Kukulla me hije të thjeshta të printueshme - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Fëmijëve u pëlqen hijet e tyre, u pëlqen të ndjekin hijet dhe duan t'i bëjnë hijet të bëjnë gjëra marrëzi! Ka gjithashtu disa gjëra argëtuese për të mësuar rreth hijeve edhe për shkencën dhe STEM! Me afrimin e Ditës së Groundhogs, mendova se do të ishte kënaqësi të bëja kukulla të thjeshta me hije kafshësh dhe të shijoja një aktivitet argëtues të fizikës së hijeve !

KAFSHËT KUKULLA HIJE PËR FIZIKË TË THJESHTA

IDE TË LEHTA SHKENCORE TË HIJEVE

Kukullat e kafshëve në hije janë një temë argëtuese si për Ditën e Groundhogs ashtu edhe për pjesën tjetër të vitit! Ju do të supozoni se të gjitha kafshët kanë një lloj hijeje jo vetëm toka! Vë bast se ai nuk e dinte se hija e tij ose mungesa e tij ishte e gjitha për shkak të fizikës së thjeshtë!

Cili është supozimi juaj më i mirë, a do ta shohë toka hijen e tij këtë vit? A është parashikimi juaj i hijes i ndryshëm nga vendi ku jeton Punxsutawney Phil? Ai po rri në Pensilvani. Lexo më shumë rreth kërpudhave dhe hijes së tij.

SHIKON GJITHASHTU: Aktivitetet e Rrjetit të Ditës së Groundhog

ÇFARË ËSHTË FIZIKA?

Le ta mbajmë atë bazë për shkencëtarët tanë më të rinj. Fizika ka të bëjë me energjinë dhe materien dhe marrëdhënien që ato ndajnë me njëri-tjetrin.

Si të gjitha shkencat, aktivitetet e fizikës kanë të bëjnë me zgjidhjen e problemeve dhe të kuptojnë pse gjërat bëjnë atë që bëjnë. Mbani në mend se fizika ndonjëherë do të përfshijë edhe kiminë!

Inkurajoni fëmijët tuaj të bëjnë parashikime, të diskutojnë vëzhgime dhe të ritestojnë idetë e tyre nëseata nuk marrin rezultatet e dëshiruara herën e parë. Shkenca gjithmonë përfshin një element të misterit që fëmijët natyrshëm duan ta kuptojnë! Mësoni më shumë rreth përdorimit të metodës shkencore me fëmijët e vegjël këtu .

PSE ËSHTË SHKENCA KAQ E RËNDËSISHME PËR FËMIJËT?

Fëmijët janë kuriozë dhe gjithmonë kërkojnë të eksplorojnë, zbulojnë, kontrollojnë dhe eksperimentojnë për të gjetur zbuloni pse gjërat bëjnë atë që bëjnë, lëvizin sikur lëvizin ose ndryshojnë ndërsa ndryshojnë! Brenda apo jashtë, shkenca është e mahnitshme!

Shkenca na rrethon, brenda dhe jashtë. Fëmijëve u pëlqen të kontrollojnë gjërat me syze zmadhuese, të krijojnë reaksione kimike me përbërësit e kuzhinës dhe sigurisht të eksplorojnë energjinë e ruajtur! Shiko 50 projekte të mrekullueshme shkencore për të filluar.

Ka shumë koncepte të thjeshta shkencore me të cilat mund t'i prezantosh fëmijët shumë herët! Mund të mos mendoni as për shkencën kur fëmija juaj e shtyn një kartë poshtë një rampe, luan para pasqyrës, qesh me kukullat tuaja në hije ose kërcen topat pa pushim.

Shiko ku po shkoj me këtë listë! Çfarë tjetër mund të shtoni nëse ndaloni së menduari për të? Shkenca fillon herët, dhe ju mund të jeni pjesë e kësaj me vendosjen e shkencës në shtëpi me materiale të përditshme. Ose mund t'i sillni shkencën e lehtë një grupi fëmijësh! Ne gjejmë një ton vlerë në aktivitetet dhe eksperimentet e lira shkencore.

