Paketë e gjuetisë pastrues të printueshëm falas për fëmijë

Terry Allison 20-06-2023
Terry Allison

Bëhuni gati të shkoni në një gjueti pastrues… Ne kemi 7 të ndryshme gjueti pastrues të printueshëm për fëmijë për të zgjedhur për t'i lëvizur fëmijët dhe për t'u ngritur shpirtin! Nëse jeni ndier pak i ngecur, le t'ju largojmë me këto ide të gjuetisë së pastruesve, duke përfshirë brenda, në oborrin e shtëpisë, me kamerën dhe përreth lagjes. Dilni jashtë dhe përdorni një të tillë në një ditë me shi në ambiente të mbyllura dhe eksploroni rrethinën tuaj. Kemi plot aktivitete argëtuese që fëmijët t'i provojnë.

Cilën nga këto Gjuetia Pastrues Falas për Printim do të provoni së pari?

Më pëlqen të shikoj fëmijën tim të shkojë në gjueti dhe të shoh se çfarë gjen ose si i interpreton artikujt në listë.

Gjuetia e pastruesve është një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar shkrim-leximin, fizikun aktiviteti, memoria/kujtesa dhe lidhja!

Këshillë: Nuk keni printer? Shikoni nga një pajisje ndërsa shkoni në gjueti!

KËSHILLA: Nëse fëmijët nuk mund të gjejnë saktësisht se çfarë është në listë, lërini të mendojnë pak jashtë kutisë. Për shembull, nëse nuk mund të gjeni një flutur që fluturon përreth, kërkoni një të tillë në një flamur, një kurorë ose një kuti postare! Mundësia e fundit, merrni një libër! Bëhuni kreativ!

Përmbajtja
 • Cilën prej këtyre Gjuetive Pastrues të Printueshëm Falas do të provoni së pari?
 • Mbajeni brenda
 • Merreni në oborrin e shtëpisë
 • Bëni atë një gjueti pastrues fotografik
 • Shkoni rreth gjuetisë së pastruesve të lagjes
 • Cila është ngjyraScavenger Hunt?
 • Bonus: Bingo Scavenger Hunts
 • Gjueti pastrues falas për fëmijë për printim
 • Paketë aktiviteti në harta
 • STEM Scavenger Hunt
 • Gjuetia e Math Scavenger Hut for Measuring
 • Gjuetia e Pastruesit Gjeografik në SHBA
 • Go On a Shape Hunt
 • Go on a Pattern Hunt
 • Eye Spy Scavenger Hunt
 • Aktivitete më të njohura të fëmijëve për t'u provuar
 • Paketë e projektit të printueshëm të natyrës: Dilni jashtë

Mbajeni brenda

Shiu të ngeci brenda ?

Kjo gjueti pastrues shtëpie e printueshme do t'i dërgojë fëmijët të eksplorojnë të gjitha qoshet e shtëpisë. Bëjini fëmijët të garojnë me njëri-tjetrin, të vendosni një kufi kohor ose t'u thoni se nuk mund të përdorin të gjithë të njëjtin artikull nga i njëjti vend.

Mund të caktoni gjithashtu fëmijën më të madh për të ndihmuar fëmijën më të vogël dhe për t'i dhënë sugjerime ose sugjerime gjatë rrugës. Bëjeni këtë gjueti pastrues të përshtatet me nevojat tuaja me ndryshime të lehta.

Kë nevojë për më shumë aktivitete të brendshme për fëmijët? Ne kemi një listë fantastike që varion nga aktivitete të thjeshta shkencore te sfidat LEGO deri te recetat e lojërave ndijore. Plus, ata të gjithë përdorin furnizime të zakonshme shtëpiake, duke e bërë konfigurimin tuaj më të lehtë dhe portofolin tuaj edhe më të lumtur!

Ndërsa ata janë jashtë në këtë gjueti pastrues shtëpie, konfiguroni këtë lojë super të thjeshtë tenisi me balona për ta!

5>Çojeni në oborrin e shtëpisë

Ne kemi dy gjueti pastrues të printueshëm për jashtë! Njëra të mban në oborrin e shtëpisë dhe tjetra të çon nëpër lagje.Të dyja janë një mënyrë e shkëlqyer për të dalë jashtë, për të marrë pak ajër të pastër, një dozë vitaminë D dhe pak ajër të pastër!

