Pikturë me vargje për fëmijë - Kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Piktura me fije ose arti me fije është një mënyrë e shkëlqyer për të zhvilluar aftësitë e shkëlqyera motorike të fëmijëve dhe për të forcuar kontrollin dhe kontrollin manual. Plus, është argëtuese! Shkarkoni projektin tonë falas të artit të vargjeve të printueshme më poshtë dhe krijoni artin tuaj shumëngjyrësh. Pikturimi i vargjeve është i lehtë për t'u bërë me disa pajisje të thjeshta; letër, varg dhe bojë. Ne i duam projektet e thjeshta dhe të realizueshme të artit për fëmijët!

BIKURË ME STRING

PERFITIMET E PIKTURËS SË FARGËS PËR FËMIJËT E VETËL

Piktura me fije është një përvojë argëtuese ndijore . Është një mënyrë e mirë që fëmijët të përjetojnë ndjenjën dhe strukturën e bojës në duart e tyre. Një ndjesi e re është gjithmonë e mirë!

SHIKON GJITHASHTU: Bojë për gishtat DIY

Shiko gjithashtu: Shkenca e motit për parashkollor deri në fillor

Mësoni rreth përzierjes së ngjyrave. Kërkojuni fëmijëve të hamendësojnë se çfarë ngjyrash të reja do të bëjnë kur vendosin dy vargje me ngjyra të ndryshme pranë njëri-tjetrit.

Shiko gjithashtu: 50 Aktivitete Shkencore Pranverë për Fëmijë

Zhvilloni aftësi të shkëlqyera motorike duke përfshirë kapjen e pincës. Kapja e rregullt e pincës përdoret për të marrë sende shumë të vogla si rruaza, një fije nga një sipërfaqe ose një gjilpërë. Marrja dhe manipulimi i vargjeve është praktikë e shkëlqyer për gishtat e vegjël!

PSE BËNI ART ME FËMIJËT?

Fëmijët janë natyrshëm kureshtarë. Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnë se si funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit i ndihmon fëmijët të krijojnë lidhje në trurin e tyre, i ndihmon ata të mësojnë—dhe është gjithashtu argëtuese!

Arti është një aktivitet i natyrshëm për tëmbështesin këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese.

Arti i lejon fëmijët të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë të bësh ajo, të mësuarit për të, ose thjesht duke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme.

Me fjalë të tjera, është mirë për ta!

KLIKONI KËTU PËR MERRNI PROJEKTIN TUAJ FALAS TË ARTIT STRING!

PIKTURA STRING

FURNIZIMET:

 • Letër
 • Bojë e larë
 • Kupat ose tasat
 • Finga

UDHËZIME

HAPI 1: Vendosni një fletë letre të zbrazët në tavolinë.

HAPI 2: Vendosni disa ngjyra bojë në gota/tasa të veçanta.

HAPI 3: Zhytni një fije në ngjyrën e parë dhe fshijeni bojën e tepërt me gishta ose me një peshqir letre.

HAPI 4: Vendoseni vargun poshtë në letër, duke e përdredhur ose edhe duke e kryqëzuar mbi vete. Sillni vargun poshtë në fund të letrës në mënyrë që të varet nga faqja.

HAPI 5: Përsëriteni me disa vargje dhe disa ngjyra bojë.

HAPI 6: Vendoseni një fletë të dytë letre sipër vargjeve dhe më pas vendosenidiçka e rëndë në krye të faqeve.

HAPI 7: Nxirrni fijet midis dy fletëve të letrës.

HAPI 8: Ngrini faqen e sipërme dhe shikoni kryeveprën tuaj!

MË SHUMË AKTIVITETE TË KËNAQËS PËR PIKTURËN

 • Pikturë me fryrje
 • Pikturë mermeri
 • Pikturë me flluska
 • Pikturë Splatter
 • Pikturë Skittles
 • Pikturë Magnet
 • Pikturë Turtle Dot
 • Puffy Paint
 • Pikturë me flokë të çmendur

ART EASY STRING FOR KIDS

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë argëtim dhe projekte të thjeshta artistike për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.