Projekti Shtresat e Tokës - Kazanët e vegjël për duart e vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

A keni menduar ndonjëherë për atë që po qëndroni? A e dini se çfarë ka poshtë dhe më pas poshtë saj? Mësoni rreth shtresave të tokës për fëmijët dhe bëni një model të thjeshtë dhe praktik të modelit të tokës me tulla bazë Lego. Ky është një aktivitet fantastik gjeologjik për mosha të shumta!

Shtresat e Tokës për Fëmijë

Si mund të mësoni për diçka që as nuk mund ta shihni? Ndërtoni një model me LEGO, sigurisht! Kjo shtresë e projektit të tokës është një mënyrë e thjeshtë për të eksploruar strukturën e planetit. Krijo një pjesë të saj me LEGO që tregon se çfarë është nën sipërfaqen e tokës. Mësoni rreth përbërjes së shtresave të tokës.

Vetëm një nga shumë aktivitete gjeologjike argëtuese për fëmijët!

Aktivitetet tona shkencore janë të dizajnuara me ju, prindin ose mësuesin, në mendje. Lehtë për t'u konfiguruar, për t'u bërë shpejt, shumica e aktiviteteve do të marrin vetëm 15 deri në 30 minuta për t'u përfunduar dhe janë shumë argëtuese. Plus, nuk keni nevojë për një ton pjesësh speciale. Gjëja më e mirë është se fëmijët në përgjithësi mund ta kuptojnë vetë versionin e tyre.

Ju mund ta përdorni këtë model të thjeshtë më poshtë për një shtresë të projektit të shkencës së tokës ose si një diagram 3D për të mësuar shtresat e tokës për të fëmijët. Bëjini fëmijët të demonstrojnë atë që kanë mësuar kur bëjnë modelin e tyre.

Shiko gjithashtu: Artizanat me pllaka letre me ariu polar - kosha të vogla për duar të vogla

Ne gjithashtu vendosëm të shikojmë një episod të Bill Nye. Sigurisht, ajo për koren e Tokës ishte e para në listë dhe e përsosuraplotësojnë duart tona në eksplorimin e shtresave të Tokës.

Secili ne punuam në një copë toke LEGO për shtresat tona të aktivitetit të tokës dhe punuam së bashku për të kërkuar shtresat dhe për të zgjedhur ngjyrat. Shto një kërkim të sigurt në internet për strukturën e tokës për të zgjeruar mësimin.

Djali im kënaqej duke e bërë Tokën ndërsa ne e udhëzonim me formën dhe ndihmuam në zgjidhjen e problemeve me të. Ai bëri të njëjtën gjë edhe për ne! Mësuam gjithçka rreth kores dhe asaj që fshihet poshtë saj. Tani është radha juaj për të ndërtuar një copë toke ose çfarëdo dizajni që ju vjen në mendje!

Le të bëjmë një model të tokës, pa përdorur stiropor dhe të mësojmë se cilat janë shtresat e tokës me këtë veprimtari praktike shkencore.

Shiko gjithashtu më të lehta idetë e ndërtimit të Lego STEM!

Tabela e Përmbajtjes
 • Shtresat e Tokës për Fëmijë
 • Cilat janë shtresat e tokës?
 • Fakte rreth shtresave të tokës
 • Merrni paketën tuaj falas të fletëve të punës për shtresat e tokës për printim!
 • Këshilla për një shtresë të Projekti i Shkencës së Tokës
 • Si të ndërtohet një model i shtresave të tokës
 • Aktivitete gjeologjike më argëtuese për fëmijët

Cilat janë shtresat e tokës?

Toka mund të ndahet në tre shtresa kryesore: bërthama, manteli dhe korja. Secila prej këtyre shtresave mund të ndahet më tej në dy pjesë: bërthama e brendshme dhe e jashtme, manteli i sipërm dhe i poshtëm dhe ai kontinental.dhe kores oqeanike.

Fakte rreth shtresave të tokës

Korja

Korja është një shtresë e hollë e ftohtë por e fortë që mbulon mantelin dhe përbëhet nga pellgjet oqeanike dhe pllakat kontinentale. Korja oqeanike është 3 milje (5 km) deri në 6 milje (10 km) e trashë dhe korja kontinentale është 20 milje (30 km) deri në 30 milje (50 km).

Korja është i përbërë nga shumë lloje të ndryshme shkëmbinjsh që ndahen në tre kategori kryesore: ndezës, metamorfik dhe sedimentar.

