Shkenca e motit për parashkollor deri në fillor

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Zhytuni në shkencën argëtuese dhe të lehtë të motit, pavarësisht nëse jepni mësim parashkollor apo fillor, me aktivitete të thjeshta STEM të motit, demonstrime, projekte inxhinierike dhe fletë pune falas për motin. Këtu do të gjeni aktivitete me temë moti për të cilat fëmijët mund të entuziazmohen, ju mund t'i bëni dhe t'i përshtatni buxhetit tuaj! Aktivitetet e thjeshta shkencore janë mënyra e përsosur për t'u prezantuar fëmijëve se sa argëtues mund të jetë mësimi i shkencës!

Eksploroni Shkencën e Motit për Fëmijë

Pranvera është koha e përsosur e vitit për shkencën! Ka kaq shumë tema argëtuese për të eksploruar. Për këtë periudhë të vitit, temat tona të preferuara për t'u mësuar fëmijëve rreth pranverës përfshijnë bimët dhe ylberin, gjeologjinë, Ditën e Tokës dhe sigurisht motin!

Eksperimentet shkencore, demonstrimet dhe sfidat STEM janë të mrekullueshme për fëmijët që të eksplorojnë një temë moti! Fëmijët janë natyrisht kureshtarë dhe kërkojnë të eksplorojnë, zbulojnë, kontrollojnë dhe eksperimentojnë për të zbuluar pse gjërat bëjnë atë që bëjnë, lëvizin ndërsa lëvizin ose ndryshojnë ndërsa ndryshojnë!

Të gjitha aktivitetet tona të motit janë krijuar me ju , prindi apo mësuesi, në mendje! Lehtë për t'u vendosur dhe për t'u bërë shpejt, shumica e aktiviteteve do të marrin vetëm 15 deri në 30 minuta për t'u përfunduar dhe janë të mbushura me argëtim praktik! Plus, listat tona të furnizimeve zakonisht përmbajnë vetëm materiale falas ose të lira që mund t'i merrni nga shtëpia!

Kur vjen puna për të kryer aktivitete të motit për parashkollor deri në shkollën e mesme, mbajeni atë argëtuese dhe praktike. Zgjidhaktivitete shkencore ku fëmijët mund të përfshihen dhe jo vetëm t'ju shikojnë!

Sigurohuni t'i bëni shumë pyetje rreth asaj që ata mendojnë se do të ndodhë dhe çfarë shohin se po ndodh për të inkurajuar të menduarit kritik dhe aftësitë e vëzhgimit! L fito më shumë rreth metodës shkencore për fëmijët.

Përmbajtja
 • Eksploro Shkencën e Motit për Fëmijë
 • Shkenca e Tokës për Fëmijë
 • Mëso Rreth asaj që shkakton motin
 • Merrni paketën tuaj FALAS të projektit të motit të printueshëm!
 • Shkenca e motit për shkollën parashkollore, fillore dhe të mesme
  • Aktivitete të shkencës së motit
  • Moti & Mjedisi
  • Aktivitetet e motit STEM
 • Paketë pranverore e printueshme bonus

Shkenca e tokës për fëmijë

Shkenca e motit dhe meteorologjia përfshihen nën degën e shkencës të njohur si Shkenca e Tokës.

Shkenca e Tokës është studimi i tokës dhe gjithçkaje që e përbën fizikisht atë dhe atmosferën e saj. Nga toka ne ecim te ajri që thithim, era që fryn dhe oqeanet ku notojmë.

Në Shkencën e Tokës ju mësoni rreth…

 • Gjeologjia – studimi të shkëmbinjve dhe tokës.
 • Oqeanografia – studimi i oqeaneve.
 • Meteorologjia – studimi i motit.
 • Astronomia – studimi i yjeve, planetëve dhe hapësirës.

