Eksperimente argëtuese të Rocks Pop - Kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

A mund ta dëgjoni shkencën? Ju vini bast! Ne kemi 5 shqisa që na bëjnë ata që jemi dhe një është shqisa e dëgjimit. Ne eksploruam shqisën tonë të dëgjimit me një ftesë për të eksploruar shkencën e muzikës pop rock. Cilat lëngje i bëjnë gurët e popit të dalin më fort? Ne testuam një shumëllojshmëri lëngjesh të gjitha me një viskozitet unik për këtë eksperiment argëtues shkencor pop rocks. Merrni disa pako me gurë pop dhe mos harroni t'i shijoni edhe ato! Kjo është mënyra më argëtuese për të dëgjuar shkencën e pop-rocks!

Eksplorimi i viskozitetit me një eksperiment shkencor Pop Rocks

EKSPERIMENTI ME POP ROCKS

A keni provuar ndonjëherë rock rock? Ata janë mjaft të lezetshëm për t'u shijuar, ndjerë dhe dëgjuar! Zgjodha t'i përdor këto për aktivitetet tona shkencore të dëgjimit si pjesë e ideve tona të mrekullueshme të kampeve shkencore verore. Sigurohuni që të shikoni si të bëni një kaleidoskop për të parë shkencën, reaksionet tona kimike të agrumeve për shkencën e nuhatjes, recetat e llumit të ngrënshëm për shkencën e shijimit dhe të thjeshtat tona Aktivitet oobleck jo-njutonian për ndjenjën e shkencës!

Ky eksperiment shkencor pop rocks që eksploron shqisën e dëgjimit bën gjithashtu një aktivitet të rregullt lojërash shqisore të çrregullt. Përfshini duart tuaja, përzieni gjërat, shtypni shkëmbinjtë e popit! A dalin më fort. Eksploroni, eksperimentoni dhe zbuloni me shkencën e muzikës pop rock dhe shqisën tuaj të dëgjimit!

EKSPERIMENTET E SHKENCËS SË POP ROCKS

A keni provuar ndonjëherë muzikën pop? Ata krijojnë një shkencë të lezetshmeeksperiment që eksploron viskozitetin dhe shqisën e dëgjimit. Slime, lëngje jo-njutoniane dhe reaksione kimike të gjitha në një ftesë argëtuese për të eksploruar!

DO TË DUHEN

  • Pop Rocks! (Ne kemi përdorur tre pako të ndryshme për disa ngjyra të ndryshme.)
  • Lëngje duke përfshirë ujin, vajin dhe shurupin e misrit.
  • Brumë me sodë buke dhe uthull.

KONTROLLI I EKSPERIMENTIT TË POP ROCKS

HAPI 1. Për të bërë brumë me sodë buke, përzieni sodën e bukës me një sasi të vogël uji derisa të fillojë të formohet një brumë i paketueshëm. Mos e lagni shumë!

Përdorni uthull për ta bërë atë të shkumëzojë dhe të flluskojë me gurë pop. Shikoni eksperimentet tona të preferuara shkencore me gaz!

Shiko gjithashtu: Eksperimenti i ujit në rritje - Kazanët e vegjël për duart e vogla

HAPI 2. Shtoni një lëng të ndryshëm në çdo enë. Parashikoni se cili lëng do të ketë zhurmën më të lartë. Shtoni të njëjtën sasi pop rocks në secilin dhe dëgjoni!

Ne shtuam slime, brumë sode buke dhe oobleck në enë të veçanta. Slime ynë ishte fituesi i ndjekur nga përzierja e niseshtës së misrit dhe më pas brumi i sodës së bukës.

Shiko gjithashtu: Kartat e sfidës me flok dëbore STEM - kosha të vegjël për duar të vogla

HAPI 3. Tani krahasoni dhe përsërisni me lëngje më të holla si vaji, uji dhe shurupi i misrit . Çfarë ndodhi?

SHKENCA E POP ROCKS

Sa më i trashë të jetë lëngu, aq më i madh është viskoziteti. Sa më pak viskoz të jetë lëngu, aq më shumë gurët e popit shpërthejnë.

Si funksionojnë pop rocks? Ndërsa shkëmbinjtë pop shpërndahen ata lëshojnë një gaz nën presion të quajtur dioksid karboni i cili bën zhurmën e kërcitjes! Lexonimë shumë rreth procesit të patentuar të shkëmbinjve pop.

Sa më pak viskoze të jetë substanca për shpërbërjen e shkëmbinjve pop aq më i madh është popi. Ato lëngje me përmbajtje më të lartë uji dhanë rezultate më të mira. Vajrat dhe shurupet nuk lejuan të ndizet shumë pasi kërkon pak kohë që gjërat të shpërndahen në këto lëngje viskoze.

SHIKON GJITHASHTU: Pop Rocks and Soda Experiment

Jam i sigurt se atij i pëlqeu më së miri duke i ngrënë ato! E preferuara e tij e dytë ishte shtimi i lugëve të vogla gurësh pop në ujë!

Kliko këtu për aktivitetet tuaja shkencore FALAS për fëmijë

Pop Eksperimentet shkencore të shkëmbinjve për eksplorimin e viskozitetit.

Klikoni në lidhjen ose në imazhin më poshtë për më shumë eksperimente shkencore argëtuese dhe praktike për fëmijët.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.