Aktiviteti matës për parashkollorët - Kosha të vogla për duart e vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Këtu është një aktivitet shumë i thjeshtë matës parashkollor për të gjithë familjen! Aftësitë e hershme të matematikës fillojnë me shumë mundësi lozonjare që as nuk duhet të planifikohen paraprakisht. Inkurajoni hetimin matematikor për kopshtin dhe parashkollorin me një aktivitet të thjeshtë matës si ky. Matja e artikujve të ndryshëm bëhet çdo ditë dhe këtu ne kemi zgjedhur të përdorim kubet tona unifix për të matur duart dhe këmbët. Shikoni të gjitha aktivitetet tona të matematikës parashkollore!

Matje parashkollore  Aktiviteti me kube Unifix

MATJA ME KUBE UNIFIX

Sot ushtruam matjen e duarve tona, këmbët dhe këpucët. Të gjithë ne, përfshirë edhe babin! Qëllimi ishte të shihej, duke matur, kush kishte dorën dhe këmbën më të gjatë. Në rregull,   disi e lehtë për t'u dalluar, por ai ishte i lumtur duke rreshtuar kubet unifix dhe duke i numëruar ato. Krijimi i pamjeve vizuale dhe lejimi i fëmijëve të eksplorojnë matematikën në mënyrë praktike është jetike për zhvillimin e trurit.

MATJA ME BLLOKE?

Po! Megjithëse zakonisht mendojmë të matim gjërat duke nxjerrë një vizore, ne mund t'u mësojmë kopshteve dhe parashkollorëve konceptin e matjes me këtë aktivitet të thjeshtë.

Disa gjëra të rëndësishme për t'u mbajtur mend është se artikulli me të cilin matni, në rastin tonë kubet unifix ose DUPLO më poshtë, duhet të jenë të gjithë të njëjtën madhësi dhe lloj. Ata gjithashtu duhet të vendosen me kujdes nga fundi në fund. Duke përdorur një shumëllojshmëri të madhësive të rastësishmeobjektet thjesht nuk do të funksionojnë!

AKTIVITET MATËS

KONFIGIMI I THJESHTË

Vendosni pjesë të mëdha të letër, shënues dhe kube unifix (LEGO ose blloqe të vogla funksionojnë gjithashtu!)

SI TË MATNI DORËT DHE KËMBËT TUAJA

HAPI 1.  Ndiqni me radhë duart tuaja, këmbët dhe këpucët në letër me pak ndihmë sipas nevojës.

Unë e kisha Liam të praktikonte shkronjat e tij duke shkruar një M, një D dhe një L për çdo person brenda çdo gjurmimi. Në varësi të shkronjës, ne bëmë pika që ai të ndiqte, e drejtuam dorën ose e lamë ta kishte. Ne gjithashtu vendosëm të praktikojmë shkrimin e emrit të tij.

Shiko gjithashtu: Eksperimenti i llambës me llavë për fëmijë - kosha të vogla për duar të vogla

KËSHILLA: Mos ngurroni të ngjyrosni dhe dekoroni këmbët dhe duart tuaja nëse fëmija juaj është i interesuar. Ju sigurisht mund të eksploroni të gjitha rrugët e mësimit të hershëm, jo ​​vetëm matematikën.

HAPI 2. Filloni nga fundi i secilës këmbë, dorë ose këpucë dhe rreshtoni me kujdes kubet unifix derisa të arrini në pikën më të lartë.

Ne folëm pak për të kërkuar pikën më të lartë dhe megjithëse maja e dorës mund të jetë disa vende, ne po kërkonim pjesën më të lartë, më të lartë për të rreshtuar kubat tanë dhe matni.

HAPI 3. Pasi të keni mbaruar rreshtimin e një faqeje (në fillim këmbët) numëroni numrin e kubeve unifix. Ju mund të shkruani sa keni numëruar nga secila.

HAPI 4. Përsëriteni të njëjtën sekuencë për secilën dorë, këmbë ose këpucë dhe më pas kthehuni për të krahasuar rezultatet. Kush i kishte duart apo këmbët më të gjata?

Jumund të përdorni gjithashtu blloqet ose kubet tuaja për të matur lartësinë ose gjatësinë e lodrave. Masni një dhomë, matni lartësinë e tryezës, matni gjatësinë e një këpucësh. Mundësitë janë të pafundme!

Po kërkoni aktivitete të thjeshta matematikore për parashkollorët?

Ne ju kemi mbuluar…

Shiko gjithashtu: Shamrocks Crystal për Fëmijët Aktiviteti Shkencës dhe Artizanatit Ditën e Shën Patrikut

KLIKONI PËR TË MERRNI PAKETËN TUAJ TË MATEMATIKAVE FALAS!

MË SHUMË AKTIVITETET ME TË SHQYRTUESHME TË MATEMATIKAVE

  • Aktivitete në fermë
  • Numrat LEGO
  • Matematika e kungujve
  • Matematika e Krishtlindjeve
  • Forma gjeometrike

AKTIVITETET MATËSE PËR PARASHKOLLORËT

Shihni se cilat aktivitete të tjera matematikore parashkollore na kanë pëlqyer! Kliko foton.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.