7 Elementet e Artit - Kazanët e Vogël për Duart e Vogla

Terry Allison 07-08-2023
Terry Allison

Bëni art me fëmijët në shtëpi apo në klasë? Atëherë do të dëshironi të mendoni për 7 elementët e artit! Eksploroni se cilët janë 7 elementët e artit, pse janë këshilla të rëndësishme dhe të dobishme për mënyrën se si t'ua mësoni ato fëmijëve. Plus, do të gjeni shembuj të projekteve argëtuese dhe të lehta të artit që mund t'i përdorni! Sigurohuni që të shkarkoni falas 7 Elementet e Artit të printueshëm më poshtë.

7 Elementet e Artit

Elementet e artit janë karakteristika që janë të dukshme në të gjitha llojet e veprave artistike. 7 elementet e artit janë linja, forma, forma, hapësira, tekstura, vlera dhe ngjyra. Çdo vepër e mirë artistike do të përfshijë këto 7 elemente.

Shikoni këtë projekt të artit të ylberit me shirit që eksploron shumë nga elementët e artit në një mënyrë shumë të thjeshtë!

Rainbow Tape Resist Art

Linja

Linja është një nga komponentët më themelorë, por thelbësorë të artit! Konsiderohet si një element kryesor i projektimit dhe themeli i të gjitha vizatimeve. Linjat kanë stile, forma, madhësi dhe drejtime të ndryshme. Plus, ato mund të jenë edhe me trashësi të ndryshme, gjë që krijon efekte të ndryshme.

Shiko gjithashtu: Ornament me flok bore kristal - kosha të vogla për duar të vogla

Ka shumë lloje të ndryshme linjash. | Linjat

 • Linjat Zig Zag
 • Linjat kaçurrela
 • SHIKIMI: Line Art me Keith Haring

  Forma

  Kur një rresht takohet ajo formon një formë. Format janë të sheshta ose 2-dimensionale dhemund të matet vetëm me lartësi dhe gjatësi. Ka të gjitha llojet e formave.

  Format gjeometrike kanë vija të drejta, kënde dhe pika dhe kthesa. Shembuj të formave gjeometrike përfshijnë rrathët, katrorët, drejtkëndëshat dhe trekëndëshat.

  SHIKIMI: Format gjeometrike në artin Mondrian

  Format organike janë forma që nuk kanë kënde të përcaktuara ose standarde linjat. Ato gjenden shpesh në natyrë, si forma e resë ose një pendë. Në art, format organike mund t'i bëjnë veprat e artit të duken më realiste ose natyrale.

  Forma

  Forma është ajo ku format bëhen 3-dimensionale dhe mund të maten me gjerësi, lartësi dhe gjatësi. Format gjeometrike përfshijnë sferat, kubet, prizmat dhe piramidat. Format organike rrjedhin lirshëm dhe duken më të natyrshme.

  Një pikturë ose vizatim mund t'i jepet iluzioni i formës duke përdorur teknika të tilla si hijezimi ose nxjerrja në pah dhe elementi i teksturës. Skulpturat janë forma 3-dimensionale të jetës reale, të cilat mund të jenë abstrakte ose organike.

  SHIKIMI: Skulptura e Salvador Dali

  Hapësira

  Hapësira i referohet thellësia, reale ose e perceptuar, dhe sipërfaqja e përgjithshme brenda një vepre arti. Hapësira është e rëndësishme sepse mund të përdoret për të tërhequr vëmendjen në pikat qendrore të veprës së artit, ose për të dhënë iluzionin e një hapësire 3-dimensionale.

  Hapësira mund të jetë pozitive ose negative, e hapur ose e mbyllur, e cekët ose e thellë dhe 2-dimensionale ose 3-dimensionale.

  Hapësira pozitive është zonatë zëna nga lënda ose lëndët. Hapësira negative është zona rreth subjektit ose subjekteve. Hapësira 3-dimensionale i referohet teknikave që transformojnë një hapësirë ​​2-dimensionale në një 3-dimensionale, gjë që mund ta bëjë veprën e artit të duket më realiste. 1>

  Tekstura

  Tekstura i referohet asaj se si ndihet një sipërfaqe ose si duket ajo në rastin e veprave 2-dimensionale si pikturat. Tekstura mund të krijohet duke përdorur materiale si bojë, letër, metal dhe argjilë, ose objekte të përditshme si pëlhurë ose gjethe. Teksturat mund të nënkuptohen gjithashtu përmes penelave, linjave, modeleve dhe ngjyrave.

