Eksperimenti i forcës së lëvozhgës së vezës: Sa e fortë është një lëvozhgë veze?

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison
të çatisë. Kupola e vezës bën të njëjtën gjë.

Tani në një moment këto vezë do të çahen. Ndoshta do të gjeni pikën e tyre të thyerjes.

EKSPERIMENTI I FORCËS SË VEZËS PËR KËRRJEN E PASHKËVE

Mund ta provoni GJITHASHTU NJË PREJ KËTO ME VEZË TË VËRTETA.

A mund të kërcejë një vezë? Bëni një vezë gome.

Mbani një vezë që të mos plasaritet me një pikë klasike veze.

Kthejini lëvozhgat e vezëve në lëvozhga vezesh kristali.

SHIKON MË SHUMË IDE PËR SHKENCA DHE RREGULL

STEM parashkollor me blloqe! nga Preschool Powol Packets

Leprechaun Science

Sa e fortë është lëvozhga e vezës? Vezët duken mjaft të brishta. Vazhdo dhe lësho një, prishet shumë lehtë apo jo. Aktiviteti ynë i preferuar klasik i hedhjes së vezëve për fëmijët e vegjël është një mënyrë argëtuese për ta mësuar këtë. Një lëvozhgë veze është në të vërtetë mjaft e fortë, por sa e fortë? Provoni këtë eksperiment të shpejtë të forcës së lëvozhgës së vezës për ta zbuluar! Idetë e Rrjedhit të Pashkëve.

Eksperimenti i Forcës së Vezëve: Sa e fortë është një lëvozhgë veze?

Shiko gjithashtu: Vezë të gazuara të Pashkëve për Fëmijë - Kazanët e Vogël për Duart e Vogla

LLOKACIONET E VEZËS TË FORTA TË CREZY BËJNË NJË EKSPERIMENT TË MADH TË KËRRELLIT

Tani, gjithmonë kam dashur të bëj atë shëtitje të mrekullueshme në një eksperiment me dhjetëra vezë, por djalë, unë thjesht shoh një rrëmujë që pret të ndodhë. Megjithatë, ne do ta bëjmë këtë, sepse ky eksperiment i shpejtë dhe i lehtë i forcës së lëvozhgave të vezëve na tregoi se sa të forta mund të jenë këto vezë të brishta. Ne nuk i çuam vezët deri në pikën e thyerjes sepse më duhej t'i përdorja, por pamë se ato mund të mbanin një peshë të mirë.

Unë jam Sigurohuni që të keni rënë një vezë për të ditur se sa shpejt dhe lehtë hapen! Predhat duken kaq të brishta dhe delikate. Si mund të mbanin një kullë librash ose 2 litra ujë!

FURNIZIMET:

Vezë {3}

Tapakë shishe plastike {2 për vezë

Gjëra të rënda për t'u vendosur sipër vezëve si libra, kanaçe me ushqime, tulla etj.

Karton

Ujë dhe enë

FORCA E LËVORËS SË VEZËS EKSPERIMENT

Ne provuam disa mënyra për të testuar eksperimentin tonë të forcës së lëvozhgës së vezës. Ne kemi përdorurlibra dhe kemi përdorur ujë. Provuam edhe një vezë të vetme. Është niveli juaj i vezës. Vetëm pak argëtohej djali im me vezën.

Tapat e shisheve janë për vezët sepse vezët rrotullohen apo jo? Do të ishte sfiduese të grumbulloheshin sendet sipër vezëve nëse ato do të rrotulloheshin. Jepini çdo veze një kapak shishe në fund dhe një në krye. Çfarë mund të mbajë një vezë? Testoni forcën e lëvozhgës së vetëm një veze përpara se të kaloni në tre.

Shiko gjithashtu: Slime me vezë të Pashkëve për fëmijë Aktiviteti shkencor dhe shqisor i Pashkëve

Vendosni tre vezë në një trekëndësh dhe sigurohuni ata i kanë të gjitha kapelet e tyre. Filloni të grumbulloni libra. Mund të vendosni një copë kartoni poshtë si barrierë për çdo rast. Ne menaxhuam një grumbull të madh librash duke përfshirë një tufë librash me kopertinë të fortë.

Pse të mos e bëmë edhe atë në një lloj kulle? Shto litar, një tenxhere leprechaun dhe një vezë!

Po uji? Vazhdoni eksperimentin tuaj të forcës së lëvozhgës së vezës me ujë. Sa ujë mund të mbajnë tre vezët. Kam përdorur një copë kartoni për të mbajtur enën në nivel mbi vezët. E mbushte pak nga pak me rreth 2 litra ujë. Ai ishte i habitur.

Pse vezët e mia janë kaq të forta? A kanë superfuqi? Jo në të vërtetë, por ato kanë fuqinë e formës së kupolës. Kjo formë unike shpërndan çdo peshë të aplikuar në majë të saj në të gjithë vezën. A keni parë ndonjëherë një ndërtesë në formën e një kube? E gjithë struktura mbështet peshën

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.