Arti prej mermeri me gjethe - Kazanët e vegjël për duart e vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Mermeret e qelqit krijojnë një penel fantastik në këtë aktivitet arti të përpunuar shumë të thjeshtë për vjeshtë! Merrni një grusht mermeri për një aktivitet fantastik të pikturës së gjetheve. Piktura është një mënyrë e shkëlqyer për fëmijët që të eksplorojnë artin përmes një përvoje të pasur shqisore. Rrotulloni, zhytni, madje i lyeni edhe ato. Pikturimi i mermerit është një aktivitet i lehtë arti i vjeshtës për fëmijët e të gjitha moshave që mund ta provojnë!

PIKTURË ME MERMER PËR VJESHTËN GJETHERE

PIKTURË ME MERMER

Piktura abstrakte me mermer është një teknikë e artit procesor emocionuese dhe e thjeshtë për fëmijët që eksploron teksturat dhe modelet në një mënyrë argëtuese dhe të hapur. Mendoni për trashësinë e bojës dhe cilat kombinime ngjyrash mund të përdorni për të krijuar një vepër unike arti çdo herë.

Shiko gjithashtu: Galaxy Slime për argëtimin e zhulit jashtë kësaj bote!

JU MUND TË Pëlqejnë GJITHASHTU: Pikturë me gjethe me Artin Rezistues me ngjyra

ART PROCESI…

 • E bën artin argëtues pa presion për ta bërë një fotografi të duket si diçka.
 • Ka të bëjë më shumë me ndjenjat që shpreh.
 • Inkurajon diskutim rreth ngjyrave, formave dhe linjave.
 • Interpretohet ndryshe nga kushdo që e sheh.
 • Është diçka që fëmijët e vegjël mund të bëjnë.
 • U jep fëmijëve mundësinë për të zhvilluar kreativitetin.

Po kërkoni për aktivitete arti të lehta për t'u printuar?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për projektet tuaja FALAS të modelit të fletëve.

PIKTURË MERMERI PËR FËMIJË

JU DONEVOJSHËM:

 • Bojë Tempera
 • Faqe me bojë
 • Lugë
 • Mermere
 • Ngjitës maskimi
 • Garda (për gjurmimin e shabllonit dhe për lyerjen)
 • Gërshërë
 • Model me gjethe
 • Kosh plastik ose tabaka bojë

SI TË LIKUROHET ME MERMER

HAPI 1. Gjurmoni shabllonin që keni zgjedhur mbi një copë kartoni dhe prisni modelin. Pritini kartonin që të përshtatet me koshin ose tabakën e bojës.

HAPI 2. Vendosni një copë kartoni të paprerë në fund të koshit ose tabakasë së bojës. Ngjisni kartonin me shabllonin e prerë mbi kartonin e paprerë.

HAPI 3. Shtrydhni bojën në filxhanin e bojës. Hidhni një mermer në secilën ngjyrë të bojës.

HAPI 4. Përdorni një lugë për të rrotulluar mermerin në bojë. Më pas, hidhni mermerin në koshin mbi kartonin.

HAPI 5. Udhëzoni fëmijët të lëvizin koshin ose tabakanë e bojës duke u përpjekur të rrotullojnë mermerët mbi shabllonet.

HAPI 6. Kur të keni mbaruar, hiqni me kujdes kartonin e prerë dhe lëreni letrën e lyer të thahet.

Ide alternative

 • Prini gjethet fillimisht dhe ngjiteni lehtë në fund të tabakasë dhe më pas shtoni mermere dhe bojë.
 • Eksploroni artin e mermerit me një copë letre të bardhë dhe më pas përdorni gjethen shabllone për të prerë gjethet pasi letra të jetë tharë.
 • Kthejeni artin tuaj të gjetheve në karta për miqtë dhefamilja!

Po kërkoni aktivitete arti të lehta për t'u printuar për fëmijë?

Ne ju kemi mbuluar…

Shiko gjithashtu: Salvador Dali Për Fëmijë - Kazanët e Vogël për Duart e Vogla

Klikoni më poshtë për aktivitetet tuaja 7 ditë të artit FALAS

MË SHUMË ARGËTUESE IDE PËR PROCESIN ART

 • Pikturë magnetike
 • Pikturë shiu
 • Rainbow In A Bag
 • Nature Weaving
 • Pikturë Splatter

PIKTURË ME NGJYRA ME FETHE ME MERME PËR FËMIJË

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.