Si të bëni një satelit - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

A mund të bëni satelitin tuaj të bërë vetë? Frymëzohuni nga matematikanja amerikane Evelyn Boyd Granville dhe ndërtoni një satelit në shtëpi ose në klasë. Satelitët janë pajisje komunikimi që rrotullohen rreth tokës dhe marrin dhe dërgojnë informacion nga toka. Gjithçka që ju nevojitet janë disa pajisje të thjeshta për të realizuar këtë projekt inxhinierik.

Shiko gjithashtu: Slime me vezë të Pashkëve për fëmijë Aktiviteti shkencor dhe shqisor i Pashkëve

SI TË NDËRTOJMË NJË SATELIT

EVELYN BOYD GRANVILLE

Evelyn Boyd Granville ishte gruaja e dytë afrikano-amerikane që mori një doktoraturë. në matematikë nga një universitet amerikan. Ajo u diplomua në vitin 1949.

Në vitin 1956, ajo punoi për IBM si programuese kompjuterike. Kur IBM-së iu dha një kontratë me NASA-n, ajo u transferua në Qendrën Kompjuterike Vanguard në Uashington, D.C. Ajo punoi në programet hapësinore Project Mercury dhe Project Vanguard, të cilat përfshinin analizimin e orbitave dhe krijimin e procedurave kompjuterike. Puna e saj përfshinte llogaritjet "në kohë reale" gjatë lëshimeve satelitore.

"Ishte emocionuese, ndërsa shikoj prapa, të isha pjesë e programeve hapësinore - një pjesë shumë e vogël - në fillimin e përfshirjes së SHBA."

Granville gjithashtu punoi në projekte për programin Apollo, i cili përfshinte mekanikën qiellore, llogaritjen e trajektores dhe "teknikat kompjuterike dixhitale".

SHIKON GJITHASHTU: Aktivitetet Hapësinore për Fëmijë

KLIKO KETU PËR TË MERRË PROJEKTIN TUAJ FALAS SATELITËT!

SI TË NDËRTOSH NJË SATELITËT

FURNIZIMET:

  • Satelitprintueshme
  • Gërshërë
  • Folje alumini
  • Ngjitës
  • Sticks artizanale
  • Shishe uji
  • Karton kuti drithërash

UDHËZIME

HAPI 1: Printoni shabllonin e satelitit dhe pritni format nga shablloni.

HAPI 2: Prisni shishen e ujit në gjysmë dhe më pas Pritini një pjesë të gjysmës së poshtme.

HAPI 3: Vendoseni përsëri shishen e ujit, në mënyrë që tani të jetë një shishe më e vogël. Ngjitni me shirit në mes.

HAPI 4: Mbështilleni shishen me letër alumini dhe shirit.

HAPI 5: Përdorni shabllonet për të prerë drejtkëndëshat dhe rrethin jashtë

nga kartoni.

HAPI 6: Ngjitni rrethin tuaj të kartonit në majë të shishes tuaj të ujit.

HAPI 7: Mbështilleni gjysmën rreth dhe kasetë, për të bërë një pjatë satelitore. Ngjiteni në pjesën e sipërme të rrethit të kartonit.

HAPI 8: Mbështilleni drejtkëndëshat e kartonit me letër alumini dhe ngjitni panelet satelitore të printuara mbi fletë metalike.

HAPI 9: Ngjitni një shkop artizanal në çdo panel satelitor.

Shiko gjithashtu: Kwanzaa Kinara Craft - Kosha të vogla për duar të vogla

HAPI 10: Hapni vrima në shishet tuaja të ujit dhe futni shkopinjtë/panelet.

Ke bërë një satelit!

GJËRA MË TË GJITHË ARGËZUESE PËR TË NDËRTUAR

Ndërto një anijeAeroplanhedhësNdërto një hovercraftFurrë diellore DIYNdërtoni një çikrikSi të krijoni një qift

KLIKONI KETU PËR TË MERRNI GRATË TUAJA TË PRINTURA NË PAKETË E AKTIVITETIT TË RRETHIT!

SI TË NDËRTOJMË NJË SATELIT

Kliko në imazhmë poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete argëtuese STEM për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.