Artizanat me gjela me pjata letre - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Kjo punë e lehtë me gjeldeti me pjatë letre për fëmijë është një zanat kaq argëtues për Ditën e Falënderimeve! Është mjaft e thjeshtë për ta bërë me një klasë të madhe plot me fëmijë, ose edhe në shtëpi. Shtoni këtë në listën tuaj të zanateve argëtuese të gjelit të detit për Ditën e Falënderimeve këtë vit!

ZETAT E PJAKAVE PËR FËMIJË TË GJURIT TË GJERIT

Zijet e gjelit të detit janë shumë argëtuese për t'u bërë me fëmijët! Ka mundësi mësimi me secilin dhe ata i thithin të gjitha ndërsa duart e tyre të vogla krijojnë.

Ne na pëlqen të bëjmë vepra artizanale me gjeldeti për Ditën e Falënderimeve dhe sa më e thjeshtë të jetë zanati, aq më mirë. Ky zanat me gjeldeti me pjatë letre është shumë i thjeshtë për t'u bërë, por rezulton kaq i lezetshëm! Ju nevojiten vetëm disa pajisje të thjeshta për ta bërë atë, dhe edhe duart më të vogla mund ta bëjnë këtë zanat të Ditës së Falënderimeve me njëfarë mbështetjeje.

Shtojeni mësimin tuaj me temën e Falënderimeve me këto Aktivitete STEAM të Falenderimeve , ky Aktiviteti I-Spy Ditën e Falenderimeve , ose ky artizanal i adhurueshëm Turkey Pool Noodle !

KËSHILLA PËR BËRJEN E KËTË PJAKA LETË MJETET TË GJURIT

 • Pjata. Merrni pjatat e lira prej letre për këtë zanat. Ata punojnë më së miri për këtë zanat gjeldeti. Ju gjithashtu mund të përdorni pjata me dizajne mbi to, pasi do të lyeni pjesën e pasme.
 • Pikturë. Nëse dëshironi të kapërceni pikturën, kaloni pikturën! Lërini fëmijët të ngjyrosin pjatën e letrës me shënues ose shkumësa me ngjyra.
 • Googly Eyes. Mund të përdorni dy sy të mëdhenj googly, ose mund ta bëni gjelin tuaj të duket budalladuke i dhënë atij një sy të vogël dhe një sy të madh.
 • Prep. Përgatitni të gjitha pjesët për fëmijët paraprakisht, ose lërini t'i presin të gjitha pjesët vetë. Ju mund të zgjidhni metodën që i përshtatet më së miri periudhës tuaj kohore për këtë zanat të Ditës së Falënderimeve.

KLIKONI KËTU PËR TË MERRNI AKTIVITETIN TUAJ FALAS ARTIT TË FALEMINDERIT

SI TË BËNI NJË GJELET ME PJATË LETRE

FURNIZIMET:

 • Pllakë letre
 • Bojë kafe (ne kemi përdorur bojë akrilike)
 • Googly Eyes
 • Letër ndërtimi me ngjyra të ndezura
 • Ngjitës shkollor
 • Gërshërë
 • Laps ose stilolaps
 • Furçë bojë

UDHËZIME PËR MJETET TË GJELIT TË PJATËS LETË:

HAPI 1: Gjëja e parë që duhet të bëni për ta bërë pjatën tuaj prej letre gjeldeti, është të lyeni pjesën e pasme të pjatës suaj prej letre në kafe. . Ne përdorëm bojë akrilike kafe dhe thjesht shtuam disa në pjesën e sipërme të pjatës së secilit fëmijë dhe i lamë të mbulojnë pjatat duke përdorur një penel. Duke bërë këtë, ne i mbajtëm ata që të mos përdornin shumë bojë në pjatën e letrës.