Mësoni se çfarë e shkakton motin

Aktivitetet e motit janë një shtesë e mrekullueshme në planet e mësimit të pranverës, por janë mjaft të gjithanshme për të përdorur ndonjëkoha e vitit, veçanërisht pasi ne të gjithë përjetojmë klima të ndryshme.

Fëmijëve do t'u pëlqejë të eksplorojnë disa nga pyetjet e tyre të preferuara, të tilla si:

 • Si formohen retë?
 • Nga vjen shiu?
 • Çfarë e bën një tornado?
 • Si bëhen ylberët?

Mos u përgjigjeni pyetjeve të tyre thjesht me një shpjegim; shtoni një nga këto aktivitete të thjeshta të motit ose eksperimentoni. Të mësuarit praktik është mënyra më e mirë për të angazhuar fëmijët dhe për t'i bërë ata të bëjnë pyetje dhe të vëzhgojnë botën përreth tyre. Moti është gjithashtu një pjesë e madhe e jetës sonë të përditshme!

Fëmijëve do t'u pëlqejë sa praktike dhe argëtuese janë shumë aktivitete të motit. Do t'ju pëlqejnë të gjitha furnizimet e thjeshta që ata përdorin! Plus, këtu nuk po zhvillohet asnjë shkencë raketore. Këto eksperimente shkencore të motit mund t'i konfiguroni brenda një kohe të shkurtër. Hapni dollapët e qilarit dhe jeni gati të shkoni!

Shiko gjithashtu: Shamrock Dot Art (i printueshëm falas) - Kosha të vogla për duar të vogla

Këto aktivitete të motit prezantojnë shumë koncepte argëtuese që rrotullohen rreth ndryshimeve të temperaturës, formimit të reve, ciklit të ujit, reshjeve dhe më shumë…

Merrni paketën tuaj FALAS të projektit të motit të printueshëm!

Shkenca e motit për shkollën parashkollore, fillore dhe të mesme

Nëse po planifikoni një njësi moti, shikoni aktivitetet e mëposhtme. Ekziston një gamë e mrekullueshme për fëmijët e moshës parashkollore deri në shkollën e mesme.

Aktivitetet e shkencës së motit

Eksploroni retë, ylberët, shiun dhe më shumë me këto eksperimente të thjeshta shkencore të motit dheaktivitete.

Name The Weather

Merrni këtë komplet rrogoz për lojëra moti falas për aktivitetet e motit në kopshtin e fëmijëve dhe parashkollor. E përkryer për t'u shtuar në një qendër shkencore me temë moti!

Masat e motit Playdough

Reja e shiut në kavanoz

Fëmijëve do t'ju pëlqejë ky aktivitet praktik me retë e shiut me krem ​​rroje! Një grumbull me gëzof kremi të bardhë rroje e bën renë e përsosur gati të bjerë shi në ujin poshtë. Ky aktivitet i motit i konfiguruar lehtë përdor vetëm tre furnizime të zakonshme (njëra është uji) dhe shqyrton pyetjen, pse bie shi?

Tornado In A Bottle

Have keni pyetur ndonjëherë veten se si funksionon një tornado apo si formohet një tornado? Ky aktivitet i thjeshtë i motit me tornado në shishe eksploron se si rrotullohen tornadot. Mësoni gjithashtu për kushtet e motit pas një tornado!

Si formohet shiu

Nga vjen shiu? Nëse fëmijët tuaj ju kanë bërë këtë pyetje, ky aktivitet i motit me re shiu është përgjigjja e përsosur! Gjithçka që ju nevojitet është ujë, një sfungjer dhe pak informacione të thjeshta shkencore dhe fëmijët mund të eksplorojnë retë e shiut brenda ose jashtë!

Bërja e Ylberëve

Si bëhen ylberët? A ka një enë ari në fund të çdo ylberi? Ndërsa unë nuk mund të përgjigjem për tenxheren e arit, zbuloni se si drita dhe uji prodhojnë ylberë.