Mësoni më shumë rreth llojeve të ndryshme të shkëmbinjve…

 • Cayon Rock Crayon for Kids
 • Cikli i ngrënshëm i shkëmbit për fëmijë
 • Cikli i ngrënshëm i shkëmbinjve të yjeve

Manteli

Manteli i cili është nën kore, është rreth 1800 milje thellë (2890 km). Ai është kryesisht i ngurtë dhe përbëhet nga shkëmbinj silikat të pasur me magnez dhe hekur. Mantelet përbëjnë dy të tretat e masës së tokës.

Një mënyrë që shkencëtarët mësojnë rreth mantelit të tokës është të studiojnë tërmetet dhe të shikojnë se si lëvizin valët nëpër shkëmb.

Nxehtësia e fortë shkakton shkëmbinjtë të ngrihet. Më pas ato ftohen dhe zhyten përsëri në thelb. Kur manteli kalon nëpër kore, vullkanet shpërthejnë.

Kënaquni me një eksperiment vullkanik dhe mësoni më shumë rreth vullkaneve…

 • Fakte vullkani për fëmijë
 • Bëni një LEGO Vullkani
 • Bëj një brumë kripë vullkani

Bërthama

Në qendër të Tokës është bërthama shumë e nxehtë, shumë e dendur, e cila kady pjesë. Shkencëtarët besojnë se bërthama e brendshme e fortë është prej hekuri. Ai është i rrethuar nga një bërthamë e jashtme e lëngshme e përbërë nga një aliazh nikel-hekur.

Bërthama e tokës ka një rreze prej rreth 3,485 kilometrash (2,165 milje). Kjo është pothuajse e njëjta madhësi si hëna! Temperatura e bërthamës së tokës është rreth 4000 gradë Celsius deri në 6100 gradë C. Kjo është e nxehtë!

Merrni Paketën tuaj Falas të Fletëve të Punës të Shtresave të Printueshme të Tokës!

Këshilla për një projekt shkencor në shtresat e tokës

Projektet shkencore janë një mjet i shkëlqyer për fëmijët për të treguar atë që dinë për shkencën! Plus, ato mund të përdoren në të gjitha llojet e mjediseve, duke përfshirë klasat, shkollën në shtëpi dhe grupet.

Fëmijët mund të marrin gjithçka që kanë mësuar rreth përdorimit të metodës shkencore, duke deklaruar një hipotezë, duke zgjedhur variabla dhe duke analizuar dhe paraqitur të dhëna .

Dëshironi ta ktheni këtë model në një projekt të mrekullueshëm të panairit shkencor? Shikoni këto burime të dobishme.

 • Këshilla për projektin shkencor nga një mësues
 • Idetë e bordit të panairit shkencor
 • Projektet Easy Science Fair

Si të ndërtoni një model të shtresave të tokës

 • Zgjidhni një ngjyrë tulle për të përfaqësuar secilën shtresë të tokës.
 • Korja do të ketë 2 ngjyra - për oqeanin dhe tokën.
 • Manteli do të ketë 2 ngjyra - mantelin e sipërm dhe të poshtëm.
 • A mund të gjeni një ide tjetër për përfaqësimin e vullkaneve?
 • Bërthama dokanë 2 ngjyra - bërthamën e brendshme dhe të jashtme.

Shikoni gjithashtu fotot më poshtë për të marrë disa ide se si të ndërtoni shtresat tuaja të Tokës!

Më shumë aktivitete gjeologjike argëtuese për Fëmijët

Kur të përfundoni këtë aktivitet tektonik të pllakave ushqimore, pse të mos eksploroni më shumë shkencën e tokës me një nga këto ide më poshtë. Këtu mund t'i gjeni të gjitha aktivitetet tona të shkencës së tokës për fëmijë!

Bëni shkëmbin tuaj të shijshëm sedimentar për të eksploruar gjeologjinë.

Shiko gjithashtu: Ushqyes zogjsh me rrotull letre higjenike - kosha të vogla për duar të vogla

Eksploroni të gjitha fazat e ciklit të shkëmbinjve me ciklin e shkëmbinjve me shkumësa me ngjyra !

Pse të mos rritni kristale sheqeri ose të bëni gjeoda të ngrënshme!

Eksploroni shtresat e tokës me tulla të thjeshta LEGO.

Mësoni gjithçka rreth vullkaneve me këto faktet e vullkanit dhe madje bëni vullkanin tuaj .

Kapni pak rërë dhe ngjitës me ngjyra për këtë shtresa argëtuese të aktiviteti i tokës.

Mësoni rreth si formohen fosilet .

Klikoni në lidhjen ose në imazhin më poshtë për shumë projekte argëtuese STEM për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.