Fletët e matematikës së kungullit - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 18-06-2023
Terry Allison

Kungujt me të vërtetë bëjnë mjete të mrekullueshme për të mësuar praktikisht. Ka kaq shumë aktivitete të mrekullueshme kungujsh që mund të provoni qoftë edhe me një kungull të vogël. Kjo e bën mësimin veçanërisht argëtues gjatë stinës së vjeshtës, kur mund të përdorni një udhëtim në copëzën e kungujve për të filluar gjithçka. aktiviteti ynë i matjes me fletë pune të kungujve është një mënyrë e thjeshtë për të sjellë pak matematikë në sezon dhe mund ta bësh edhe në copëzën e kungujve!

AKTIVITETET E MATEMATIKËS SË KUNGULLI ME FLETË PUNE FALAS

Shiko gjithashtu: Aktiviteti artistik i Pikasos Snowman - Kazanët e vegjël për duart e vogla

MATEMATIKA KUNGULLI

Ne e dimë se sa argëtues mund të jenë kungujt gjatë stinës së vjeshtës dhe të gjithëve na pëlqen një udhëtim në copëzën e kungujve për të zgjedhur kungullin tonë të preferuar, humbisni në labirintin e misrit dhe shijoni disa të mira kungujsh! Ju gjithashtu mund të shijoni mësimin praktik me këtë aktivitet të thjeshtë për të vendosur matjen e kungujve për kopshtin dhe parashkollorin.

SHIKON GJITHASHTU: Librat dhe Aktivitetet e Kungullit

AKTIVITETET E KUNGULLIVE

Po të vendosni një tabaka për hetimin e kungujve ndërsa jeni duke gdhendur për një eksplorim edhe më të shkencës.

Sigurohuni që ta ruani kungullin tuaj të gdhendur në hetoni procesin e kalbjes si eksperimenti ynë Pumpkin Jack ! Ka kaq shumë gjëra të shkëlqyera për të bërë qoftë edhe me një kungull!

AKTIVITETET MATEMATIKA TË KUNGULLIT

JU DUHEN:

  • Zgjidhni kungullin ose kungullin tuaj, të mëdhenj ose i vogël.
  • Fargo
  • Mase shiriti
  • Vështore
  • Shkalla
  • Me ngjyralapsa
  • Fletët e punës matematikore të kungullit të printueshme

VEPRIMTARI I MATEMATIKAVE 1: PERFTHIMI I KUNGULLIT

Përdor një fije për të gjetur perimetrin ose distancën rreth kungullit tuaj. Sigurohuni që së pari të parashikoni matjen!

Së pari, djali im përdori vargun për të matur kungullin dhe më pas e shtriu përsëri një shkop oborri. Në varësi të madhësisë së kungullit tuaj, mund t'ju duhet të përdorni një masë shirit në vend. Përndryshe, mund të përdorni një matës shiriti të butë.

SIGURUAR TË SHIKONI: Mini Eksperimenti i vullkanit me kungull

AKTIVITETI MATEMATIK 2 : PESHIMI I KUNGULLVE

Përdorni një peshore kuzhine ose një peshore të rregullt për të peshuar kunguj. Sigurohuni që të parashikoni peshën përpara se të filloni.

Ne kemi një peshore të vogël kuzhine mbi të cilën i kemi peshuar kungujt. Disa kunguj bëhen mjaft të mëdhenj dhe mund të jenë të vështira për t'u ngritur, por mund ta provoni këtë aktivitet edhe me kunguj të vegjël.

Shiko gjithashtu: Idetë e artit Zentangle për fëmijë - kosha të vogla për duar të vogla

SHIKON GJITHASHTU: Slime reale kungull

AKTIVITETI 3 MATEMATIKA : Vëzhgoni kungullin tuaj

Një pjesë tjetër e madhe e këtij projekti STEM të kungujve është të vëzhgoni kungullin tuaj! Shikoni ngjyrën, shenjat, kërcellin dhe çdo gjë tjetër që mund të shihni. Ndoshta njëra anë është me gunga ose e sheshtë. E patë kungullin e mrekullueshëm që kishim?

FLETË PUNE TË MATEMATIKËS SË KUNGULLI

Kam krijuar dy fletë të ndryshme pune matematikore të kungullit të printueshëm falas. Fleta e parë e matematikës që mund të përdorni nëse keni një kungull të vetëm.E përkryer për kur po përgatiteni të gdhendni një kungull.

Fleta e dytë e punës është për krahasimin e një grupi kungujsh të ndryshëm. I madh apo i vogël, ka shumë mundësi për mësimin praktik të matematikës!

MË SHUMË IDE MATËS

Përndryshe, mund të merrni me vete një kasetë të butë matëse në copëzën e kungujve dhe të bëni matje atje për të eksploruar perimetrin.

Flisni rreth kungujve të ndryshëm që shihni dhe çdo veçori të pazakontë që mund të kenë kungujt. Mësimi nuk duhet të strukturohet me një fletë pune! Mund të ndodhë kudo dhe ju vërtet mund ta merrni me vete këtë aktivitet matematikor të kungujve matëse!

Ka disa mënyra se si mund ta shijoni këtë aktivitet nga vënia në dukje e kungujve të mëdhenj dhe të vegjël me të vegjlit deri te krahasimi i kungujve me madhësi të ngjashme duke përdorur fletë pune me parashkollorët!

SHIKONI GJITHASHTU: Fletët e punës falas të matematikës Apple

AKTIVITETET ZËFTIMTARE TË MATEMATIKËS SË KUNGULLI PËR KËRRJEN E RËNISË

Klikoni në fotot më poshtë për më shumë aktivitete të shkëlqyera STEM të kungujve.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.