Nëse keni nevojë t'i nxirrni fëmijët në natyrë më shumë, ne kemi mënyra argëtuese për të eksploruar jashtë pa pasur nevojë të largohesh nga oborri i shtëpisë! Krijoni një xhungël me këmbë katrore me vetëm pak fije dhe shkopinj dhe lërini fëmijët tuaj të bëhen eksplorues të xhunglës për pasdite. Ekzaminoni papastërtitë ose ujin e rrjedhës. Bëhuni koleksionist dhe filloni një koleksion shkëmbi. Koleksioni ynë i aktiviteteve të jashtme përfshin gjithashtu disa printime të shkëlqyera falas.

Pse të mos bëni disa zbukurime nga farat e shpendëve për t'i varur jashtë ndërsa jeni në të!

Bëni atë një gjueti për pastrimin e fotografive

Fëmijëve do t'u pëlqejë të kapin kamerën ose të përdorin një pajisje për të shkrepur foto! Për një aktivitet të shtuar, kërkojini ata të shkruajnë një histori rreth të gjitha fotove të tyre duke përdorur kërkesat e fotografive në gjuetinë e pastrues për fillimin e fjalive!

Shiko gjithashtu: Si të bëni një kavanoz me shkëlqim - kazanët e vegjël për duar të vogla

Këtu është një ide alternative për gjuetinë e pastruesit të fotografive kur keni nevojë për një tjetër aktiviteti: Përdorni telefonin tuaj për të bërë fotografi të sendeve përreth shtëpisë ose oborrit. Përqendrohuni në një detaj të vogël të artikullit për fëmijët më të rritur dhe një detaj më të madh për fëmijët më të vegjël. Bëni njëzet apo më shumë foto dhe dërgojini në rrugën e tyre! Ju mund t'i bëni ata të regjistrojnë emrat e artikujve që gjetën.

Shko rreth Gjuetisë së Pastruesit të Lagjes

Merrni këtë gjueti pastrues lagjeje me vete kur shëtisni nëpër bllok! Hidhni një vështrim më të afërt nëlagjen dhe shtëpitë përreth jush. Sigurohuni që të mos shkoni në oborret e fqinjëve pa leje!

Çfarë është Color Scavenger Hunt?

Kërkoni ngjyra kudo dhe kudo!

IDEJA E GJUHIT TË COLOR SCAVENGER HUNT #1: Përdorni gjuetinë e pastrimit të ngjyrave brenda! Jepini çdo fëmije një çantë blerjeje të ripërdorshme dhe dërgojini për të mbledhur artikuj të çdo ngjyre për t'u kthyer dhe për t'ju treguar!

IDEJA E GJUHIT TË GJETJEVE TË NGJYRAVE #2: Mund të përdorni gjithashtu gjuetinë e pastrimit të ngjyrave jashtë me copa, flamuj, kuti postare, lule, shtëpi dhe më shumë! Bëni një fotografi të diçkaje në çdo ngjyrë, vizatoni atë që gjetët, ose thjesht vini në dukje!

IDEJA E GJUHIT TË GJATËVE TË NGJYRAVE #3: Bëni një fotografi të diçkaje në atë ngjyrë dhe shikoni nëse të gjithë mund ta marrin me mend; sa më i vogël të jetë seksioni i artikullit që fotografoni, aq më e vështirë do të jetë! A mund ta pengoni familjen tuaj me fotot që bëni? Është një kombinim i gjuetisë së pastruesit me fotografinë, brenda/jashtë ose lagje!

Bonus: Bingo Scavenger Hunts

Gjithashtu përfshihet në këtë paketë të mirave të gjuetisë së pastruesve është gjuetia e stilit bingo për si brenda ashtu edhe jashtë. Edhe pse nuk është një lojë tradicionale bingo, ajo është gjithsesi një alternativë argëtuese për gjuetinë tradicionale të pastruesve të stilit të listës!

Shiko gjithashtu: Heart Model STEM Project - Kosha të vogla për duar të vogla

Paketë pastrues për fëmijë të printueshëm pa pagesë

Shkarko shtatë gjueti zbavitëse pastrues për fëmijë në këtë aktivitet paketo!

Tani je gati për ditët në vazhdim me shumë gjueti pastrues për të mbajturfëmijët janë të zënë!

