Puzzle Magnetic Maze DIY - Kazanët e vegjël për duar të vogla

Terry Allison 25-06-2023
Terry Allison

Bëni lehtësisht një nga këto enigma argëtuese magnetike labirinti me idetë tona të thjeshta për të gjithë vitin. Nga lyerja me magnet te slime magnetike e ftohtë, ne kemi aktivitete praktike me magnet për çdo lloj fëmije. Magnetët janë shkencë magjepsëse dhe fëmijëve u pëlqen të eksplorojnë me ta. Aktivitetet e thjeshta shkencore krijojnë gjithashtu ide të shkëlqyera për lojëra!

SI TË BËJMË NJË LABRITIN PLATE ME MAGNETE

ARGËTIM ME MAGNETE

Le të eksplorojmë magnetizëm dhe krijoni labirintin tuaj magnetik nga sendet e thjeshta shtëpiake. Labirintet janë një aktivitet i mrekullueshëm për fëmijët e vegjël dhe më të vjetër. Këtu i shtojmë një kthesë enigmës sonë të labirintit me magnet. Mësoni rreth magnetizmit përmes lojës argëtuese praktike!

SHIKON GJITHASHTU: LEGO MARBLE MAZE

Sigurohuni të bëni pyetje dhe të flisni për vëzhgimet me fëmijën tuaj! Të mësuarit ka të bëjë me ndezjen e kuriozitetit dhe habisë në botën përreth nesh. Ndihmojini fëmijët e vegjël të mësojnë të mendojnë si shkencëtarë dhe paraqituni atyre pyetje të hapura për të inkurajuar aftësitë e tyre të vëzhgimit dhe të të menduarit.

MAGNET MAZE

JU DUHET

 • Marker, stilolaps ose lapsa
 • Pllakë letre ose karton
 • Klip letre
 • Magnet (ne kemi këtë grup)
 • Timer
 • Merrni paketën e plotë MAGNET (shihet më poshtë) këtu (udhëzime për 10+ projekte)!

SI TË BËNI NJË GJEGJEGËS ME LAJIRIN MAGNETIK

HAPI 1.  Vizatoni një labirint të thjeshtë në pjatën e letrës melaps.

Shiko gjithashtu: Procesi i projektimit inxhinierik - Kazanët e vegjël për duart e vogla

HAPI 2. Gjurmoni mbi labirintin e pllakës së letrës me shënues të zi.

Opsionale: Përdorni lapsa me ngjyra ose shënues për të dekoruar labirintin tuaj.

Shiko gjithashtu: Lojë e grumbullimit të kupave të pemës së Krishtlindjes - kosha të vogla për duar të vogla

HAPI 3.  Vendoseni kapësin e letrës në fillim të labirintit dhe përdorni magnetin për ta drejtuar atë nëpër labirint në skajin tjetër.

Ose përdorni magnetin poshtë pllakës ose nga lart për të tërhequr kapësen e letrës përpara. Çfarë mendoni se funksionon më mirë?

HAPI 4. Rrisni nivelin e vështirësisë duke përdorur një kohëmatës. Sa shpejt mund ta përfundoni labirintin?

SI FUNKSIONON NJË LAIRIT MAGNETIK?

Magnetët ose mund të tërhiqen drejt njëri-tjetrit ose të largohen nga njëri-tjetri. Merrni disa magnete dhe kontrollojeni vetë!

Zakonisht, magnetët janë mjaftueshëm të fortë që ju të përdorni një magnet për të shtyrë tjetrin në majë të një tavoline dhe të mos prekni kurrë njëri-tjetrin. Provojeni!

Kur magnetet bashkohen ose afrojnë diçka, quhet tërheqje. Kur magnetët e shtyjnë veten ose gjërat larg, ata zmbrapsen.

Kliko këtu për aktivitetet tuaja shkencore FALAS

MË SHUMË AKTIVITETET E MAGNETIT ARGËZues

 • Slime magnetike
 • Aktivitete me magnet parashkollor
 • Zbukurime magnetike
 • Arti magnetik
 • shishe me ndijore magnetike

BËRNI NJË GJEGJEGËS ME LIRINT MAGNETIK PËR FËMIJË

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë gjëra argëtuese për të bërë fëmijët.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.