Skeleton Bridge Halloween STEM Challenge - Little Bins for Little Hands

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Halloween është mundësia e përsosur për të testuar ato aftësi të projektimit dhe inxhinierisë! Kjo sfidë e mrekullueshme Halloween STEM përdor vetëm disa materiale të thjeshta, por ka një botë mundësish. Shndërroni tamponët e thjeshtë të pambukut në materiale për ndërtimin e urave me një kthesë të Halloween. Një urë skeletore me "kocka" me majë q është një mënyrë kreative për të eksploruar STEM.

Shiko gjithashtu: Aktiviteti i motit në re në kavanoz - Kosha të vogla për duar të vogla

SFIDA E SKELETIT BRIDGE

SFIDA E URAS STEME

Bëhuni gati për të shtuar kjo sfidë e thjeshtë e eshtrave të Halloween-it lidh planet tuaja të mësimit STEM këtë sezon. Ne bëmë sfidën e varkës STEM, tani provoni aftësitë tuaja inxhinierike, me këtë aktivitet të lehtë për t'u ngritur STEM për fëmijët. Ndërsa jeni në të, sigurohuni që të shikoni më shumë aktivitete argëtuese ndërtimi.

Aktivitetet tona STEM janë krijuar duke pasur parasysh ju, prindin ose mësuesin! Lehtë për t'u konfiguruar, për t'u bërë shpejt, shumica e aktiviteteve do të marrin vetëm 15 deri në 30 minuta për t'u përfunduar dhe janë shumë argëtuese! Plus, listat tona të furnizimeve zakonisht përmbajnë vetëm materiale falas ose të lira që mund t'i merrni nga shtëpia!

Klikoni këtu për aktivitetin tuaj të sfidës STEM falas!

SFIDA E HALLOWEEN BRIDGE

SFIDA E KËRRJENVE TË HALLOWEEN:

Ndërtoni një urë vetëm nga kockat (të njohura si shtupë pambuku) që është të paktën një këmbë e gjatë dhe qëndron të paktën një inç nga toka ose tavolina. Tingëllon shumë e lehtë? Ose e bën atë!

Shumë projekte STEM përdorin aftësi të të menduarit kritik, si dhe matematikë dhe inxhinieriaftësitë dhe kjo nuk bën përjashtim. Vëmendja ndaj detajeve është një domosdoshmëri dhe planifikimi paraprak inkurajohet! Kjo mund të jetë ose një sfidë me kohë ose jo.

KOHA E NEVOJSHME :

30 minuta ose më shumë nëse koha e lejon. Nxitini fëmijët të kalojnë deri në 5 minuta duke folur për idetë e tyre të dizajnit dhe duke bërë skica të përafërta. më pas lini 20 minuta për të ndërtuar urën e kockave tuaja. Plus, 5 minuta të tjera për të folur për sfidën, çfarë funksionoi dhe çfarë jo.

FURNIZIMET:

 • Tampona pambuku
 • Nasetë
 • 100 qindarka

DIFERENCIONO SFIDËN

A keni fëmijë më të mëdhenj? Shtoni një shtresë shtesë në sfidë dhe krijoni një lloj strukture ose urë specifike ose zgjidhni një lloj për të ndërtuar. Lërini disa minuta të hulumtojnë lloje të ndryshme urave dhe të nxjerrin një dizajn!

A keni fëmijë më të vegjël? Thjesht eksploroni materialet dhe provoni se si funksionojnë së bashku për të përfunduar sfidën thjesht. Vendosni dy blloqe ose libra dhe lërini ata të ndërtojnë një urë që përfshin distancën që ju zgjidhni.

ZGJARJENI SFIDËN:

Ura e kockave duhet të jetë në gjendje të mbajë peshën e një rrotull me qindarka ose të një objekti tjetër të paracaktuar.

A mund të ndërtoni një skelet nga shtupat e pambukut?

KONFIGIMI I SFIDËS SË HALLOWEEN BIDGE

HAPI 1: Jepni furnizime çdo fëmije ose grupi.

HAPI 2: Jepini 5 minuta për një fazë planifikimi(opsionale).

HAPI 3: Vendosni një kufi kohor (20 minuta është ideale) për grupet ose individët për të ndërtuar urat e tyre.

HAPI 4: Pasi të ketë mbaruar koha, bëjini fëmijët të vendosin urën e tyre që ta shohin të gjithë. Provoni modelin e urës së skeletit për të parë se sa peshë mund të mbajë.

HAPI 5: Nëse funksionon për ju, bëni secilin fëmijë të ndajë mendimet e tij/saj për sfidën . Një inxhinier ose shkencëtar i mirë ndan gjithmonë gjetjet ose rezultatet e tij/saj.

Bëni disa pyetje:

Shiko gjithashtu: Eksperiment lundrues me shënues të fshirjes së thatë - kosha të vogla për duar të vogla
 • Cila ishte gjëja më sfiduese në lidhje me këtë STEM të Halloween sfidë?
 • Çfarë do të bënit ndryshe nëse do të kishit mundësinë të provonit sërish sfidën e urës?
 • Çfarë funksionoi mirë dhe çfarë nuk funksionoi mirë gjatë kësaj sfide STEM?

HAPI 6: Argëtohu!

MË SHUMË SFIDA KËMBËTARE TË RREGULLVE

 • Sfida e zinxhirit të letrës STEM
 • Egg Drop Project
 • Penny Boat Challenge
 • Projects Paper Bag
 • LEGO Merble Run
 • Popsicle Stick Catapult

MERRNI SFIDËN E KËRRJEVE TË HALLOWEEN!

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete të mrekullueshme STEM për fëmijët.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.