Frida Kahlo Kolazh Për Fëmijë - Kazanët e Vogël për Duart e Vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Kombinoni ngjyrën dhe bukurinë e natyrës me një kolazh Frida Kahlo për të krijuar art argëtues tropikal të frymëzuar nga vepra e vetë artistes së famshme! Arti i Frida Kahlo për fëmijë është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të eksploruar artin e mediave të përziera me fëmijë të të gjitha moshave. Gjithçka që ju nevojitet janë markera me ngjyra, letra me ngjyra dhe aktiviteti ynë artistik i Frida Kahlo-s që mund të printohet më poshtë!

PROJEKT ART FRIDA KAHLO PËR FËMIJË

FRIDA KAHLO

Frida Kahlo ishte një piktore meksikane më e njohur për autoportretet e saj. Asaj i pëlqente të përfshinte elemente nga kultura e saj meksikane, kështu që përdori shumë ngjyra të ndezura dhe imazhe nga natyra.

Frida ishte me aftësi të kufizuara nga poliomieliti kur ishte fëmijë, por ende po planifikonte të shkonte në shkollë për t'u bërë mjeke. Mirëpo, në moshën 18-vjeçare ajo u përplas nga një autobus, i cili i shkaktoi dhimbje të përjetshme dhe probleme mjekësore. Ndërsa po shërohej, ajo iu kthye interesit të fëmijërisë për artin.

Në spital, nëna e saj i dha asaj një kavalet të bërë posaçërisht, i cili e lejonte të pikturonte në shtrat dhe babai i saj e la të merrte hua. e bojrave të tij të vajit. Ajo kishte vendosur një pasqyrë sipër kavaletit, në mënyrë që të shihte veten.

Gjithashtu, argëtohuni me…

  • Frida Kahlo ngjyrosje
  • Arti i dimrit Frida
  • Arti i gjetheve të Frida Kahlo
  • Zbukuri i Krishtlindjeve Frida Kahlo

PSE BËNI ART ME FËMIJËT?

Fëmijët janë natyrshëm kuriozë. Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnësi funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit i ndihmon fëmijët të krijojnë lidhje në trurin e tyre, i ndihmon ata të mësojnë—dhe është gjithashtu argëtuese!

Arti është një aktivitet i natyrshëm për të mbështetur këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese.

Arti i lejon fëmijët të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Shiko gjithashtu: Aktiviteti i formave të flluskave 3D - Kosha të vogla për duar të vogla

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë të bësh ajo, të mësuarit për të, ose thjesht duke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme. Me fjalë të tjera, është mirë për ta!

KLIKONI KETU PËR TË MERRNI FALAS AKTIVITETIN TUAJ ARTISTIN FRIDA KAHLO!

KOLLAZI FRIDA KAHLO

FURNIZIMET:

  • Model Frida Kahlo i printueshëm
  • Letër me ngjyra
  • Shenues
  • Gërshërë
  • Ngjitës

UDHËZIME:

HAPI 1: Printoni shabllonin e modeleve të Frida.

HAPI 2: Ngjyrosni imazhet me shënues duke përdorur ngjyra të ndezura siç bëri Frida!

HAPI 3: Prisni fytyrën e saj dhe modelet që dëshironi të përdorni në projektin tuaj.

HAPI 4: Vendosini artikujt në flokët e Fridës ose kudo që dëshironi dhe ngjitniimazhe për të krijuar dizajnin tuaj Frida Kahlo!

Shiko gjithashtu: Ide jo aq drithëruese shqisore për Halloween - kosha të vogla për duar të vogla

MË SHUMË AKTIVITETE ARTIKUJT ARGËZUESE

Monet SunflowersLule Pop ArtO'Keeffe Flower ArtMichelangelo Pikturë me afreskePikturë me pika luleshArti me gërvishtje DIY

AKTIVITET ARTIT PËR FËMIJË FRIDA KAHLO

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete të lehta artistike të frymëzuara nga artistë të famshëm.<1

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.