Fletë pune falas të matematikës për nxënësit e klasës së parë - Kosha të vogla për duart e vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

A po kërkoni për fletë pune matematikore falas për fëmijë që do t'i ndihmojnë ata të praktikojnë me lehtësi bazat dhe t'i mbajnë të freskëta aftësitë e mësuara? Numërimi, njohja e numrave, aftësitë bazë dhe më shumë mund t'i gjeni të gjitha këtu!

Doni të argëtoheni edhe me matematikën dhe të përfshini elemente dhe aktivitete praktike? Ju keni gjetur më të mirën nga të dyja këtu! Le t'ju tregojmë se si të zhyteni në matematikë dhe ta bëni mësimin e hershëm emocionues!

FLETË PUNE PËR MATEMATIKËN E KLASËS SË 1-rë

MATEMATIKA PËR KOPSHT DHE TË KLASËVE TË PARË

Kjo faqe do të përditësohet vazhdimisht me fletë të reja falas të matematikës që janë të përshtatshme për kopshtin e fëmijëve deri në klasën e parë .

Shiko gjithashtu aktivitetet tona matematikore për parashkollorët!

20 Këshilla për të mësuarit e hershëm për të gjithë!

Sigurohuni që të shikoni këtë faqe këshillash për burimet e mësimit të hershëm për të gjetur matematikë, shkrim-lexim, shkencë dhe aktivitete të shkëlqyera motorike për nxënësit e vegjël.

Pavarësisht nëse jeni duke mësuar në distancë, në shtëpi ose duke krijuar plane mësimore, kam këshilla dhe ide për mësimin që do t'ju pëlqejnë dhe do t'i ndihmoj fëmijët të shijojnë mësimin e matematikës në një mënyrë lozonjare dhe praktike!

Sigurohuni që t'i përfshini këto ide të thjeshta me fletët tona të matematikës të printueshme më poshtë.

1. Ndërtoni numra me pjesë të lira ose brumë lojërash.

2. Shkoni në një gjueti numrash ose gjueti me numërim (argjendi ose sirtar i mbeturinave).

3. Matni gjërat me një vizore ose provoni jo-matje standarde.

4. Praktikoni numërimin një me një me ndryshim të lirë.

5. Eksploroni gjithnjë e më pak me grupet e lodrave të preferuara.

Shiko gjithashtu: Fletë pune falas të matematikës për nxënësit e klasës së parë - Kosha të vogla për duart e vogla

6. Hetoni se çfarë është më e rëndë me sendet përreth shtëpisë.

7. Nxirrni gotat matëse dhe ujin ose orizin dhe bëni një kosh ndijor matematikor.

Shikoni rregullisht këtu për shtesa të reja (puna e fjalës me qëllim)!

Kapni paketën tonë të mësimit të hershëm tani!

E përkryer për mësimin në distancë, shkollimin në shtëpi dhe argëtimin pa ekran.

*Shënim: Kjo është një paketë në rritje.*

FLETË PUNE TË MATEMATIKAVE TË PRINTUARA FALAS PËR FËMIJË

Klikoni në lidhjet e mëposhtme për të shkarkuar çdo aktivitet matematikor të printueshëm.

Rrotulloni & ; Mësoni Dice Challenges

Klikoni këtu!

Praktikoni matematikën me sfida argëtuese matematikore! Nuk do të dini se çfarë merrni derisa të rrokullisni!

Format e grafikut

Klikoni këtu!

Praktikoni matematikën me sfida argëtuese matematikore! Ju nuk do të dini se çfarë merrni derisa të rrokullisni!

Math Piggy Bank

Kliko këtu!

Praktikoni matematikën me sfida argëtuese matematikore! Nuk do të dini se çfarë merrni derisa të rrokullisni!

Tema Hapësinore Kapërce Numërimin!

Kliko këtu!

Puzzlet me temën e hapësirës argëtuese janë perfekte për të praktikuar numërimin e kapërcyer!!

Argëtim veror me mbledhje dhe zbritje!

Kliko këtu!

Praktikoni njohjen e numrave me këto fletë të thjeshta matematikore të mbledhjes dhe zbritjes.

Math Color the Code

Kliko këtu!

Praktikonimatematikë me ngjyra shumëngjyrëshe me imazhe kodi me një temë pranvere ose verore.

Aktiviteti i gjuetisë së modeleve

Kliko këtu!

Matematika e hershme përfshin kërkimin dhe njohjen e modeleve! Shkoni në një gjueti modelesh për matematikë lozonjare!

Shape Hunt

Kliko këtu!

Matematika e hershme përfshin gjithashtu kërkimin dhe njohjen e formave! Shkoni në një gjueti formash për matematikë lozonjare!

Shiko gjithashtu: Eksperimenti i shkrirjes së burrë dëbore - kosha të vegjël për duar të vogla

Coding for Kids

Kliko këtu!

Nëse doni të hiqni ekranet, provoni enigmat me kod pa ekran. STEM përfshin teknologjinë dhe matematikën!

Kodimi Binar

Kliko këtu!

Mësoni si të shkruani në kodin binar dhe të mendoni si një kompjuter me O dhe 1!

Lojëra me algoritme të printueshme

Klikoni këtu!

Shiko kodimin pa ekran me lojërat e algoritmit DIY!

I Spy Worksheets

Kliko këtu!

Një kthesë argëtuese në lojërat klasike I Spy. Jepini pak një temë mësimore dhe shkoni nëpër shtëpi duke gjetur grupe artikujsh për t'u numëruar.

Lojë matematike LEGO

Kliko këtu!

Të duhet një opsion i ri i lojës në bord? Dëshironi të përshtateni në disa matematikë bazë? Bëjini të dyja me lojën tonë LEGO tower FALAS të printueshme!

Lego Challenge Cards MATH

Kliko këtu!

Shtojini këto sfida të thjeshta matematikore LEGO në koleksionin tuaj të tullave dhe mos i mërzitni më fëmijët!

Strukturat e Ndërtimit

Klikoni këtu!

Çfarë lloj materialesh mund të përdoren për të ndërtuar forma 2D dhe 3D ose kullën më të lartë?

Cup Tower Challenge

Kliko këtu!

100 (osesado që të keni) Sfida e Kullës së Kupës është një klasik! Plus, ne ndajmë mënyra për t'i përzier dhe për të shtuar matematikë të thjeshtë.

Merrni paketën tonë të mësimit të hershëm tani!

E përkryer për mësimin në distancë, shkollimin në shtëpi dhe argëtimin pa ekran.

*Shënim: Kjo është një paketë në rritje.*

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.