Ndërtoni një çikrik me maniak dore - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Nëse jeni si unë, atëherë keni një enë të madhe me materiale të ricikluara dhe sende të lezetshme që nuk mund të duroni t'i hiqni qafe! Pikërisht kështu e ndërtuam këtë çikrik me maniak dore. Përdorimi i artikujve të ricikluar për projektet STEM është një mënyrë e mrekullueshme për të ripërdorur dhe ripërdorur artikujt e zakonshëm që normalisht do t'i ricikloni ose do t'i hidhnit. Kjo makineri e thjeshtë për fëmijë është një aktivitet argëtues STEM për t'u provuar!

Shiko gjithashtu: 12 receta argëtuese të slimes ushqimore për fëmijë

SI TË NDËRTOJMË NJË ÇRIKAR ME MANIVEL!

MAKINA TË THJESHTA PËR FËMIJË

Ndërtimi i makinerive të thjeshta me fëmijët është një mënyrë e shkëlqyer për t'u treguar atyre se si funksionojnë gjërat! Artizanati ynë me çikrik është vërtet një aktivitet i lehtë STEM me ndikim të madh.

Përdorimi i artikujve të ricikluar për të bërë gjëra të bukura lejon që sfidat e mrekullueshme STEM të jenë të arritshme për TË GJITHË fëmijët! Plus, çdo aktivitet që përdor materiale të ricikluara është i mrekullueshëm për mjedisin!

Po kërkoni për aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

SI TË BËNI NJË ÇRIKAR MANIVAL

DO TË DUHEN:

  • Tuba prej kartoni
  • Bobina {mund të jetë opsionale, shih më poshtë
  • Kishte ose laps
  • Fargo
  • Kasetë, gërshërë
  • Shporta e vogël {objekt për t'u lidhur me fije}

SI TË NDËRTOJMË NJË ÇAKRIKË ME MANIVEL DORA

Këtu është diagrami i figurës së katër hapave kryesorë për ndërtimin e kësaj makinerie të thjeshtë çikriku. Unë do të përshkruaj hapatposhtë figurës.

HAPI 1

Ngjisni 2 tuba kartoni në një sipërfaqe të fortë. Përdorni kashtën tuaj si një mjet referimi për sa larg duhet të vendosen nga njëra-tjetra.

Shiko gjithashtu: 7 Ide për Autoportret për Fëmijë Art

HAPI 2

Bëni 2 prerje në krye të çdo tubi kartoni vetëm mjaft i madh i kashtës ose lapsit për të pushuar dhe për të qenë në gjendje të tjerrni.

HAPI 3

Vendosni bobinën tuaj mbi kashtë ose laps. Tani nëse nuk keni një bobinë, thjesht mund ta fiksoni litarin tuaj në kashtë ose laps me një copë shirit. Ju ende keni një çikrik me maniak dore! Nëse përdorni një bobinë, sigurohuni që ta fiksoni me shirit në kashtë ose laps. Po sikur të mos e siguroni atë? Bobina vetëm rrotullohet rreth kashtës dhe nuk ka fund të fijes! Këtë koncept e mësuam edhe me makinën tonë prej gome!

Nëse jeni duke përdorur një kashtë, madje mund të futni një kashtë tjetër në të dhe të përdorni pjesën e përkulur për të bërë një dorezë!

HAPI 4

Siguroni litarin ose kordonin tuaj për t'u rrotulluar me një copë shirit {ose me kashtë direkt nëse nuk keni një bobinë} dhe lidheni shportën ose objektin tuaj në fund të kordonit .

Po kërkoni për aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

Vazhdoni dhe provoni makinën tuaj të thjeshtë të çikrikut me maniak. Çfarë mund të tërheqësh me të? A e mendonie bën më të lehtë ngritjen e gjërave të rënda. Një ide tjetër e mrekullueshme është të provoni një makinë të thjeshtë me rrotull!

Një makinë e thjeshtë si ky çikrik përdoret për të ngritur dhe ulur peshën. Një shembull i një çikriku që është shumë i lehtë për t'u fotografuar është një kovë në një pus!

Ai zgjodhi të skiconte vetë makinën e tij të thjeshtë.

Ndërtimi i makinerive të thjeshta me fëmijët është shumë argëtuese dhe u jep atyre një shans të shkëlqyeshëm për të zgjidhur problemet dhe për të gjetur zgjidhje kreative. Bastisni koshin e riciklimit për të bërë makineritë tuaja të thjeshta këtë vit. Ndërtimi i makinerive përbën një sfidë fantastike STEM edhe për një sërë grupmoshash.

MAKINA TË THJESHTA PËR FËMIJË: NDËRTO NJË ÇRIKAR ME MANIVEL!

Merre paketën në DYQANIN tonë tani!

Kliko në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë projekte argëtuese STEM për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.