Aktiviteti i rrotave me ngjyra të printueshme - Kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Mësoni gjithçka rreth ngjyrave me këtë aktivitet FALAS i rrotës së ngjyrave të printueshme . Përdorni fletët e punës të rrotave me ngjyra të printueshme për të krijuar ngjyrat kryesore dhe dytësore. Një mënyrë e thjeshtë për të eksploruar ngjyrën, një nga 7 elementët e artit, është kaq e lehtë për t'u bërë! Inkurajoni krijimtarinë e tyre sot me furnizime buxhetore dhe ide të lehta arti!

Eksploroni Rrotën e Ngjyrave për Art

Ngjyra duhet të jetë një nga aspektet më argëtuese të krijimit të artit. Mund të jetë elementi i artit që ka ndikimin më të fortë në emocionet tona. Ngjyra është e mrekullueshme për të krijuar disponimin dhe atmosferën e një vepre arti.

Pavarësisht nëse merr parasysh nuancën e ngjyrës (e kuqe, jeshile, blu, etj.), vlerën (sa e lehtë ose e errët është) dhe intensitetin (sa e ndritshme ose e shurdhër është). Ngjyrat mund të përshkruhen si të ngrohta (e kuqe, të verdhë) ose të ftohta (blu, gri), në varësi të cilës skaj të spektrit të ngjyrave bien.

Mësoni më shumë rreth ngjyrave me aktivitetin tonë të rrotës së ngjyrave të printueshme. Ndiqni udhëzimet hap pas hapi për të krijuar ngjyrat tuaja kryesore dhe dytësore. Plus, shikoni burimet e dobishme të artit të disponueshme në fund!

Përmbajtja
 • Eksploroni rrotën e ngjyrave për art
 • Rëndësia e të bërit art me fëmijët
 • Çfarë është një rrotë me ngjyra?
 • Përzierja e ngjyrave me bojë jo toksike
 • Merrni fletët e punës tuaj të rrotës me ngjyra të printueshme falas!
 • Aktiviteti i rrotës me ngjyra të printueshme
 • Më shumë Aktivitete argëtuese me ngjyra
 • Bonus: Shkenca e ngjyraveEksperimente
 • Burime të dobishme arti për fëmijët
 • Pak 7 elemente të artit të printueshëm

Rëndësia e të bërit art me fëmijët

Fëmijët janë natyrshëm kureshtarë . Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnë se si funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit i ndihmon fëmijët të krijojnë lidhje në trurin e tyre, i ndihmon ata të mësojnë—dhe është gjithashtu argëtuese!

Arti është një aktivitet i natyrshëm për të mbështetur këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese.

Projektet artistike i lejojnë fëmijët të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë ai ajo, të mësuarit për të, ose thjesht duke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme. Me fjalë të tjera, është mirë për ta!

Shiko gjithashtu: Aktiviteti i Artit Mondrian për Fëmijë (Falla shabllon) - Kazanët e vegjël për duart e vogla

Shikoni këto ide të dobishme arti…

 • Artistë të famshëm për fëmijë
 • Projekte të lehta arti
 • Aktivitetet e artit parashkollor
 • Arti i procesit
 • Aktivitetet STEAM (Shkencë + Art)

Çfarë është një rrotë me ngjyra?

Çfarë është rrota e ngjyrave? Rrota e ngjyrave është një mënyrë për të organizuar ngjyrat sipas mënyrësato lidhen me njëra-tjetrën. Ai bazohet rreth ngjyrave, të kuqe, të verdhë dhe blu.

Këto ngjyra kur përzihen krijojnë të gjitha ngjyrat e tjera dhe quhen ngjyrat kryesore . Duke përzier ngjyrat kryesore së bashku, ju merrni ngjyrat dytësore , të cilat janë jeshile, portokalli dhe vjollcë.

Shiko gjithashtu: Lista e furnizimeve që duhet të ketë STEM - kosha të vogla për duar të vogla

Rrota e parë me ngjyra u prezantua nga Sir Isaac Newton në shekullin e 17-të kur ai zbuloi për herë të parë spektrin e dukshëm të dritës. Ai në thelb na ndihmoi të kuptojmë dritën dhe pse i shohim ngjyrat në ylber.

Përzierja e ngjyrave me bojë jo toksike

Krijoni bojën tuaj të bërë vetë dhe përdorni për aktivitetin e rrotës së ngjyrave më poshtë. Mblidhni materiale artistike të përshtatshme për buxhetin që nuk janë toksike dhe të lahen! Disa nga recetat tona të preferuara të bojës shtëpiake janë…

 • Bojë me miell
 • Bojëra uji
 • Bojë gishtash
 • Bojë e fryrë
Ngjyrosni me miellBojëra uji DIYPikturë me gishta

Merrni fletët tuaja të punës me rrota me ngjyra të printueshme falas!

Aktiviteti i rrotës me ngjyra të printueshme

Furnizimet:

 • Letër Arti
 • Furnizime Arti (të ndryshme në varësi të asaj që keni dhe dëshironi të përdorni)
 • Paketë e aktivitetit të rrotave me ngjyra të printueshme

Si të krijoni një rrotë me ngjyra

Shkarkoni aktivitetin tonë falas të rrotës së ngjyrave të printueshme dhe ndiqni udhëzimet hap pas hapi për të bërë rrotën tuaj me ngjyra.

Përzieni ngjyrat tuaja me bojë (një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë) ose lapsa me bojëra uji ose art tjetërfurnizime!

Më shumë aktivitete argëtuese me ngjyra

Kur të përfundoni këtë aktivitet të rrotës së ngjyrave, pse të mos eksploroni elementin e ngjyrës me një nga këto projekte artistike më poshtë.

Bëni një rrotë ngjyrash me bojë me kacinë

Eksploro ngjyrën me këtë aktivitet të përzierjes së ngjyrave.

Krijo një ose më shumë nga këto projekte shumëngjyrëshe Pop Art.

Bëni një pikturë shumëngjyrëshe të frymëzuar nga artisti i famshëm, Bronwyn Bancroft.

Bonus: Eksperimentet e shkencës së ngjyrave

Eksploroni shkencën e ngjyrave edhe me fëmijët! Këtu mund t'i gjeni të gjitha eksperimentet tona të shkencës së ngjyrave!

Bëni një rrotullues me ngjyra dhe demonstroni se si mund të bëni dritë të bardhë nga ngjyra të ndryshme.

Eksploroni thyerjen e dritës kur krijoni ylberë duke përdorur një sërë pajisjesh të thjeshta.

Bëni një spektroskop DIY dhe ndani dritën e dukshme në ngjyrat e spektrit.

Burime të dobishme arti për fëmijë

Më poshtë do të gjeni mijëra projekte të lehta dhe praktike arti për fëmijë.

 • Minipaketë falas për përzierjen e ngjyrave
 • Fillimi me Process Art
 • Projektet e artit parashkollor
 • Si të bëni bojë
 • Ide të thjeshta pikture për fëmijë
 • Sfidat falas të artit
 • Aktivitete STEAM (Shkencë + Art)
 • Artistët e famshëm për fëmijë

Printable 7 Elements of Paketë Arti

E RE! Paketa e projekteve të veçuara: 7 elemente të artit

Mësoni dhe eksploroni Shtatë Elementet e Artit përmes aktiviteteve praktike dhe informacioneve të lexueshmefaqet. I pershtatshem per femijet ne klasat fillore dhe te mesme.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.