Aktivitetet e Ditës së Shën Patrikut për parashkollorët

Terry Allison 07-06-2023
Terry Allison

A keni një leprechaun të vogël? po! Pse të mos provoni disa nga aktivitetet tona të preferuara të Ditës së Shën Patrikut këtë mars! Këto aktivitete për parashkollorët janë gjithashtu të mrekullueshme për kopshtin dhe klasën e parë! Aktivitetet praktike të të mësuarit parashkollor janë mënyra më e mirë për të mësuar dhe luajtur të gjitha në një.

AKTIVITETET PARASHKOLLORE TË DITËS SË SHËN PATRIKUT

FESTONI DITËN E SHËN PATRIKUT

Mirë se vini Pranverën me vepra artizanale të Ditës së Shën Patrikut dhe aktivitete të këndshme shkencore! Ju mund të pyesni veten pse i kushtoj kaq shumë rëndësi aktiviteteve të pushimeve. Fëmijëve u pëlqen të mësojnë, por jo gjithmonë duke bërë të njëjtin aktivitet të saktë përsëri dhe përsëri.

Luani dhe mësoni me aktivitete dhe ide të lira të Ditës së Shën Patrikut, të cilat do t'i pëlqejnë të gjithëve! Kush nuk e do magjinë e ylberëve, leprekaunëve dhe poçeve prej ari!

Shiko gjithashtu: Pikturë me shi për art të lehtë në natyrë - kazanët e vegjël për duart e vogla

Shtimi i ngjyrave specifike të Ditës së Shën Patrikut (si jeshile dhe ari dhe ylberi) dhe aksesorëve (monedha ari dhe tenxhere të vogla të zeza ose konfeti shamrock) do t'u lejojë fëmijëve të vegjël mundësi të shumta për të luajtur dhe mësuar. Gjithmonë kam zbuluar se fëmijët i pëlqejnë këto ide!

Bëni zhul jeshil, eksploroni shpërthimet dhe reaksionet kimike, ndërtoni kurthe leprechaun dhe shumë më tepër!

Ne gjithashtu argëtohemi me eksperimentet shkencore të ylberit, sepse leprekaunët e vegjël i duan ylberët!

Kliko këtu për aktivitetin tuaj FALAS në ditën e Shën Patrikut!

ST AKTIVITETET E DITËS SË PATRIKUT PËRPARASHKOLLORËT

Kliko mbi titujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë rreth çdo aktiviteti dhe se si ta vendosësh secilin për lojë dhe mësim.

GJUHJA E MONEDHAVE TË FIZZUES

Vazhdo në një shkencë- Gjuetia e monedhave të arit me shkencën e lehtë të sodës së bukës që fëmijët e pëlqejnë!

KOSHA SENSORI I ORIZIT GJELBOR

Orizi me ngjyrë jeshile krijon një kosh të mrekullueshëm ndijor të Ditës së Shën Patrikut! Orizi jeshil është i thjeshtë për t'u përgatitur vetë. Shtoni disa monedha ari dhe është e lehtë të bashkoni këtë kosh ndijor që të vegjëlit do ta pëlqejnë gjithashtu.

GJUHJA E MONEDHAVE NË SHKRIMIN E AKULLIT

Shkoni në një gjueti thesari për monedha ari dhe zbuloni se si të shkriheni akulli më shpejt.

IDETË E KUTHIT LEPRECHAUN

A mund të kapni një leprechaun? Ndërtoni një kurth leprechaun nga furnizime të thjeshta. Pavarësisht nëse përdorni LEGO ose pajisje të riciklueshme, fëmijët e të gjitha moshave mund të marrin pjesë. Shikoni faqen tonë të planifikimit për t'ju ndihmuar të filloni.

Ne bëmë gjithashtu një Leprechaun Trap LEGO!

RAINBOW ART

Një super aktivitet i thjeshtë ylber që parashkollorët do të kënaqen duke e bërë! Arti ynë i ylberit kundër shiritit është i lehtë për t'u vendosur. Plus, ata do të kenë mundësinë të mësojnë rreth procesit të artit të rezistencës së shiritit.

FAQJA E Ngjyrosjes së ylberit

Kërkoni një shabllon dhe faqe ngjyrosëse falas të printueshme për fëmijë. Një mënyrë argëtuese për të prezantuar ngjyrat e ylberit.

YLBERT NË NJË çantë

Bëni një ylber në një çantë për një aktivitet të thjeshtë dhe pa rrëmujë të pikturës ndijore për fëmijët.

YLBERT FIZZONPOSTË

Reagimi i sodës së bukës dhe uthullës, ylberi dhe përzierja e ngjyrave për lojën parashkollore të Ditës së Shën Patrikut!

SHAMROCK PLAYDOUGH

Festoni ditën e Shën Patrikut me recetën tonë të thjeshtë të brumit të bërë në shtëpi dhe aktivitetet e brumit të lojës. Fëmijëve u pëlqen loja praktike dhe funksionon në mënyrë magjike me leprechaunët e rinj.

PIKTURË SHAMROCK SPLATTER

Provo një aktivitet arti argëtues dhe të lehtë për Ditën e Shën Patrikut. Krijo një pikturë shamrock splatter ose pikturë me pika me disa pajisje të thjeshta.

GJUHJA E MONEDHAVE KREM RROJES

Lojë e çrregullt ndijore dhe gjueti monedhash të gjitha në një! Fshihni monedha ari në një grumbull kremi rroje për argëtim të lehtë të Ditës së Shën Patrikut për të vegjlit!

FYSH TANCEJNË

Sa monedha do të fundosin tenxheren e Leprechaun? Konfiguro këtë eksperiment argëtues me lavaman ose noton për një aktivitet argëtues të lojës me ujë të Ditës së Shën Patrikut.

Shiko gjithashtu: Vezët e Pashkëve për parashkollorët - Kazanët e vegjël për duart e vogla

ST PATRICK'S DAY BINGO

Luaj bingo të Ditës së Shën Patrikut me kartat tona bingo të printueshme falas. E shkëlqyeshme për parashkollorët sepse kartat bingo bazohen në fotografi me imazhe të njohura të Ditës së Shën Patrikut.

SHISHET E ZBULIMEVE TË DITËS SË ST PATRICK

Krijoni këto shishe zbulimi argëtuese dhe të lehta të temës së Ditës së Shën Patrikut për të eksploroni koncepte të thjeshta shkencore me parashkollorët tuaj!

ST PATRICK'S DAY OOBLECK

Krijoni një gjueti thesari për monedha me recetën tonë të thjeshtë oobleck. Jo vetëm që oobleck-u i bërë në shtëpi është një aktivitet argëtues shkencor, por gjithashtu është i mrekullueshëmlojë ndijore.

ST PATRICK'S DAY SLIME

Kënaquni me receta të lehta slime për lojë të mrekullueshme ndijore! Aktivitetet tona të Ditës së Shën Patrikut përfshijnë një llucë me gëzof ylber, slime me shkëlqim jeshil, slime ari dhe më shumë!

AKTIVITETET E LEHTA TË DITËS SË ST PATRICK PËR PARASHKOLLORIT

Gjithashtu bashkohuni me ne për Aktivitetet STEM të Ditës së Shën Patrikut!

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.