Sfida e Ditës së Tokës LEGO

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Kapeni kutinë e madhe të LEGO® dhe bëhuni gati për të festuar Ditën e Tokës këtë vit me një sfidë të re LEGO®. Ky Aktivitet i Ditës së Tokës LEGO® është një mënyrë e shkëlqyer për t'i nxitur fëmijët rreth mjedisit. Ndiqni udhëzimet për të përfunduar ndërtimin duke përdorur tulla që keni tashmë. Ndoshta fëmijët do të shpikin edhe sfidat e tyre!

IDE TË NDËRTIMIT LEGO PËR DITËN E TOKËS

MËSIMI ME LEGO

LEGO® është një nga më të mrekullueshëm dhe më të gjithanshëm luaj materiale atje. Që kur djali im lidhi tullat e tij të para LEGO®, ai ishte i dashuruar. Zakonisht, ne shijojmë mijëra eksperimente shkencore interesante së bashku, kështu që këtu kemi përzier shkencën dhe STEM me idetë e ndërtimit LEGO®.

Përfitimet e LEGO® janë të shumta. Nga orët e lojës falas deri te projektet më të ndërlikuara STEM, ndërtimi LEGO® ka inkurajuar të mësuarit përmes eksplorimit për dekada. Aktivitetet tona LEGO® mbulojnë kaq shumë fusha të të mësuarit që janë të shkëlqyera për parashkollorët deri në vitet e hershme të adoleshencës.

DITA E TOKËS LEGO

Dita e Tokës po afrohet dhe është një kohë e mirë për të reflektuar mbi rëndësia e planetit Tokë dhe si mund të kujdesemi për të.

Dita e Tokës filloi në vitin 1970 në Shtetet e Bashkuara si një mënyrë për të përqendruar vëmendjen e njerëzve në çështjet mjedisore. Dita e parë e Tokës çoi në krijimin e Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Mbrojtjen e Mjedisit dhe u miratuan ligje të reja mjedisore.

Shiko gjithashtu: Projekte shkencore për riciklimin - kazanët e vegjël për duart e vogla

Në vitin 1990 Dita e Tokës u bë globale dhesot miliarda njerëz në mbarë botën marrin pjesë në mbështetje të mbrojtjes së Tokës sonë. Së bashku, le të shpëtojmë Tokën!

Argëtohuni duke ndërtuar një habitat të personalizuar të jetesës për mini-fiqtë tuaj LEGO për Ditën e Tokës. Diskutoni me fëmijët rreth mënyrave se si mund të ndihmojnë për t'u kujdesur për Planetin Tokë.

Ndërsa jeni ai, mësoni gjithashtu për rrjedhjen e ujërave të stuhisë, gjurmën tuaj të karbonit dhe shiun acid.

Kjo Ditë e Tokës LEGO sfida është perfekte për ta ndarë me fëmijët tuaj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkarkoni falas printimin tonë LEGO të Ditës së Tokës, të gjeni disa tulla bazë dhe të ndiqni udhëzimet për të filluar.

Klikoni këtu për të marrë sfidën tuaj të Ditës së Tokës LEGO!

LEGO EARTH DAY CHALLENGE

SFIDA: Zgjidhni një mini-figurë të preferuar nga koleksioni juaj duke përdorur një temë të Ditës së Tokës! Tregoni mini-fikun tuaj duke bërë diçka për të ndihmuar Tokën!

Shiko gjithashtu: Rritja e barit në një filxhan - kosha të vogla për duar të vogla

Çfarë idesh mund të gjeni? (Shikoni 10 mënyra për të reduktuar gjurmën tuaj të karbonit për frymëzim)

FURNIZIMET: Copa tullash të rastësishme, një pllakë kurvar 8"x8". Ndërtoni mure përgjatë vetëm dy skajeve të pllakës për

përmbajtur ndërtimin tuaj. Shto shumë detaje për të nxjerrë në pah temën që ke zgjedhur!

KUFIZIMI KOHËR: 30 minuta (ose për aq kohë sa të dëshirohet)

DITA MË SHUMË ARGËTUESE E TOKËS AKTIVITETET

Zbuloni shumë më shumë argëtuese dhe të realizueshme Aktivitete të Ditës së Tokës për fëmijë , duke përfshirë artin dhe zanatet, recetat e slimes, eksperimente shkencore dhe më shumë.Ju pëlqejnë këto ide…

Mësoni rreth Planetit Tokë me këto shtresa të tokës, ndërtimin e LEGO-s.

Quajeni atë miqësore me mjedisin ose të lirë, shikoni këto projekte shkencore të riciklimit që mund të bëni me materiale të ricikluara për STEM.

Krijoni këtë zanat argëtues të riciklueshëm të Ditës së Tokës duke përdorur kuti vezësh!

Eksploroni më shumë mënyra për të ndihmuar mjedisin tonë…

Mësoni rreth efektit të stuhive në erozionin bregdetar dhe krijoni një Demonstrimi i erozionit të plazhit.

Këtu është një eksperiment i thjeshtë shkencor i oqeanit që mund ta vendosni me guaska në uthull që eksploron efektet e acidifikimit të oqeanit.

Merrni këtë sfidë të printueshme STEM të Ditës së Tokës për më shumë ide!

SFIDA PËR DITËN E TOKËS LEGO PËR FËMIJË

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete praktike për fëmijët e Ditës së Tokës.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.