KAFSHËT KUKULLA HIJE

Do të gjeni kukullat tuaja falas të kafshëve hije të printueshmeshkarkoni më poshtë. Ne kemi përdorur letër kopjimi të rregullt, por mund t'i printoni edhe në kartelë apo edhe t'i laminoni! Ndoshta mund t'i shoqëroni edhe disa me një libër të preferuar.

JU MUND TË Pëlqejnë GJITHASHTU: LEGO SHADOW DAWING

JU DUHET:

  • Kukulla kafshësh të printueshme
  • Kashtë, shkopinj artizanal ose hell
  • Ngjitës dhe gërshërë

Klikoni më poshtë për të marrë kukullat tuaja të kafshëve të printueshme

KONFIGIMI

Më pëlqen konfigurimi sepse është mjaft i shpejtë dhe sigurisht i lehtë. Megjithatë, ju mund të dëshironi të filloni t'i preni kafshët tuaja përpara kohe.

Pasi të keni prerë çdo kafshë, kthejeni atë dhe ngjitni një kashtë (ose çfarëdo tjetër që keni në dispozicion) me një copë shirit! Kjo eshte! Jeni gati për të eksploruar aktivitetin tuaj të shkencës së hijes!

SHADOW SCIENCE

Për këtë aktivitet të thjeshtë të shkencës së hijes, do t'ju duhet një rreze e këndshme e dritës së diellit. Apo jeni ju? Nëse është e përshtatshme, lërini fëmijët tuaj të kuptojnë se ku do të vendosen hijet më të mira në shtëpi ose klasë duke eksperimentuar dhe testuar!

Lërini të shohin nëse mund të gjejnë recetën për hijen e përsosur! Shikoni hijet tona më poshtë me disa nga kafshët e ndryshme.

Një ide tjetër argëtuese është të kontrolloni nëpër shtëpi ose klasë në kohë të ndryshme të ditës? Është drita në zona të ndryshme në kohë të ndryshme.

A mund të gjeni një mënyrë për të bërë një hije pa dritë (udhëzim: elektrik dore). Atyjanë kaq shumë pyetje të shkëlqyera për t'u bërë fëmijëve tuaj për të nxitur një mendim të vogël krijues.

JU MUND TË PËSHQIN GJITHASHTU: Shadows Science Outdoors

Fëmijët tuaj do ta pëlqejë sa lozonjare është për t'u përdorur ky aktivitet fizik i shkencës hije! Për një kthesë artizanale, lërini fëmijët tuaj të dizajnojnë kafshët e tyre për t'i përdorur. Ose mund t'i preni dhe gjurmoni rreth kafshëve tona që ato t'i ngjyrosin!

CILA ËSHTË SHKENCA PAS HIJEVE?

Hijet janë të gjitha rreth fizikës dhe dritës. Ju duhet një burim drite që të ketë një hije. Kjo është arsyeja pse toka mund të shohë ose jo hijen e tij në varësi të motit të asaj dite.

Shiko gjithashtu: Eksperimente argëtuese të Rocks Pop - Kosha të vogla për duar të vogla

Këtu, ne po përdorim diellin si burimin tonë të dritës. Kur një objekt është përballë burimit të dritës, ai bllokon dritën dhe krijon hijen. Meqenëse drita nuk mund të kalojë nëpër letrën tonë, ajo krijon një hije në mur.

Nëse letra jonë do të ishte transparente megjithatë, drita do të kalonte dhe NUK do të kishte hije! Ju gjithashtu mund të luani me këndin që mbani kukullat e hijes së shkopit ose sa afër ose larg murit i mbani ato. Çfarë ndodh?

Tani, kur Dita e Groundhogs rrotullohet rreth jush, do të dini saktësisht se çfarë po ndodh!

DËSHIRONI PAKETËN E PLOTË TË KËRRJETIT TË DITËS SË GROUNDHOG?

Kliko këtu ose në imazhin më poshtë për mënyra të shkëlqyera për të eksploruar këtë temë argëtuese. Kjo paketë përfshin gjithashtu aktivitete të lehta shkencore që mund të përdoren gjatë gjithë vitit!

SHKENCA LOJQUESE SHADOWFËMIJËVE DO TË PËSHQIN!

Shikoni më shumë eksperimente të preferuara dhe të lehta fizike për fëmijë.

Shiko gjithashtu: Kërkoni dhe gjeni artikuj të printueshëm për Halloween - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.