  Tekstura është e rëndësishme për të evokuar emocione dhe për të krijuar një atmosferë, si dhe për të shtuar thellësi dhe për ta bërë një subjekt të duket realist.

  Vlera

  Elementi i vlerës në art i referohet dritës ose shfaqet një ngjyrë e errët. Dallimet në vlerë quhen kontrast, ku e bardha është vlera më e lehtë dhe e zeza më e errëta. Nëse jeni duke përdorur bojëra akrilike, bojëra uji, pastel, apo edhe shënues, një ndryshim në vlerën e një ngjyre mund të komunikojë një burim drite ose mungesë drite (natë), pikë qendrore dhe thellësi.

  Ngjyra

  Ngjyra mund të jetë elementi i artit që ka efektin më të fortë në emocionet tona. Ngjyra është e mrekullueshme për të krijuar disponimin dhe atmosferën e një vepre arti.

  Tri karakteristikat kryesore të ngjyrës që duhen marrë parasysh janë nuanca (e kuqe, jeshile, blu,etj.), vlera (sa e lehtë apo e errët është), dhe intensiteti (sa i ndritshëm apo i shurdhër është). Ngjyrat mund të përshkruhen si të ngrohta (të kuqe, të verdha) ose të ftohta (blu, gri), në varësi të cilës skaj të spektrit të ngjyrave bien.

  SHIKIMI: Ngjyra në Pop Art <1 Përmbajtja elementët tuaj FALAS të projekteve artistike të printueshme!

 • Projekte artistike argëtuese që mësojnë elementet e artit
 • Burime më të dobishme të artit për fëmijë
 • Paketë arti me 7 elemente të printueshme
 • Pse të mësojmë elementet e artit?

  Duke i prezantuar fëmijët me elementet e artit, ata mund t'i përdorin ato ndërsa planifikojnë dhe krijojnë veprat e tyre artistike, qofshin ato abstrakte apo jetë reale. Mësimi rreth këtyre elementeve i shton artit të tyre "kutinë e veglave", zhvillon aftësi unike dhe rrit kënaqësinë e të bërit art!

  Fëmijët mësojnë…

  Kreativiteti

  Mësimi i elementeve të artit i lejon fëmijët të eksplorojnë dhe eksperimentojnë me materiale dhe teknika të ndryshme, duke i inkurajuar ata të shprehen vizualisht në mënyrë krijuese.

  Komunikimi

  Arti është një formë e fuqishme komunikimi dhe të kuptuarit e elementeve të artit u mundëson fëmijëve të komunikojnë idetë dhe emocionet e tyre në mënyrë më efektive përmes artit të tyre.

  Zgjidhja e problemeve

  Bërja e artit kërkon aftësi të të menduarit kritik dhe zgjidhjes së problemeve. Kuptimi i elementeve tëarti

  i ndihmon fëmijët të mendojnë se si të krijojnë një kompozim, të balancojnë elementët dhe të përdorin ngjyrën në mënyrë efektive.

  Vetë-shprehja

  Arti është një mënyrë e shkëlqyer që fëmijët të shprehen dhe emocionet e tyre. Duke mësuar

  elementet e artit, fëmijët mund t'i përkthejnë në mënyrë më efektive mendimet dhe ndjenjat e tyre në formë vizuale.

  Këshilla për mësimdhënien e 7 elementeve

  1. Bëjeni atë interaktiv

  Angazhoni fëmijët në aktivitete praktike që i lejojnë ata të eksplorojnë dhe eksperimentojnë me materiale dhe teknika të ndryshme.

  2. Nxitni eksperimentimin

  Inkurajoni fëmijët të eksperimentojnë me elementë të artit dhe të provojnë gjëra të reja. Kjo gjithashtu mund t'i ndihmojë ata të zhvillojnë kreativitetin dhe aftësitë e tyre për zgjidhjen e problemeve.

