Eksperiment lundrues me shënues të fshirjes së thatë - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 16-06-2023
Terry Allison

A është magji apo shkencë? Sido që të jetë, ky eksperiment i vizatimit lundrues sigurisht që do të bëjë përshtypje! Krijoni një vizatim të fshirjes së thatë dhe shikoni atë të noton në ujë. Mësoni rreth asaj që noton në ujë me një aktivitet shkencor plotësisht të aftë për shtëpi ose në klasë. Mund të jetë edhe truku juaj i radhës për festën!

Shiko gjithashtu: Bëni Lule Playdough me printim FALAS

EKSPERIMENTI DRY ERASE PËR FËMIJË

EKSPERIMENTET SHKENCORE PËR FËMIJËT

Mësimi i shkencës fillon herët dhe ju mund të jeni pjesë e asaj me ngritjen e shkencës në shtëpi me materiale të përditshme. Ose mund t'i sillni eksperimente të thjeshta shkencore një grupi fëmijësh në klasë!

Ne gjejmë shumë vlerë në aktivitetet dhe eksperimentet e lira shkencore. Të gjitha eksperimentet tona shkencore përdorin materiale të lira, të përditshme që mund t'i gjeni në shtëpi ose burim nga dyqani juaj lokal i dollarëve.

Ne madje kemi një listë të tërë eksperimentesh shkencore, duke përdorur furnizimet bazë që do të keni në kuzhinën tuaj.

Ju mund t'i konfiguroni eksperimentet tuaja shkencore si një aktivitet që fokusohet në eksplorim dhe zbulim. Sigurohuni që t'u bëni pyetje fëmijëve në çdo hap, të diskutoni se çfarë po ndodh dhe të flisni për shkencën pas saj.

Përndryshe, ju mund të prezantoni metodën shkencore, t'i bëni fëmijët të regjistrojnë vëzhgimet e tyre dhe të nxjerrin përfundime. Lexo më shumë rreth metodës shkencore për fëmijët për t'ju ndihmuar të filloni.

Zbatoni metodën shkencore dhe zgjeroni aktivitetin tonë të vizatimit me fshirje të thatë duke ndryshuar një ndryshore. Për shembull;përsëritni aktivitetin dhe ndryshoni temperaturën e ujit.

Përndryshe, krahasoni fërkimin e alkoolit mbi vizatimin tuaj me ujin. Ose krahasoni nëse shënuesit e fshirjes së thatë dhe të përhershëm ju japin të njëjtin rezultat. Pse apo pse jo?

KLIKONI KËTU PËR TË MERRNI PROJEKTIN TUAJ FALAS TË Bojës lundruese të printueshme!

EKSPERIMENTI DRY ERASE MARKER

A mund të bëni noton vizatimin tuaj të fshirjes së thatë? Shihni këshillat tona të vizatimit lundrues në fund! Shikoni gjithashtu vizatimet tona lundruese fantazmë të Halloween!

FURNIZIMET:

  • Expo dry shënuesit e fshirjes
  • Uji
  • Pjata e darkës

UDHËZIME:

HAPI 1: Sigurohuni që boja të rrjedhë mirë në shënuesit tuaj.

HAPI 2: Vizatoni vizatime të thjeshta të fshirjes së thatë në të gjithë pjatën tuaj.

HAPI 3: Hidhni ngadalë ujë në pjatë pranë skajeve të vizatimeve tuaja. Vizatimet do të fillojnë të notojnë kur uji t'i prekë ato. Nëse nuk ngrihen plotësisht, anojini pak pjatën.

Për të zgjeruar aktivitetin, prekni një copë letre ose një shtupë pambuku tek format lundruese për të parë se çfarë ndodh kur ato prekin një sipërfaqe të thatë. Çfarë vëzhgoni?

KËSHILLA PËR BËRËN E VIZATIMIT TË LUMTUR

  • Mos përdorni shumë ujë. Nëse vizatimi nuk ngrihet, provoni të derdhni ujin dhe të derdhni më pak.
  • Përdorni shënues të rinj të fshirjes së thatë.
  • Përdorni gjithmonë një pjatë plotësisht të thatë.
  • Një qeramike në këtë eksperiment u përdor pjatë me një lustër smalti. Letërpllakat nuk do të funksionojnë. Kjo nuk u testua në xhami ose plastikë (por do të ishte një variant argëtues për ta bërë përvojën më shkencore!)
  • Format më të vogla funksionojnë më mirë. Modelet më të mëdha prishen kur fillojnë të notojnë.

SI FUNKSIONON?

Ky shënues i fshirjes së thatë dhe uji në fakt demonstrojnë vetitë fizike të bojës dhe ujit me fshirje të thatë! Eksploroni kiminë me këtë demonstrim të vogël magjik!

Gjithçka është për shkak të llojit të bojës në shënues, i cili nuk tretet në ujë, ndryshe nga shënuesit e larë në projektin tonë të luleve të filtrit të kafesë STEAM ose eksperimentin e kromatografisë me shënues!

Kur vizatoni me shënuesit e fshirjes së thatë, duket sikur ngjyra është ngjitur në pjatë. Por në fakt, ka një polimer silikoni me vaj në shënuesin e fshirjes së thatë që e pengon atë të ngjitet në pjatën tuaj.

Uji më pas mund të rrëshqasë poshtë, dhe për shkak se boja nuk është aq e dendur sa uji, vizatimi do të notojë.

MË SHUMË ARGËTIM FLUATING EKSPERIMENTE SHKENCORE TRY

Bëni M&M të një karamele M&M me eksperimentin tonë lundrues M.

Testoni se çfarë mbytet apo noton me sendet e zakonshme shtëpiake.

Si notojnë peshkaqenët? Provoni këtë aktivitet të gjallërimit.

Bëni një varkë me fletë kallaji dhe shikoni sa qindarkë lundrues mund të keni.

Shiko gjithashtu: Kunguj Zentangle (të printueshëm falas) - Kazanët e vegjël për duar të vogla

A do të notojë një vezë apo do të fundoset në ujë të kripur? Ky eksperiment i densitetit të ujit të kripur është një variant argëtues i lavamanit klasik oseeksperiment notues.

Ky eksperiment i thjeshtë i densitetit të ujit me sheqer është një eksperiment i mrekullueshëm shkencor për fëmijët!

Bëni një kullë dendësie me shtresa lëngjesh të ndryshme.

BËRNI VIZATIMIN TUAJ NOT ME FSHIM TË THATË DHE UJI

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë eksperimente të thjeshta shkencore për fëmijët.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.