Artizanat me pllaka letre me ariu polar - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison
Si jetojnë arinjtë polarë në disa nga pjesët më të ftohta të botës? Mësoni më shumë rreth këtyre kafshëve të mahnitshme të Arktikut dhe bëni vetë arinjtë polarë me pllaka letre për një zanat argëtues dhe të lehtë dimëror. Ne duam aktivitete të lehta dimërore për fëmijët!

BËRNI NJË ARRI POLARE PLAKA TË lezetshme prej letre

ZJETA E ARIUT POLAR

Bëhuni gati për të shtuar këtë zanat të thjeshtë të ariut polar në aktivitetet tuaja dimërore këtë sezon festash. Ndërsa jeni në të, sigurohuni që të shikoni më shumë nga aktivitetet tona të preferuara dimërore për fëmijët. JU MUND TË Pëlqejnë EDHE: Snowy Owl Winter CraftPunimet tona janë të dizajnuara duke pasur parasysh ju, prindin ose mësuesin! Lehtë për t'u konfiguruar, për t'u bërë shpejt, shumica e aktiviteteve do të marrin vetëm 15 deri në 30 minuta për t'u përfunduar dhe janë shumë argëtuese! Plus, listat tona të furnizimeve zakonisht përmbajnë vetëm materiale falas ose të lira që mund t'i merrni nga shtëpia! Bëni këta arinj polarë të lezetshëm nga pllaka letre me parashkollorët tuaj. Mësoni pak më shumë për arinjtë polarë të mrekullueshëm gjithashtu!

FAKTE zbavitëse RRETH ARIJVE POLARE

 • Arinjtë polarë jetojnë në Arktik.
 • Arinjtë polarë janë mishngrënësit (mishngrënësit) më të mëdhenj që jetojnë në tokë.
 • Ata hanë kryesisht foka.
 • Arinjtë polarë kanë lëkurë të zezë, dhe edhe pse leshi i tyre duket i bardhë, në fakt është transparent.
 • Ata kanë një shtresë të trashë bluzë ose yndyrë nën lëkurën e tyre që ndihmon ata qëndrojnë të ngrohtë.
 • Arinjtë polarë meshkuj mund të peshojnë deri në 1500 lb dhe arinjtë polarë femra zakonisht peshojnë vetëmrreth gjysma e meshkujve.
 • Arinjtë polarë kanë një nuhatje të mahnitshme dhe mund të nuhasin foka gati një milje larg.
SHIKON GJITHASHTU: Si qëndrojnë arinjtë polarë Ngrohtë?

ARRI POLAR PJAKA LETRE

JU DUHEN:

 • Topa pambuku
 • Shpejt- ngjitës i thatë ngjitës ose ngjitës shkollor
 • Ariu Polar i printueshëm (Shih më poshtë)

SI TË BËNI NJË ARRI POLAR PLAKE LETRE

HAPI 1: Shkarkoni dhe printoni Polarin Shablloni i ariut më poshtë dhe prisni pjesët e fytyrës së ariut polar.HAPI 2: Shtoni ngjitësin në të gjithë sipërfaqen e pllakës së letrës. Më pas bashkëngjitni topa pambuku në pjatën e letrës.HAPI 3: Ngjiteni copën e veshit të zi mbi veshin më të madh të bardhë.HAPI 4: Ngjitni veshët e ariut polar në majë të pllakës së letrës.HAPI 5: Ngjitni hundën, gojën dhe sytë e ariut polar mbi topat e pambukut.

Po kërkoni për aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Shiko gjithashtu: Sfida e kullës së dhëmbëve dhe marshmallow

Ne ju kemi mbuluar…

Shiko gjithashtu: Gjeologji për fëmijë me aktivitete dhe projekte të printueshme

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM të dimrit.

MË SHUMË FAKTE TË KAFSHËVE TË KAFSHËVE

 • Fakte argëtuese Narwhal
 • Si notojnë peshkaqenët?
 • Si notojnë kallamarët?
 • Si marrin frymë peshqit?
 • Si qëndrojnë ngrohtë arinjtë polarë?
 • Fakte zbavitëse rreth koalave

BËRË LEHTË ARJET POLARE PLAKA LETRA WINTER CRAFT

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete argëtuese dimërore.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.