Bëni një makinë gome LEGO - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Ndërtoni automjetin e Batman-it me këtë makinë fantastike prej gome LEGO për një projekt STEM të frymëzuar nga libri! Këtë muaj ne u ftuam të merrnim pjesë në një seri sfidash STEM të librave me tregime. Megjithëse, fillimisht kisha menduar se duhej të zgjidhja një libër specifikisht për STEM, kuptova se çdo libër ofron të njëjtën mundësi për të mësuar, duke përfshirë koleksionin tonë fillestar të librave Batman. Djali im donte të bënte shkopin e Batman-it të lëvizshëm nga LEGO, dhe ne gjithmonë kemi dashur të provojmë të ndërtojmë një makinë gome LEGO !

Si të ndërtoni një makinë gome LEGO!

LEGO BATMAN CAR

Zbuloni se si ta ktheni Batmobile në një makinë gome LEGO me këtë projekt argëtues STEM. Libri juaj i preferuar mund të jetë gjithashtu një aktivitet i mrekullueshëm STEM!

Po kërkoni aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

Ju mund të ndërtoni një makinë më komplekse gome LEGO ose një të thjeshtë! Sido që të jetë, ajo lëviz!

Shiko gjithashtu: Projekte Inxhinierike për Fëmijë Për STEM Veror

NDËRTO NJË MAKINE LEGO GOME LEGO

DO TË DUHET:

  • LEGO Pieces
  • Set LEGO Crazy Action Contraptions {Nëse nuk keni një furnizim të pjesëve teknike, ky është një grup i mrekullueshëm i lirë me shumë ide argëtuese
  • Fusha gome
  • LEGO Batman {ose superheronj të tjerë
  • Librat e Batmanit {këto janë disa nga tonate preferuarat}

COPET TE PERDORUR PER TE BATUR LEVIZEN LEGO:

Ju mund te shihni ne dy fotot me poshte disa nga pjeset e thjeshta qe kemi perdorur per te krijuar kete gome LEGO makine me shirit dhe shkopinj.

  • 2 akse
  • 4 rrota
  • 1 copë e sheshtë me vrima që përfshin gjerësinë e makinës suaj
  • 2 tulla të gjata me vrima në to për të bërë anët e makinës.

Dy pjesët e rëndësishme për makinën e gomës janë pjesa gri në shfaqjen e boshtit më poshtë dhe kunja e zezë në pjesën blu të treguar më poshtë. Përdorni imagjinatën tuaj për të ndërtuar pjesën tjetër të makinës!

Shiko gjithashtu: Ide të lehta vizatimi për fëmijë - kosha të vogla për duar të vogla

Nuk keni pse të përdorni pjesët e sakta më poshtë. Pikat kryesore për t'u mbajtur mend janë të kesh dy pika fikse. Pika e fiksuar në bosht nuk duhet të rrotullohet lirshëm, duhet të jetë fort në to. Përndryshe, brezi i gomës nuk mund të mbështillet siç duhet ose të lëshohet siç duhet.

Mund ta ktheni rrotën e zezë të makinës suaj të gomës LEGO për ta mbështjellë ose mund ta tërhiqni kthehu në dysheme për ta mbyllur! Lëreni të shkojë dhe shikoni sa larg udhëton.

Makinat me tullumbace LEGO janë gjithashtu një projekt i mirë për t'u provuar!

SI TË BËNI NJË MAKINE GOMI TË SHKOJ LARG

Kthejeni këtë aktivitet në një eksperiment duke ndërtuar makina me madhësi të ndryshme ose duke provuar breza gome me gjatësi të ndryshme. Zbuloni se cila makinë do të shkojë më tej. Përdorni një matës shirit për të regjistruar distancat e përshkuara nga secili!

Ky është një model i bukur i thjeshtë për një fëmijë të vogëlpër të eksploruar krijimin e një makine me brez gome LEGO. Ai mund ta manipulonte lehtësisht me gishtat e tij. Për më shumë argëtim me motorët e shkëlqyer dhe praktikën e bazuar në shkencë, aktivitetin tonë të akullt të shpëtimit të superheronjve!

Më pas, ai shpreson të bëjë një shkop fluturues LEGO. Jam i sigurt se mund të kuptojmë diçka! Ne kemi përdorur gjithashtu superheronjtë tanë të preferuar për të bërë një lojë kodimi pa kompjuter për STEM .

A keni menduar ndonjëherë të merrni librin ose personazhin e librit të preferuar të fëmijës tuaj dhe të shtoni një STEM sfidë për të?

Kjo është një mënyrë e mrekullueshme për të inkurajuar të mësuarit e udhëhequr nga fëmijët. Për ne ky ishte edhe një aktivitet argëtues familjar për një pasdite. Babi ndërtoi gjithashtu një batmobile shumë të lezetshme!

Makina LEGO Rubber Band për Projektin STEM të frymëzuar nga libri Superhero

Klikoni në foton më poshtë ose në lidhjen për argëtim Projekte STEM për fëmijë.

Po kërkoni për aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.