Katapultë me lugë plastike Angry Birds për fëmijë STEM

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Djali im i do katapultat dhe djalit tim i do zogjtë e zemëruar. Po për një katapultë me lugë plastike A ngry Birds ! Aq e lehtë për t'u bërë duke përdorur disa sende shtëpiake, sa që do të qitni derrkucët dhe zogjtë në asnjë kohë. Djali im përpiqet të më tregojë lojën, por unë ende kam nevojë për stërvitje. Ngritni një kullë me gota për këtë aktivitet të lezetshëm dhe të thjeshtë STEM .

KATAPULT PLASTIKE LUGE TË ANGRY BIRDS

Shiko gjithashtu: Receta Glitter Slime For Kids - Little Bins for Little Hands

Katapulta jonë klasike katapultë me shkopin e lulekuqit është gjithashtu një hit i madh, por çka nëse nuk keni në dorë një tufë me shkopinj artizanale ose kokoshka? Ju ende mund të bëni një katapultë të mrekullueshme me lugë plastike për zogjtë tuaj të zemëruar me vetëm tre artikuj nga shtëpia.

Kliko këtu për paketën tuaj FALAS të aktiviteteve shkencore

FURNIZIMET:

  • Lugë plastike
  • Funda gome
  • Tuba kartoni të fortë {gazeta të mbështjellë, tuba postimi, etj do të funksionojnë gjithashtu
  • Angry Birds
  • Craft Tape ose Painter's Tape (opsionale për të siguruar katapultë)

SI TA BËNI KATAPULLIN E LUGËS PLASTIKE TË ANGRY BIRDS TUAJ

Hidhini një sy fotografisë më poshtë dhe fiksoni fundin e lugës në tubin e kartonit me shiritat tuaj të gomës. Kam përdorur dy shirita gome jumbo pasi ishte gjithçka që mund të gjeja. Thjesht vazhdoni t'i mbështillni ato derisa luga të jetë vendosur fort atje.

Shiko gjithashtu: Raketa Alka Seltzer - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

Ne kemi përdorur gjithashtu shiritat tanë për të bërë një makinë super të lezetshme LEGO me brez gome!

Në këtë pikë mund të ngjitni me shirit plastikën tuajlugë katapultoje në një tavolinë ose banak, por na pëlqeu liria për të qenë në gjendje të ndryshonim këndin e shtegut të fluturimit të zogut tonë të zemëruar.

TË ZJËZONI zogjtë tuaj të zemëruar KATAPULLT

Mbajeni vaskën fort me njërën dorë. Vendoseni zogun tuaj të madh ose të zemëruar në lugë. Tërhiqeni lugën mbrapa, synoni dhe largojeni. Pse të mos vendosni një kullë me gota plastike. Ne e duam sfidën e kullës 100 kupa. Mbajini fëmijët me të vërtetë të zënë me këtë lloj aktiviteti të thjeshtë STEM dhe më pas shtoni një aktivitet katapultimi me lugë plastike të shpendëve të zemëruar për ta përfunduar atë.

SHKENCA E KATAPULTIT

Një katapultë është një makinë e thjeshtë e quajtur levë. Kur shtyni një levë rreth një pikëmbështetjeje, mund të lëvizni diçka. Në këtë rast, luga shtyhet rreth tubit dhe lëviz zogjtë ose derrkucët e zemëruar!

Tani, do të zbuloni se gjithçka ka të bëjë me mënyrën se si e vendosni lugën/tubin me dorën tuaj. Nëse e rrotulloni pak përpara, mund të keni më shumë tension në lugë dhe një rrugë më të gjatë fluturimi. Më shumë energji ruhet (energji potenciale) ndërsa shtyni levën (lugën) rreth pikëmbështetjes (tubit).

SHKENCA KATAPULLTI I LUGËS SË PLASTIKE TË ANGRY BIRD

Kjo katapultë plastike me lugë do të funksionojë gjithashtu si një katapultë qitjeje marshmallow duke përdorur të njëjtat parime të energjisë potenciale dhe kinetike me një levë. Cili fluturon më larg? Marshmallow apo zogjtë e zemëruar? Makinat e thjeshta janë argëtuese për t'u ndërtuar.

Shikoçikriku që bëmë!

Ky është një projekt super i thjeshtë STEM për të krijuar një aktivitet të këndshëm në ambiente të mbyllura që është plot me mundësi mësimi. Krijoni lojën tuaj të Angry Birds në jetën reale, mësoni për fizikën dhe ndërtoni një makinë të thjeshtë.

KATAPULLT LUGË PLASTIKE PËR FËMIJË

NE DUAJMË AKTIVITETET E KËRRJEVE

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.