Si të bëni shkëmbinj të pikturuar me shalqi

Terry Allison 25-08-2023
Terry Allison

Ndërsa ditët po bëhen më të bukura, ne e gjejmë veten duke goditur shtigjet në zonën tonë për të marrë pak ajër të pastër dhe për të ushtruar! Një gjë që kemi vënë re që është shfaqur, gjithnjë e më shumë, gjatë javëve të fundit janë shkëmbinj të pikturuar.

Kemi parë të gjitha llojet e ideve argëtuese të pikturuara shkëmbore nga shkëmbinj të mëdhenj të pikturuar me skena apo edhe fraza. Shkëmbinjtë e vegjël kanë shfaqur kërpudha, lule dhe madje edhe fytyra përbindësh të vegjël argëtues. Çdo ditë është një gjetje e re!

Pse të mos i inkurajoni fëmijët të pikturojnë dhe të lënë gurë shumëngjyrësh për t'i ndriçuar ditën edhe dikujt tjetër! Ne kurrë nuk i marrim gurët, por i lëmë që t'i shijojnë edhe të tjerët. Pra, zbuloni se sa e lehtë është të pikturosh gurë dhe bëhu gati për shëtitjen e radhës! Ne na pëlqejnë gjërat argëtuese për të bërë jashtë!

IDE ARGËZUESE PËR ROCK PIKTURA PËR FËMIJË

IDE PIKTURA ROCK

A keni parë ndonjë gur të pikturuar ndërkohë që keni qenë në natyrë me fëmijët? Ideja është e thjeshtë! Njerëzit pikturojnë shkëmbinj me ngjyra dhe tema argëtuese të ndezura ose me një mesazh të shkurtër mbi to dhe i fshehin, mundësisht në pamje të qartë. Ju dëshironi që njerëzit e tjerë t'i gjejnë ato! Personi që gjen shkëmbin e pikturuar mund të bëjë një fotografi të tij ose një selfie me shkëmbin dhe më pas t'ia lërë dikujt tjetër ta gjejë.

Këtu është një ide shkëmbore e lehtë dhe argëtuese për verën, e ndritshme dhe me ngjyra shkëmbinjtë e shalqirit. Ngjyrosni gurët tuaj dhe fshihini që njerëzit e tjerë t'i gjejnë. Bëni një ose dy ose më shumë me fëmijëtpër një aktivitet argëtues në natyrë për të gjitha moshat.

SHIKON GJITHASHTU: Aktivitetet e Natyrës për Fëmijë

SHKBBINJ TË PIKURUR ME SHALQIN

DO TË NEVOJEN:

 • Shkëmbinj në formë trekëndore, rreth 2”-3” në të gjithë
 • Bojë Deco-art me shumë sipërfaqe në buzëkuq, top pambuku, jeshile, jeshile torfe
 • Laps
 • Furçat e bojës
 • Stilolaps me bojë të zezë

SI TË LIKUROHEN SHKËMBINËT E SHALQIT

HAPI 1. Pastroni dhe thani shkëmbinj. Më pas, me një laps, vizatoni një shirit (përafërsisht ⅜" të gjerë) rreth perimetrit të shkëmbit afër pjesës më të gjerë të shkëmbit (kjo do të formojë lëkurën e shalqirit).

Shiko gjithashtu: Si të bëni fazat e hënës me oreos - kosha të vogla për duar të vogla

HAPI 2. Përzieni 2 pjesë jeshile me 1 pjesë top pambuku dhe lyeni shiritin. Lëreni të thahet. Përsëriteni me një shtresë shtesë bojë për mbulim të plotë.

KËSHILLË: Lëreni bojën të thahet plotësisht përpara se të aplikoni një shtresë të dytë të bojës ose kur ndryshoni ngjyrat.

HAPI 3. Më pas lyejeni një shirit të ngushtë sipër gjysmës së poshtme të shiritit të mëparshëm në të gjelbër.

HAPI 4. Ngjyrosni pjesën e poshtme të shkëmbit (lëvozhgën) në Turf Green.

HAPI 5. Lyeni pjesën e sipërme të shkëmbit me buzëkuq.

HAPI 6. Duke përdorur një stilolaps me bojë të zezë, lyeni fara të vogla të zeza në të gjithë pjesën e kuqe të shkëmbinjve të lyer të shalqirit.

HAPI 7. Përsëritni hapat 3-8 në anën e pasme të shkëmbit.

Shiko gjithashtu: Recetë për zhul e falënderimeve me temën e Turqisë për shkencën argëtuese të Falenderimeve

MË SHUMË GJËRA KËMBËTARE PËRMAKE

 • Air Vortex Cannon
 • Bëni një kaleidoskop
 • Projekte të automjeteve vetëlëvizëse
 • Ndërtoni një qift
 • Penny Spinner
 • Buncy Ball DIY

BËRË SHKËMBINË TË PIKURRA ME NGJYRA PËR FËMIJË

Klikoni në lidhjen ose në imazhin më poshtë për më shumë gjëra argëtuese për të bërë jashtë.

0>

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.