Mësimet e Gjeografisë së Krishtlindjeve - Kazanët e vegjël për duart e vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

A e dini se gjeografia është në të vërtetë shkencë dhe jo histori siç mendohet zakonisht? Gjeografia është studimi i vendeve dhe i marrëdhënieve midis njerëzve dhe mjediseve të tyre. Mendoj se do t'ju duket interesante të eksploroni mënyrën se si kulturat e tjera anembanë botës i festojnë festat me këto aktivitete të Krishtlindjeve në mbarë botën për projektet tona shkencore 5 Ditët e Krishtlindjeve!

KRISHTLINDJE PER KUSHTET BOTËN AKTIVITETET PËR FËMIJË

GJEOGRAFIA E KRISHLINDJEVE

Mirë se vini në Projektet tona shkencore 5 Ditët e Krishtlindjeve me Krishtlindje në mbarë botën! Gjeni mënyra argëtuese për të eksploruar gjeografinë e Krishtlindjes dhe shikoni se si e festojnë të tjerët këtë periudhë të vitit. Sa të ngjashme apo të ndryshme janë traditat tuaja të Krishtlindjeve nga festimet e vendeve të tjera?

Këto ditët e ardhshme ju mund të eksploroni disa aktivitete unike ose "jashtë rrugës së rrahur" të Krishtlindjeve, dhe sot gjithçka ka të bëjë me udhëtimin nëpër botë (pa lënë as karrigen tuaj).

Vazhdo dhe kurseni aktivitetet më tradicionale të Krishtlindjeve për një ditë tjetër! Dhe le të eksplorojmë…

Shiko gjithashtu: Ornamente në formë Krishtlindjesh të printueshme - Kosha të vogla për duar të vogla

AKTIVITETET E KRISHTLINDJEVE TË GJITHË BOTËN

Shtojini këto ide argëtuese në mësimet tuaja të gjeografisë së Krishtlindjeve këtë muaj. Fëmijëve do t'ju pëlqejë risia e eksplorimit të botës përmes traditave dhe festimeve të ndryshme të Krishtlindjeve.

Mënyra më e mirë për të studiuar gjeografinë përsa i përket Krishtlindjeve është thjesht të studioni se sa të ndryshmevendet dhe kulturat në mbarë botën festojnë Krishtlindjet. Ka dhjetëra uebfaqe të mrekullueshme të dedikuara për këtë temë, por këtu janë të preferuarat e mia që kemi përdorur në të kaluarën…

1. PAKETA E KRISHTLINDJEVE RRETH BOTËS

  • Mund të merrni një mini pako të printueshme falas   Aktivitetet e Krishtlindjeve Rreth botës mbi Krishtlindjet në Itali. Shikoni gjithashtu paketën tonë të plotë të aktivitetit të Krishtlindjeve Rreth botës. Ai përfshin një udhëtim në vendet e mëposhtme, Australi, Amerikë, Argjentinë, Brazil Kanada, Kinë, Angli, Francë Gjermani, Itali, Japoni, Meksikë, Holandë, Rusi, Afrikën e Jugut dhe Suedi. Testoni njohuritë tuaja për çdo vend me fjalëkryqe, kërkime fjalësh, kërkesa për shkrim dhe mini-kuize.

2. TRADITATAT E KRISHTLINDJEVE TË GJITHË BOTËN

  • How Stuff Works ka një seksion mbi traditat e Krishtlindjeve në Australi, Kinë, Angli, Etiopi, Francë, Gjermani, Hollandë, Itali, Meksikë, Spanjë dhe Suedi. Këto faqe janë shumë të detajuara.

3. TRADITA QESHTARE TË KRISHTLINDJEVE

  • Krishtlindjet në mbarë botën: Si e festojnë vendet e ndryshme sezonin festiv është një udhëzues i shkurtër dhe i përmbledhur për disa nga mënyrat shumë të pazakonta në të cilat 19 vende festojnë Krishtlindjet.

4. HISTORIA E KRISHLINDJEVE

  • Ndiqni traditat e Krishtlindjeve në mbarë botën me History Channel! Ato detajojnë se si Krishtlindjet tona moderne janë një produkt i qindravevite të traditave laike dhe fetare nga e gjithë bota.

5. Krishtlindja RRETH BOTËS

  • Krishtlindjet në mbarë botën . Ky është një koleksion i festimeve historike të Krishtlindjeve për 32 vende të ndryshme. Festimi ose aktiviteti është historia më e hershme për çdo vend dhe mund të mos përfaqësojë festimet aktuale të Krishtlindjeve të sotme.

6. Gëzuar Krishtlindjet

  • Krishtlindjet në mbarë botën ka tradita dhe zakone për 70 vende. Kjo faqe përfshin gjithashtu foto nga çdo vend. Ata gjithashtu kanë një faqe të veçantë që ju mëson se si të thoni Gëzuar Krishtlindjet në çdo gjuhë.

MË SHUMË MËNYRA KËMBËTARE PËR TË EKSPLRUAR GJEOGRAFINË E KRISHTLINDJEVE

7. NGJYRA NË NJË HARTË

Mund ta zgjasni udhëtimin për të eksploruar lojërat dhe aktivitetet e Krishtlindjeve nëpër botë duke u ngjyrosur në një hartë të botës ndërsa mësoni për traditat e secilit vend. Përpara se ta kuptoni, fëmija juaj do të njohë rrugën e tij ose të saj nëpër botë!

8. PJEKJA E KRISHTLINDJEVE PER KUNDËR BOTËN

Ju gjithashtu mund ta çoni mësimin një hap më tej dhe të shkoni në kuzhinë…

Pjekja e biskotave është gjithashtu një shkencë! Këtu është një koleksion i bukur biskotash në mbarë botën për t'u provuar! Fëmijëve tuaj do t'ju pëlqejë të zgjedhin një vend dhe një recetë për t'i ndarë me njëri-tjetrin.

SHIKON GJITHASHTU: Aktivitetet e Krishtlindjeve për Familjet

9. Santa ROUND BOTË

Ju mund ta gjurmoni edhe Santa këtëNatën e Krishtlindjes! Përdorni faqen zyrtare të internetit Norad Santa Tracker për të mbajtur gjurmët e Santa në këtë ditë të ngarkuar!

Përdorni falas tonë Santa Tracker më poshtë!

5 DITË TË ARGËTIMIT TË KRISHTLINDJEVE

Bashkohuni me më shumë projekte të thjeshta shkencore të Krishtlindjeve…

  • Ornamentet e kimisë së Krishtlindjeve
  • Fakte argëtuese rreth drerit
  • Aktivitetet e Astronomisë së Krishtlindjeve
  • Erërat e Krishtlindjeve

KRISHTLINDJET ARGËZUESHME TË GJITHË BOTË PËR FËMIJË!

Klikoni në lidhje ose në imazh për më shumë aktivitete argëtuese për Krishtlindje për fëmijët.

Shiko gjithashtu: Bojë ushqimore për art ushqimor argëtues! - Kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.