Kartat e sfidës me flok dëbore STEM - kosha të vegjël për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Këto karta STEM me flakë dëbore janë sfida fantastike ndërtimi që luajnë me një nga temat e preferuara të sezonit, borën! Plus, është një mundësi e shkëlqyeshme për të diskutuar simetrinë dhe mënyrën se si formohet një fjollë dëbore!

Nga klasa te grupet e bibliotekave te shkollimi në shtëpi dhe më shumë, këto sfida STEM me flokë dëbore të printueshme janë mënyra për të shkuar këtë dimër! Largoni fëmijët nga ekranet dhe inkurajojini ata të shpikin, dizajnojnë dhe inxhinierojnë botët e tyre. Aktivitetet STEM janë perfekte gjatë gjithë vitit!

SFIDA TË PRINTUARA PËR FËMIJË TË KËRRJEN FLOKË DORËS

ÇFARË ËSHTË STEM?

Le të fillojmë fillimisht me STEM! STEM do të thotë shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë. Pra, një projekt i mirë STEM do të ndërthurë dy ose më shumë nga këto fusha mësimore për të përfunduar projektin. Projektet STEM shpesh fokusohen në zgjidhjen e një problemi dhe mund të bazohen në aplikacione të botës reale.

Shiko gjithashtu: Shtëpi e lehtë me kek me xhenxhefil prej letre - kosha të vogla për duar të vogla

Pothuajse. çdo projekt i mirë shkencor ose inxhinierik është me të vërtetë një aktivitet STEM sepse duhet të tërhiqeni nga burime të ndryshme për ta përfunduar atë. Rezultatet ndodhin kur shumë faktorë të ndryshëm bien në vend.

Teknologjia dhe matematika janë gjithashtu të rëndësishme për të punuar në kuadrin e STEM, qoftë nëpërmjet kërkimit apo matjeve.

Është e rëndësishme që fëmijët të mund të lundrojnë teknologjinë dhe pjesë inxhinierike të STEM të nevojshme për një të ardhme të suksesshme. Është mirë të mbani mend se ka shumë më tepër për STEM sesa ndërtimi i robotëve të shtrenjtë oseduke qenë në ekrane për orë të tëra.

AKTIVITETET ARGËZUESE TË RREGULLVE TË FLEKE DORËS

Eksploroni ndryshimin e stinëve me STEM. Këto aktivitete STEM falas me temë flok dëbore janë perfekte për t'i angazhuar fëmijët në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë, ndërsa plotësojnë sfida argëtuese!

Ke nevojë për ide të lehta për fëmijët, apo jo? Unë dua që këto karta STEM të printueshme të jenë një mënyrë e thjeshtë për t'u argëtuar me fëmijët tuaj.

 • Përdoreni në klasë, në shtëpi ose me klube dhe grupe.
 • Printoni, prisni dhe laminoni për t'u përdorur vazhdimisht (ose përdorni mbrojtës faqesh).
 • Ideale për sfida individuale ose grupore.
 • Vendosni një kufizim kohor ose bëjeni një projekt gjithëditor!
 • Flisni dhe ndani rezultatet e secilës sfidë.
 • 13>

  SI DUKEN SFIDAT E RREGULLVE TË FLOKES DORËS?

  Sfidat e STEM zakonisht janë sugjerime të hapura për të zgjidhur një problem. Kjo është një pjesë e madhe e asaj që ka të bëjë STEM!

  Bëj një pyetje, gjej zgjidhje, dizajno, testo dhe ritesto! Detyrat kanë për qëllim t'i bëjnë fëmijët të mendojnë dhe të përdorin procesin e projektimit.

  Shiko gjithashtu: 35 Ide zbavitëse për Ditën e Shën Patrikut për fëmijë - kosha të vegjël për duar të vogla

  Cili është procesi i projektimit? Më vjen mirë që pyete! Në shumë mënyra, është një seri hapash që do të kalonte një inxhinier, shpikës ose shkencëtar kur përpiqet të zgjidhë një problem. Mësoni më shumë rreth hapave të procesit të projektimit inxhinierik.

  ÇFARË JU NEVOJET PËR SFIDAT E RRUGËVE TË FLOKËSVE?

  Kryesisht, do të keni mundësinë të përdorniçfarë ju tashmë keni në dorë duke i lënë fëmijët tuaj të bëhen krijues me materiale të thjeshta. Gjithashtu, lexoni se si t'i bashkoni idetë e kompletit DIY STEM me një buxhet dhe merrni listën tonë të furnizimeve STEM të printueshme .

  Këshilla ime profesionale është të kapni një të madhe, çantë ose kosh plastike të pastër dhe të pastër. Sa herë që hasni në një artikull të lezetshëm që normalisht do ta hidhnit në riciklim, në vend të kësaj hidheni në kosh. Kjo vlen edhe për materialet e paketimit dhe sendet që përndryshe mund t'i hidhni tutje.

  Materialet standarde STEM për t'u kursyer përfshijnë:

  • tuba letre për peshqir
  • tuba tualeti
  • shishe plastike
  • kanaçe prej kallaji (skajet e pastra, të lëmuara)
  • CD të vjetra
  • kuti drithërash, enë me tërshërë
  • mbështjellës me flluskë
  • paketimi i kikirikëve

  Patjetër që mund të siguroheni që të keni:

  • litar/string/fije
  • ngjitës dhe shirit
  • <.
  • kosh mallrash të ricikluara
  • kosh mallrash jo të ricikluara

  Fillo me këto ide të mësipërme dhe ndërto prej andej. Kemi sfida të reja për çdo sezon dhe festë të re!

  • Kartat sfiduese të vjeshtës STEM
  • Kartat sfiduese të Apple STEM
  • Kartat sfiduese të kungullit STEM
  • Kartat sfiduese të STEM të Halloween
  • Dimri Kartat STEM Challenge
  • Groundhog Day Kartat STEM
  • Dita e Shën ValentinitKartat e sfidës STEM
  • Kartat e sfidës STEM të pranverës
  • Kartat e sfidës STEM të ditës së Shën Patrikut
  • Kartat e sfidës STEM të Pashkëve
  • Kartat e sfidës STEM të Ditës së Tokës

  KLIKONI KËTU PËR TË MERRNI KARTAT TUAJA TË PRINTUARA TË FLOKËS SË DORËS

  MË SHUMË AKTIVITETE ARGËZUESE DIMËRORE

  RE! Shikoni se si të vizatoni një flok dëbore hap pas hapi!

  Pikturim me pika të borës Aktivitetet e borës Stuhi bore në një kavanoz

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.