Pjesë të faqes për ngjyrosjen e mollës - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Mësoni rreth pjesëve të një mollë me këtë fletë pune dhe ngjyrosjeje falas të printueshme të mollës! Kjo pjesë e faqes së ngjyrosjes së mollës është një aktivitet kaq argëtues për parashkollorët dhe fëmijët e moshës së hershme fillore që duhet të bëjnë në vjeshtë. Zbuloni se si quhet pjesa e brendshme e mollës dhe cilat pjesë janë të mira për t'u ngrënë. Kombinoje edhe me këto aktivitete të tjera shkencore të vjeshtës!

PJESË TË NJË AKTIVITETIN E MOLLËS

EKSPLORE MOLLËT PËR VJESHTËN

Mollët janë shumë argëtuese për t'u përfshirë në shkencë dhe mësime arti çdo vjeshtë, ose në çdo kohë të vitit. Të mësuarit me mollë mund të jetë praktike dhe fëmijët e duan atë! Ka edhe shumë lloje të ndryshme mollësh! Fakt argëtues , ka 7,500 lloje mollësh, duke përfshirë një mollë të zezë dhe një mollë të bardhë.

Ka të gjitha llojet e projekteve që mund të bëni që përfshijnë mollët, dhe çdo vit e kemi të vështirë zgjedhim sepse duam t'i bëjmë të gjitha!

Ne kënaqemi duke bërë këto art dhe zanate të mollës , duke ndërtuar dhe ndërruar me aktivitetet e Apple STEM dhe duke vendosur eksperimentet shkencore të mollës .

PJESËT E NJË MOLLË

Përdor diagramin tonë falas të printueshëm të mollës (shkarkim falas më poshtë) për të mësuar pjesët e mollës. Nxënësit mund të shohin pjesët e ndryshme të një molle, të diskutojnë nëse mund të hanë secilën pjesë dhe më pas t'i ngjyrosin mollët.

Shiko gjithashtu: Receta e thjeshtë për bojë me gishta - kosha të vogla për duar të vogla

Rrjedha. Ngjit frutin në pemën e mollës dhe është pjesë e bërthamë. Ju mund të hani kërcellin, por kryesisht ai merrhidhet sepse nuk është shumë e shijshme!

Lëkura. Lëkura është pjesa e jashtme e mollës. Lëkura është e lëmuar dhe e ashpër për të ndihmuar në mbrojtjen e frutave. Mund të jetë jeshile, e kuqe ose e verdhë në varësi të llojit të mollës.

Mishi. Pjesa e mollës nën lëkurë. Kjo është pjesa më e mirë për t'u ngrënë sepse është më e ëmbla dhe përmban shumë lëndë ushqyese. Ngjyra e mishit mund të ndryshojë në varësi të shumëllojshmërisë së mollës.

Bërthama. Është thjesht pjesa qendrore e mollës që përmban farat. Bërthama mund të hahet.

Farat. Mollët kanë 5 deri në 12 fara të vogla ngjyrë kafe të errët. Po, mund t'i mbillni dhe t'i shikoni të rriten!

KLIKONI KËTU PËR TË MERRNI PJESËT E TUAJA TË NJË MOLLË TË PRINTULLUESHME FALAS!

ZGJATJENI MËSIMIN

Ne na pëlqen t'i ndihmojmë parashkollorët tanë të mësojnë me shqisat! Merrni disa mollë të vërteta ose mollë të printueshme me një nga këto aktivitete zbavitëse praktike më poshtë.

Pjesë të mollëve të vërteta

Merrni disa mollë të vërteta dhe pritini ato në mënyrë që fëmijët t'i shqyrtojnë dhe t'i emërtojnë pjesët.

Shiko gjithashtu: Aktivitete STEM për Ditën e Tokës për Fëmijë - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

Aktiviteti i shqisave të Apple 5

Zhvilloni aftësitë e vëzhgimit duke përdorur 5 shqisat për të hetuar varietete të ndryshme mollësh. Cila mollë ka shije më të mirë?

Cikli i jetës së një mollë

Gjithashtu, mësoni rreth ciklit jetësor të një mollë me fletët tona të punës të printueshme dhe aktivitetet e mollës!

Apple Playdough

Whip Përgatitni këtë recetë të thjeshtë për brumin e mollës dhe përdorni për të bërë pjesëte një mollë.

Eksperimenti i skuqjes së mollës

Pse mollët bëhen kafe dhe çfarë mund të bëni për këtë? A marrin të gjitha mollët kafe në të njëjtën shpejtësi? Përgjigjuni këtyre pyetjeve të ndezura të shkencës së mollës me një eksperiment të lehtë!

Aktivitetet e Artit të AppleKartat STEM të AppleEksperimentet e shkencës së Apple

Mund të pëlqeni gjithashtu:

  • Pjesë e një faqe për ngjyrosje kungull
  • Pjesë e një faqe ngjyrosjeje gjetheje

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.