  3. Jepni komente

  Jepni reagime konstruktive për t'i ndihmuar fëmijët të përmirësojnë aftësitë e tyre dhe të ndërtojnë besimin e tyre. Nxitini ata të vazhdojnë të provojnë dhe eksperimentojnë me teknika të ndryshme.

  4. Bëje argëtim

  Mbi të gjitha, bëje të mësuarit rreth elementeve të artit argëtues dhe të këndshëm!

  Kap elementet tuaja FALAS të projekteve artistike të printueshme!

  Provo këto argëtime aktivitete që do t'ju ndihmojnë të mësoni rreth 7 elementeve të artit! Printoni udhëzuesin falas të aktivitetit 7 Elementet e Artit.

  Projekte argëtuese arti që mësojnë elementet e artit

  Mos harroni të merrni falas printimin e mësipërm që të mund të keni një listë nga këto projekte artistike të gjitha në një vend!

  Zentangle Art

  Kombinoni modelet zentangle dhe tessellations për një aktivitet artistik argëtues për fëmijët duke përdorur linja !

  Zentangle Art

  Flower Art

  Kombinoni forma me ngjyra të ndezura për të krijuar një vazo argëtuese me lule të frymëzuara nga artisti i famshëm, Henri Matisse!

  Shiko gjithashtu: Pjesë të aktivitetit të mollës - kosha të vogla për duar të vogla Matisse Flowers

  Skulptura letre

  Krijoni skulpturat e veta prej letre! Një skulpturë e bërë nga forma të thjeshta është e përkryer për të eksploruar elementin e formës .

  Skulptura letre

  Arti i akullores

  Mësoni rreth hapësirës në art me këtë projekt të frymëzuar nga artisti i famshëm duke përdorur teknikën e mbivendosjes!

  Arti i akullores

  Pikturë me mbështjellës me flluska

  A keni menduar ndonjëherë të pikturoni me mbështjellës flluskë? Krijo art shumëngjyrësh me teksturë të frymëzuar nga artistja e famshme, Alma Thomas!

  Printime me mbështjellës me flluska

  Pikturë lulesh pastel

  O'Keeffe, lulet dhe pastelët janë perfekte për një projekt i thjeshtë vlerë që i bën fëmijët të eksplorojnë artistë të famshëm!

  O'Keeffe Flower Art

  Paint A Wheel Color

  Mëso se si të bësh Skittles të pikturojnë dhe të eksplorojnë një aktivitet i thjeshtë i rrotave me ngjyra për art të lehtë çdo ditë.

  Pikturë me kaci

  Më shumë burime të dobishme të artit për fëmijë

  Më poshtë do të gjeni shumë gjëra të thjeshta dhe praktike projekte artistike për fëmijë.

  • Minipaketë falas për përzierjen e ngjyrave
  • Fillimi me Process Art
  • Projekte arti parashkollor
  • Si të bëni bojë
  • Pikturë e lehtëIdea For Kids
  • Free Art Challenges
  • Aktivitete STEAM (Shkencë + Art)
  • Artistët e famshëm për fëmijë

  Paketa e artit me 7 elemente të printueshme

  RI! Paketa e projekteve të veçuara: 7 Elemente të Artit

  Mësoni dhe eksploroni Shtatë Elementet e Artit përmes aktiviteteve praktike dhe faqeve të informacionit të lexueshëm. I përshtatshëm për fëmijët në klasat e shkollës fillore dhe të mesme.

  Çfarë përfshihet:

  —> Fleta e projektit për shtatë elementët e artit dhe çfarë janë ato me projektet që përputhen unike për këtë paketë projekti, e plotësuar me udhëzime, imazhe dhe shabllone . (Plus, një paketë shtesë e plotë e projekteve të listuara në lidhjen e mësipërme.)

  —> Një faqe informacioni e lehtë për t'u lexuar për çdo element i artit . Mësoni gjithçka për secilin element.

  —> Pse të mësoni shtatë elementët e faqes së informacionit të artit? Faqja Këshilla të dobishme .

  Terry Allison

  Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.