Paketa e aktivitetit të hartës

Një gjueti pastrues mund të përfshijë një hartë! Shkarko këtë paketë aktiviteti të hartës falas për të mësuar më shumë rreth hartave! Ju gjithashtu mund ta bëni këtë busull DIY!

STEM Scavenger Hunt

Shkarko këtë sfidë të shpejtë Gjueti pastruesish STEM dhe sfidë ndërtimi për t'i mbajtur fëmijët të zënë për një inxhinieri- ditë me tematikë!

Gjuetia e pastruesit të matematikës për matjen

Shpërto vizoren dhe mat brenda dhe jashtë, ose gjej diçka që është...Kap këtë gjueti falas të pastruesit të matematikës për në klasë ose në shtëpi!

US Geography Scavenger Hunts

Bëni një udhëtim rreth hartës së Shteteve të Bashkuara me këtë gjueti argëtuese të pastrues gjeografik për fëmijë.

Vazhdo a Shape Hunt

Përforconi të mësuarit rreth formave me një gjueti pastrues me temë formash për fëmijët e vegjël ose dërgojini fëmijët më të mëdhenj të humbasin në shtëpi për të parë se çfarë mund të gjejnë.

Këshillë: Për fëmijët më të vegjël, ju mund të prisni forma nga letra dhe t'i ngjitni me shirit rreth një dhome për të filluar!

Shape Hunt

Shkoni në një gjueti modelesh

Bëni fëmijët tuaj të Bëhuni detektivë me modele me këtë gjueti unike për pastrimin e modeleve që do t'i bëjë ata të kërkojnë modele kudo. Nuk ka të bëjë vetëm me pëlhurat… ka modele në natyrë kudo, prandaj inkurajojini ata të mendojnë edhe në mënyrë abstrakte!

Eye Spy Scavenger Hunt

Kjo gjueti pastrues pa pagesë është gjithashtu pak më ndryshe! Gjueti për gjëra që fillojnë me një shkronjë të caktuar osemund të gjenden në sasi specifike, si p.sh. 12 për pirunët në sirtar ose shkronja K për kivi në sallatën e frutave.

Më shumë aktivitete të njohura për fëmijë për t'u provuar

Atje ka kaq shumë mënyra për t'u argëtuar me aktivitete të thjeshta; nuk do t'ju mbarojnë kurrë idetë për të kaluar kohë së bashku me aktivitetet e fëmijëve më poshtë!

 • Kalendari dhe kartat FALAS LEGO Challenge
 • Aktivitete të shpejta STEM duke përdorur atë që keni
 • Lojëra falas me Bingo për kafshët
 • Aktivitete të lehta në ambiente të mbyllura për fëmijë
 • Aktivitetet më të mira në natyrë për fëmijë
 • Lojëra spiune të printueshme
 • A do të preferonit pyetje
Kartat Bingo të kafshëve A do të preferonit shkencën Projektet verore të printueshme

Paketa e projektit të printueshëm të natyrës: Dilni jashtë

Merrni këtë paketë jashtë për praktikisht të mësosh jashtë!

 • Kërkesat për shkrimin e temave të natyrës në fillimin e një ditari fantastik të natyrës në natyrë.
 • Eksploro me temën e natyrës Sfidat STEM që inkurajojnë fëmijët tuaj të përdorin furnizime që gjenden në natyrë dhe materiale natyrore për t'i përfunduar.
 • Zbuloni zogjtë në oborrin e shtëpisë tuaj dhe mësoni se si të bëni lloje të ndryshme të ushqyesve të shpendëve miqësorë për fëmijët .
 • Vëzhgoni një lule ose gjethe të preferuar, dhe shkoni në një gjueti pastrues!
 • Zbuloni se si të vendosni një Projekti i xhunglës në oborrin e shtëpisë me këmbë katrore.
 • Eksploro se si është të jesh koleksionist dhe krijo tëndenkoleksion.
 • Eksploroni shqisat jashtë.
 • Aktivitete të thjeshta shkencore të gjetheve me gjethe, duke përfshirë fërkimin e gjetheve, mënyrën se si gjethet marrin frymë dhe vizatimin e gjetheve.
 • Filloni një kavanoz me fara dhe vëzhgoni se si rritet një bimë nën tokë!
 • Ndërtoni një hotel me insekte për kopshtin tuaj duke përdorur materiale natyrale dhe të gjetura.

BONUS: Përfshihet paketa e aktivitetit të pishës!

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.