në të, shikoni këto aktivitete të tjera argëtuese Shkencës Pranverë.

Çfarë mund të bëni tjetër jashtë? Shkoni në një gjueti për pastrues të natyrës, shikoni për zogj, provoni sfidat STEM të natyrës në natyrë dhe më shumë! Shikoni udhëzuesin tonë të aktivitetit falas më poshtë.

Udhëzues Falas për Aktivitetet Nature STEM

Duhen ide se çfarë të bëni jashtë këtë pranverë dhe verë? Këtu është një udhëzues argëtues për aktivitetet e natyrës për të filluar

PSE JANË TË PËRFITSHËM HOTELET E INSEKTEVE?

Edhe një hotel i thjeshtë me insekte mund të inkurajojë dhe mbështesë vërtet biodiversitetin në kopshtin tuaj duke tërhequr insekte të ndryshme. Një shtëpi e insekteve ndihmon në rritjen e ekosistemit rreth tij, sepse i jep një vend për insektetNatyrisht vizitoni! Kopshtet mund të përfitojnë vërtet nga vendosja e një shtëpie të insekteve midis bimëve.

Një shtëpi ose hotel me insekte mund të zvogëlojë nevojën për pesticide sepse ka shumë insekte të mrekullueshme atje që ndihmojnë me këtë natyrshëm.

SHIKON GJITHASHTU: Shtëpinë e bletëve DIY

Shiko gjithashtu: 25 Aktivitete Halloween për parashkollorët

Mendoni për një shtëpi insektesh si pasuri të paluajtshme për insektet! Shumë zona urbane kanë hequr habitatet për insektet e dobishme që ndihmojnë në sjelljen e ekuilibrit në ekosistemin tonë, por një kuti e thjeshtë e insekteve mund t'i rikthejë dhe t'u japë atyre një vend për të jetuar.

SHTËPITË E INSEKTEVE MUND:

 • Kthejini habitatet natyrore në vendet ku ato janë hequr nga peizazhi i rëndë
 • Inkurajoni insektet e dobishme të vizitojnë në mënyrë që ata të ndihmojnë në kontrollin e dëmtuesve në mënyrë natyrale pa pesticide
 • Sillni biodiversitetin në një kopsht duke sigurimi i vendeve për të jetuar inektet
 • Edukoni fëmijët se si funksionon një ekosistem i balancuar (më shumë ide praktike për Ditën e Tokës këtu)

Mënyra të tjera për t'i rikthyer mjedisit përfshijnë përgatitjen në shtëpi Ushqyes për farat e shpendëve ose bomba me fara të bëra vetë!

Çfarë duhet të vendos në My Bug Hotel?

Pjesa më e mirë e ndërtimit të kësaj shtëpie për insekte është mbledhja e materialeve. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkoni në oborrin e shtëpisë ose të bëni një shëtitje për të gjetur materialet e hotelit tuaj të insekteve . Ju do të duhet të bëheni krijues me strukturën që përdorni për të vendosur materialet.

Ju mund të konsideroni të bëni ndarje të vogla duke përdorur të ndryshmemateriale si rrotullat e letrës higjienike për t'i dhënë insekteve vend për të jetuar!

NDËRTO NJË HOTEL INSEKTE

FURNIZIMET E NEVOJSHME:

 • degëza
 • gjethe
 • karton të valëzuar
 • tenxhere të vogla
 • rrota letre higjienike
 • patate të skuqura druri
 • letër të mbështjellë
 • copa lëvore
 • degë të zbrazura, lexime ose shkrime

SI TË BËNI NJË HOTEL DIY INSEKTE

HAPI 1: Së pari, duhet të filloni me një strukturë në të cilën ju mund të futni materialet e shtëpisë së mete. Ju do të dëshironi të konsideroni përdorimin e diçkaje që do t'i rezistojë elementeve. Këtu mund të shihni se ne ndërtuam një kuti të thjeshtë prej druri nga skrap. Një arkë druri e bërë paraprakisht do të funksionojë gjithashtu.

Çfarë tjetër mund të përdorni për të bërë një hotel me insekte? Madhësia nuk ka shumë rëndësi. Mund të përdorni edhe një tenxhere mbjellëse me majë në anën e saj! Po për një shtëpi të vjetër zogjsh me pjesën e përparme të hequr. Rritni një sirtar prej druri ose tavolinë fundore madje! A ka ndonjë kallaj për biskota? Ka shumë mundësi për strukturën e shtëpisë së insekteve.

HAPI 2: Mblidhni materialet e hotelit tuaj të insekteve dhe filloni t'i punoni ato në strukturën që keni zgjedhur. Këtu kemi shtuar disa mini enë për dyqan dollarësh. Mund të shtoni gjithashtu disa kavanoza plastike ose qelqi ose rrotulla letre higjienike për të krijuar më shumë mini ndarje.

Një gur i madh mund të ndihmojë gjithashtu në ndarjen e hapësirës. Sigurohuni që t'i jepni mikut tuaj të insekteve vrima të vogla për të rregulluar shtëpitë e tyre!

HAPI 3: Bëhuni kreativ për të mbushur hotelin tuaj me defekte!Ju mund t'ju duhet të rregulloni dhe riorganizoni materialet disa herë për të gjetur planin më të mirë ose për të mbushur mirë hapësirën. E bëmë!

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

KU ËSHTË VENDI MË I MIRË PËR TË VENDOSUR SHTËPINË E DITAVE?

Ne e vendosim shtëpinë tonë të insekteve pranë grumbullit të drurit, por ju gjithashtu mund t'i shtoni ato në një kopsht! Gjeni një vend të bukur të errët me pak strehë. Insektet do të preferojnë një mjedis të lagësht, por ju nuk dëshironi që hoteli juaj i insekteve të përmbytet. Kërkoni për një trung të zgavruar dhe vendoseni pranë tij ose nën një shkurre.

Çfarë lloj insektesh është kjo në shtëpinë time?

Varësisht se ku jetoni dhe sa i madh është hoteli juaj i insekteve , insektet e mëposhtme (insektet, merimangat, millipedët) mund t'ju vizitojnë!

Shiko gjithashtu: Punime verore per femije - kosha te vogla per duar te vogla
 • beetles
 • ladybugs
 • bletët e vetmuara
 • fluturat
 • lidhëse jeshile
 • minatorët e gjetheve
 • mizat e bardha
 • kriketat e nishanit
 • krimbat e lakrës
 • merimangat e kopshtit
 • millipedes

Më shumë ide zbavitëse për defekte për fëmijë

Nëse jeni të vegjël që ju pëlqejnë zvarritjet rrëqethëse, ne kemi shumë aktivitete të shkëlqyera, nga loja ndijore te shkenca!

Bug Playdough MatsCikli jetësor i LadybugPaketa e aktivitetit të insekteveMagic MudBee HabitatBug Slime

Shikoni më shumë aktivitete argëtuese pranverore për fëmijë

 • Bëni zbukurime për ushqimin e farave të shpendëve për t'u varur jashtë
 • Filloni një kavanoz farë për të mësuar rreth pjesëve të një farë dhe bime
 • Krijoni një sensor të natyrëskosh me materiale natyrore
 • Nxirrni STEM jashtë me një projekt në xhungël në oborrin e shtëpisë
 • Bëni bomba me fara të bëra vetë

Zbuloni më shumë aktivitete argëtuese dhe të lehta në natyrë pikërisht këtu. Klikoni në lidhjen ose në imazhin më poshtë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.