Si të krijoni ylberët

Bëni një shikues në re

Bëni shikuesin tuaj të reve dhe nxirreni jashtë për një re argëtueseveprimtari identifikimi. Mund të mbani edhe një ditar reje!

Cloud In A Jar

Si formohen retë? Bëni një re që mund ta shihni dhe të mësoni për kushtet e motit që ndihmojnë në formimin e reve? Fëmijët do të mahniten nga ky aktivitet i lehtë i motit në një kavanoz.

Re në një kavanoz

Shtresat e Atmosferës

Mësoni rreth atmosferës së Tokës me këto fletë pune dhe lojëra argëtuese të printueshme. Zbuloni se cila shtresë është përgjegjëse për motin që përjetojmë në Tokë.

Shtresat e atmosferës

Cikli i ujit në një shishe

Si funksionon cikli i ujit? Bëni një shishe zbulimi të ciklit të ujit për ta parë nga afër! Mësoni se si uji qarkullon nëpër oqeanet, tokën dhe atmosferën e Tokës me një model të thjeshtë të ciklit të ujit.

Shishe me ciklin e ujit

Cikli i ujit në një qese

Cikli i ujit është i rëndësishëm sepse kështu uji arrin te të gjitha bimët, kafshët dhe madje edhe neve!! Këtu është një variacion i ndryshëm i ciklit të ujit me një cikël të lehtë uji në një eksperiment me qese.

Demonstrimi i ciklit të ujit

Moti & Mjedisi

Eksploroni mënyra të ndryshme se si moti ndikon në mjedisin tonë.

Eksperimenti i shiut acid

Çfarë ndodh me bimët kur shiu është acid? Krijoni një projekt të lehtë shkencor për shiun acid me këtë eksperiment me lule në uthull. Eksploroni se çfarë e shkakton shiun acid dhe çfarë mund të bëhet për të.

Si e shkakton shiu dheunErozioni?

Eksploroni se si moti, veçanërisht era dhe uji luan një rol të madh në erozionin e tokës me këtë demonstrim të erozionit të tokës!

Demonstrimi i rrjedhjes së ujërave të stuhisë

Çfarë ndodh të bjerë shi apo shkrirja e borës kur nuk mund të hyjë në tokë? Vendosni një model të lehtë të rrjedhjes së ujit të stuhisë me fëmijët tuaj për të demonstruar se çfarë ndodh.

Aktivitetet e motit STEM

Kënaquni me këto aktivitete të ndërtimit të motit!

Anemometer DIY

Ndërtoni një anemometër të thjeshtë DIY siç përdorin meteorologët për të matur drejtimin e erës dhe shpejtësinë e saj.

Bëni një mulli me erë

Ndërtoni një mulli me erë nga furnizime të thjeshta dhe merrni atë jashtë për të testuar shpejtësinë e erës.

Mulliri me erë

Termometer DIY

Çfarë temperature është jashtë? Bëni dhe provoni një termometër shtëpiak në çdo kohë të vitit.

Termometer DIY

Bëni një orë dielli

Pozicioni i diellit në qiell tregon shumë për kohën e ditës! Shkoni përpara, bëni një orë diellore dhe provojeni.

Ndërtoni një furrë diellore

Doni të eksploroni se sa të nxehta janë rrezet e diellit jashtë? Bëjeni vetë furrën diellore DIY dhe shijoni një ëmbëlsirë në një ditë tepër të nxehtë.

Shiko gjithashtu: Eksperiment me misër karamele për shkencën e vjeshtës - kazanët e vegjël për duar të voglaFurrë diellore DIY

Paketë pranverore e printueshme bonus

Nëse po kërkoni të rrëmbeni të gjitha fletët e punës dhe pajisje të printueshme në një vend të përshtatshëm plus ekskluzive me temë pranvere, faqja jonë 300+ Spring STEM Project Pack është ajo që ju nevojitet! Moti, gjeologjia,bimët, ciklet e jetës dhe më shumë!

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.