Pjese te nje flete pune kungull - Kosha te vogla per duar te vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Mësoni rreth pjesëve të një kungulli me këtë diagramë dhe faqe ngjyrosjeje argëtuese të etiketuar me kungull! Pjesët e një kungulli është një aktivitet kaq argëtues për t'u bërë në vjeshtë. Zbuloni emrat e pjesëve të kungujve, si duken dhe si ndihen dhe cilat pjesë të një kungulli janë të ngrënshme. Kombinoje edhe me këto aktivitete të tjera të kungujve!

PJESË TË NJË KUNGULLI PËR PARASHKOLLOR DERI NË KOLOR

EKSPLRONI KUNGULLIT PËR VJEshtën

Kungujt janë shumë argëtues për t'u përfshirë në duke mësuar çdo vjeshtë! Ato janë të përsosura sepse funksionojnë shkëlqyeshëm për mësimin e përgjithshëm të vjeshtës, Halloween, madje edhe për Ditën e Falënderimeve!

Shkenca me kunguj mund të jetë kaq praktike dhe fëmijët e duan atë! Ka të gjitha llojet e projekteve që mund të bëni që përfshijnë kunguj në vjeshtë, dhe çdo vit ne e kemi të vështirë të zgjedhim sepse duam t'i bëjmë të gjitha!

Ne gjithmonë bëjmë disa art dhe punime me kunguj , lexoni disa nga këta libra me kunguj dhe bëni disa projekte shkencore mbi kungull !

PJESË TË NJË KUNGULLI

Përdor diagramin tonë të etiketuar të kungullit të printueshëm (shkarkim falas më poshtë) për të mësuar pjesët e një kungulli. Plus, ai gjithashtu krijon një faqe argëtuese për ngjyrosjen e kungujve!

Herdhia. Një hardhi është ajo ku rritet kungulli. Pjesët e mëdha të hardhisë janë ato që rriten dhe mbajnë vetë kungullin, ndërsa hardhitë më të vogla ndihmojnë në stabilizimin e bimës ndërsa rritet.

Kërcelli. Kërcelli është pjesa e vogël e hardhisë që është ende e ngjitur tek kungulli pasi është prerënga hardhia.

Lëkura. Lëkura është pjesa e jashtme e kungullit. Lëkura është e lëmuar dhe e ashpër për të ndihmuar në mbrojtjen e frutave të kungullit. Mund të gatuani dhe hani lëkurën së bashku me mishin e kungullit.

Mishi. Pjesa e ngjitur në lëkurë. Kjo është pjesa që gatuhet për t'u përdorur në supa, kerri, zierje, pjekje dhe më shumë.

Shiko gjithashtu: Ide projektesh për Panairin e Shkencës me këshilla për mësuesit

Tulp. Brenda një kungulli do të gjeni një substancë të trashë dhe rrëshqitëse të quajtur tul! Pulpa mban farat dhe është ajo që nxirrni kur bëni Jack O'lanterns!

Farat. Brenda pulpës, ju gjeni farat! Janë fara të mëdha të bardha dhe të sheshta që shumë njerëz do t'i ndajnë nga tuli për t'i gatuar dhe për t'i ngrënë!

Shiko gjithashtu: Receta Magjike e baltës - Kazanët e vegjël për duar të vogla

Mund ta dërgoni këtë fletë pune kungull në shtëpi me studentët ose të punoni së bashku në klasë si grup! Na pëlqen të bëjmë fletë pune si kjo së bashku si grup dhe t'i shikojmë studentët të punojnë së bashku për të gjetur përgjigjet.

KLIKONI KËTU PËR TË MERRNI PJESËT TUAJA TË NJË KUNGULLI TË PRINTUSHME

ZGJARJENI MËSIMIN

Hetimi i kungullit

Ne na pëlqen t'i ndihmojmë të vegjlit tanë të mësojnë me duart e tyre! Lëreni secilin nxënës të hetojë brendësinë e një kungulli të vërtetë. Mund të përmendni secilën pjesë?

Cikli i jetës së kungullit

Mësoni gjithashtu rreth ciklit jetësor të një kungulli me fletët tona të punës të printueshme dhe aktivitetet e kungujve!

Pumpkin Playdough

Krijoni këtë lehtësisht recetë për brumin e kungullit dhe përdorni atë për të bërë pjesët e një kungulli.

Slime kungull

Kur jenimbaruar, mund të bëni pak zhul kungull duke përdorur tulin dhe farat e një kungulli të vërtetë – fëmijëve u pëlqen!

Eksperimentet shkencore të kungullit

Për më shumë argëtim me kunguj, mund të bëjeni këtë Vullkan me kungull , bëni këtë Eksperiment me Skittle me kungull , ose provoni këtë argëtues Eksperimentin Pumpkin Pumpkin !

Puking PumpkinsPumpkin PumpkinsLuani pjesët e brumit të një kungulli

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.