Si të bëni pikturë me spërkatje - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Një teknikë e çrregullt, por krejtësisht argëtuese e procesit të artit, fëmijët do të kënaqen duke provuar spërkatjen e bojës! Bonus, ata mund të krijojnë një kryevepër të modeluar sipas artit të një artisti të famshëm, Jackson Pollock! Nëse nuk e keni provuar pikturën me spërkatje, merrni pak bojë dhe një kanavacë të zbrazët (letër) dhe do t'ju tregojë se si të filloni vetëm me një lëvizje të dorës.

Shiko gjithashtu: Ornamentet e brumit me kripë me kanellë - kosha të vogla për duar të vogla

SI TË SPLATTER PAINT

PIKTURA SPLATTER

Çfarë është arti i bojës me spërkatje? Është një art argëtues i procesit që krijohet duke spërkatur, lëvizur ose pikuar bojë mbi telajo ose letër në vend që ta lyeni me furçë.

Jackson Pollock, është një artist i famshëm që pikturat më të njohura janë bërë duke pikuar dhe spërkatur bojë në një kanavacë. Pikturat e tij gjallërohen me lëvizje, energji dhe rrjedhshmëri spontane, të ndihmuara nga përdorimi i materialeve konvencionale.

Spërkatja e bojës është e çrregullt dhe argëtuese! Ashtu si aktiviteti ynë i pikturës së pishës, ai është një aktivitet i thjeshtë artistik që drejtohet nga fëmijët, drejtohet nga zgjedhjet dhe feston përvojën e zbulimit. Art i shkëlqyer i procesit për fëmijët e të gjitha moshave!

Përdorni gishtat për të futur ose për të lëvizur bojën në letër për një përvojë të mrekullueshme ndijore prekëse.

Shiko gjithashtu: Çfarë ju nevojitet për të bërë slime - kosha të vogla për duar të vogla

PSE BËNI ART ME FËMIJËT?

Fëmijët janë natyrshëm kuriozë. Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnë se si funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit ndihmonfëmijët krijojnë lidhje në trurin e tyre, kjo i ndihmon të mësojnë—dhe është gjithashtu argëtuese!

Arti është një aktivitet i natyrshëm për të mbështetur këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese.

Arti i lejon fëmijët të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë të bësh ajo, të mësuarit për të, ose thjesht duke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme. Me fjalë të tjera, është mirë për ta!

Shiko aktivitetet e procesit të artit , projektet artistike të famshme dhe idetë e pikturës për tonelata më shumë projekte arti të realizueshme për fëmijë!

PIKTURA SPLATTER

Kapeni këtë projekt arti të printueshëm falas tani!

JU DO NEVOJSHME:

  • Letër arti ose kanavacë
  • Bojë akrilike ose tempera
  • Shkopa të mëdha artizanale ose shkopinj lulekuqesh

SI TË SPRAKTOHET BYJA

HAPI 1. Vendosni letër në një leckë ose në ndonjë gazetë që të përmbajë "rrëmujën".

HAPI 2. Tani argëtohuni duke bërë një rrëmujë duke spërkatur bojën! Zhyteni shkopin artizanal në bojë dhe më pas spërkatni, spërkatni, lëvizni me lëvizje dhe në çdo mënyrë tjetër që mundenimendoni të vendosni bojë në kanavacë ose letër.

IDE MË SHUMË ARGËZUESE PËR PIKTURËN SPLATTER

Secili prej këtyre projekteve të artit më poshtë përfshin printime falas me listën e furnizimeve dhe udhëzime hap pas hapi.

  • Pikturë me flokë të çmendur
  • Arti me shamrock splatter
  • Halloween Bat Art
  • Pikturë me flokë bore

PIKTURA SPLASH ART PËR FËMIJË

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë projekte të lehta artistike për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.