KËSHILLA PËR KLASË: Nëse e bëni këtë zanat të Ditës së Falënderimeve me një grup fëmijësh ose në një klasë, bëni studentë shkruajini gjithashtu emrat e tyre në pjesën e pasme të formave të pjatës së tyre përpara se të pikturojnë për t'i mbajtur projektet e tyre të ndara dhe të lehta për t'u gjetur kur të mbarojnë.

Lërini studentët të shpërndajnë bojën në mënyrë të barabartë për të mbuluar të gjithë qafën e pjatë. Ne duhej t'u kujtonim nxënësve tanë që ta bënin atë në mënyrë që të mos linin seksione me bojë të trashë që do të merrninpërgjithmonë të thahet.

Lërini pjatat mënjanë të thahen dhe kaloni në hapin tjetër.

VARIACION: Nëse dëshironi të kapërceni pjesën e lyerjes për një zanat më pa rrëmujë , mund t'i bëni edhe nxënësit të ngjyrosin pjatat e tyre me shënues kafe ose shkumësa me ngjyra.

HAPI 2: Ndërsa prisni që boja të thahet, nxënësit mund të presin pjesët vijuese që ata do të duhet për zanatin e tyre me gjelat e detit.

Çdo nxënës do të duhet të presë 6-8 pjesë bisht për gjelat e tyre. Ne përdorëm letër ndërtimi të ndritshme, me ngjyrë ylberi, por ju gjithashtu mund t'i lini studentët të zgjedhin ngjyrat e tyre.

Bëni studentët të vizatojnë dhe të presin copa në formë pendë, ose ta vizatojnë atë për ta. Ajo që funksionoi mirë për ne ishte duke u dhënë atyre një pjesë të bishtit të prerë paraprakisht për ta gjurmuar përreth, në mënyrë që ata të kishin një udhëzues për të bërë pendët e tyre të bishtit.

HAPI 3: Më tej, për sa kohë që pllakat tuaja të letrës janë tharë, është koha për të lidhur pendët e bishtit! Përdorni ngjitësin e shkollës për të ngjitur skajet e sheshta në pjesën e sipërme të pjesës së pasme të pllakës. Mbivendosni çdo pendë vetëm pak për ta bërë bishtin e gjelit të duket bukur dhe plot.

Kthejini pjatat tuaja për t'u tharë në mënyrë që pendët të thahen të sheshta.

HAPI 4 : Për të kompletuar gjelin tuaj, nxënësve do t'ju duhet të presin një trekëndësh të verdhë për sqepin e gjelit të detit dhe një formë loti të gjatë për gjelin e detit.

Shiko gjithashtu: Galaxy Slime për argëtimin e zhulit jashtë kësaj bote!

FAKT argëtues i Turqisë: A e dini se gjiri i gjelit të detit mund të ndryshojë ngjyrën? Ndërsa ne normalisht e shohim atë si të kuqe, ajomund të ndryshojë edhe në blu nëse gjeli i detit është i frikësuar!

Do t'ju duhen gjithashtu dy sy të çuditshëm për çdo student.

HAPI 5: Bashkojini pjesët në pjatë letre duke përdorur ngjitësin e shkollës. Sigurohuni që së pari të ngjisni shiritin, përpara se të ngjisni në pjesën e sqepit.

Kur të mbarojë zanati juaj me gjeldeti me pjatë letre, ai duhet të duket diçka si kjo! Studentët mund t'i përdorin këto si maska, ose si një mënyrë argëtuese për të mësuar praktikisht për Ditën e Falënderimeve!

MË SHUMË AKTIVITETE TË FALËNDERIMIT TË FALËNDERIMIT

Turkey In Disguise CraftPool Noodle TurkeyTurqia PicassoLEGO TurqiMjeshtëri me gjeldeti prej letreTurkey slime

BËRË NJË MJETE TË SHUMË TË GJELIT PËR FALENDERIM

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë argëtim parashkollor Ditën e Falenderimeve aktivitetet.

Shiko gjithashtu: Si të bëni bojë të padukshme - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.