Piktura magnetike: Arti takohet me shkencën! - Kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 05-08-2023
Terry Allison

Ka një milion mënyra për të krijuar një projekt arti, por ne mendojmë se kjo bën 10 më të mirët çdo ditë! STEAM është një mënyrë emocionuese për të kombinuar artin dhe shkencën për të dalë me diçka mjaft interesante. Pikturimi me magnet është një mënyrë fantastike për të eksploruar magnetizmin dhe për të krijuar një vepër arti unike. Ky projekt i artit magnetik është një mënyrë praktike për të mësuar duke përdorur materiale të thjeshta. Bojë, pajisje dhe magnet. Oh, dhe disa letra gjithashtu për këtë art të çmendur që takohet me eksperimentin shkencor!

ART MAGNET I MËSHTRISHËM PËR FËMIJË

ARTIT MAGNETIK

A mundeni bojë me magnet? Po ju mundeni, për sa kohë që keni materialet e duhura! Ky aktivitet arti i procesit argëtues mund të konfigurohet menjëherë. Shihni sa bukur është të pikturosh me shkencën më poshtë dhe më pas lexoni se si ta konfiguroni këtë projekt unik STEAM me vetëm disa materiale të thjeshta!

ÇKA ËSHTË ARTI I PROCESIT?

Arti i procesit thekson procesin e krijimit të artit në vend që të fokusohet në artin e përfunduar. Bëhet fjalë për udhëtimin jo domosdoshmërisht për destinacionin! A e keni provuar artin e procesit?

 • Nuk ka udhëzime hap pas hapi!
 • Nuk ka mostër për t'u ndjekur!
 • Nuk ka mënyrë të drejtë ose të gabuar për të krijuar!
 • Produkti përfundimtar është unik!
 • Përvoja është relaksuese!
 • Përvoja është zgjedhja e një fëmije!

Arti i procesit është një zgjedhje e shkëlqyer për nxënës të rinj që mund të mos kenë aftësi zhvillimore për të prodhuar art të mahnitshëm të produktit. Eksploroni artin e procesit përparashkollorët dhe fillore me aktivitetin tonë të pikturës me magnet më poshtë.

Kliko këtu për të marrë paketën tuaj ART falas!

MAGNET PIKTURA

JU DUHET:

 • Shkopi magnetik ose shufra (ne kemi këtë grup)
 • Bojë akrilike ose tempera
 • Letër
 • Artikuj magnetikë duke përfshirë rondele, dado dhe bulonat!
 • Tabaka

SI TË KONFIGONI MAGNET ART

Sigurohuni që të mbuloni sipërfaqen tuaj pasi kjo mund të bëhet pak e çrregullt!

Shiko gjithashtu: Slime për Ditën e Shën Valentinit (i printueshëm falas) - Kosha të vogla për duar të vogla

HAPI 1: Kjo pjesë është shumë e lehtë! Vendosni një shiringë ose njollë me bojë me ngjyra të ndryshme në letër. Vendosni edhe objektet magnetike në letër.

Shiko gjithashtu: Komplete shkencore DIY për fëmijë - Kosha të vogla për duar të vogla

KËSHILLA: Nëse boja juaj është shumë e trashë, bëjeni më të hollë. Në një filxhan të veçantë, përzieni pak ujë në bojë. Pastaj shtoni bojën në letër.

HAPI 2: Duke përdorur një shirit magnetik, patkua ose shkop, tërhiqni objektet përmes bojës dhe rreth sipërfaqja e letrës duke përdorur magnetizëm!

SHËNIM: Mund t'i tërhiqni edhe objektet nga poshtë letrës nëse e keni në një tabaka!

Eksploroni objekte magnetike me madhësi të ndryshme ndërsa krijoni një vepër arti unike!

ÇFARË ËSHTË MAGNETIZMI?

Magnetët mund të tërhiqen drejt njëri-tjetrit ose largohen nga njëri-tjetri. Merrni disa magnet dhe kontrolloni vetë!

Zakonisht, magnetët janë mjaftueshëm të fortë që ju të përdorni një magnet për të shtyrë tjetrin në majë të një tavolinedhe të mos prekin kurrë njëri-tjetrin. Provojeni!

Kur magnetet bashkohen ose afrojnë diçka, quhet tërheqje. Kur magnetët e shtyjnë veten ose gjërat larg, ata zmbrapsen.

GJETET: Magnetët punojnë përmes letrës, tabakave dhe bojës!

Po kërkoni për aktivitete arti të lehta për t'u printuar?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për aktivitetet tuaja artistike 7 ditë FALAS

MË SHUMË ARGËTIM ME MAGNETE

 • Slime magnetike
 • Aktivitete me magnet parashkollor
 • Zbukurime magnetike
 • shishe me ndijore magnetike
 • Maze magnetik

PIKTURË SUPER FUN ME MAGNET PËR FËMIJË

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete të thjeshta për të kryer STEAM.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.