Sfidat e shpejta STEM

Terry Allison 27-09-2023
Terry Allison

Kur koha është e kufizuar dhe buxheti është i vogël, ne kemi aktivitete STEM TË MËSHTËZUESHME, të lira, dhe të shpejta që fëmijët do të duan t'i testojnë. Pavarësisht nëse keni 30 minuta ose gjatë gjithë ditës, këto sfida buxhetore STEM sigurisht që do t'i kënaqin të gjithë. Jepini atyre një rrotullim në klasën tuaj, në shtëpi ose me ndonjë grup fëmijësh. Do t'ju pëlqejnë të gjitha projektet tona STEM duke pasur parasysh lehtësinë dhe buxhetin!

SFIDA TË MËSHTIRËS SË STEM PËR FËMIJËT

SFIDAT STEM PËR MËSIM NË BOTË REAL

Shkencëtarët dhe inxhinierët mund të përdorin mënyra të ndryshme për të studiuar botën përreth tyre. Kjo është pikërisht ajo që këto aktivitete të shpejta STEM synojnë të ofrojnë për shkencëtarët dhe inxhinierët tuaj të rinj! Shumë mësime të vlefshme të botës reale vijnë nga puna në projekte të thjeshta STEM.

Cili është ndryshimi midis një shkencëtari dhe një inxhinieri? Klikoni këtu për të lexuar më shumë!

Mos lejoni që STEM t'ju frikësojë! Fëmijët tuaj do t'ju mahnitin me fuqinë e tyre të të menduarit dhe kreativitetin në zgjidhjen e problemeve. Shpesh ata kanë përgjigje shumë më të mira se ne! Këto aktivitete praktike kombinojnë sasinë e duhur të lojës me të menduarit kritik për të angazhuar vërtet çdo fëmijë.

Jo vetëm që këto aktivitete STEM janë të mahnitshme për suksesin akademik, por ato ofrojnë gjithashtu një mundësi fantastike për praktikën e aftësive sociale. Puna së bashku, zgjidhja e problemeve dhe planifikimi për të gjetur zgjidhje janë perfekte për fëmijët sepse inkurajon ndërveprimindhe bashkëpunimi me bashkëmoshatarët.

Edhe nëse krijoni një hapësirë ​​për projektet e kohës së lirë, vëzhgoni fëmijët që bashkohen për të ndërtuar krijime. STEM ndërton besim , bashkëpunim, durim dhe miqësi!

SFIDAT STEM

Disa nga sfidat më të mira STEM janë edhe më të lirat! Kur po prezantoni aktivitetet STEM për fëmijët, është e rëndësishme të përdorni materiale të njohura, t'i mbani ato argëtuese dhe lozonjare dhe të mos e bëni atë në kompleks që kërkon përgjithmonë për t'u përfunduar!

Ju nevojiten aktivitete STEM që mund të konfigurohen shpejt; fëmijët do të angazhohen dhe do të ofrojnë shumë mundësi për të mësuar praktikisht me procesin e projektimit inxhinierik.

PAKETA TUAJ FALAS E SFIDAVE TË RREGULLT PËRFSHIN:

 • Procesi i projektimit STEM: Hapat Për të pasur sukses
 • 5 Sfida të shpejta dhe të lehta STEM
 • Faqet e ditarit STEM
 • Lista kryesore e materialeve
 • Si të filloni udhëzimet

Ne kemi përfshirë 5 nga sfidat tona të preferuara të konfiguruara lehtësisht dhe të shpejta STEM që ju t'i ndani me fëmijët tuaj! Ndërtoni besimin e tyre me materiale të thjeshta, tema argëtuese dhe koncepte lehtësisht të kuptueshme.

Fëmijëve tuaj do t'ju pëlqejë të përdorin faqen tonë Hapat drejt suksesit të procesit të projektimit STEM gjatë aktiviteteve të tyre. Kjo do të ndihmojë në zvogëlimin e nevojës për përfshirjen tuaj të vazhdueshme, sepse çdo hap ofron informacion të shkëlqyeshëm për fëmijët për të menduar! Ndërtoni besimin e tyre STEM!

Shiko gjithashtu: Solution Super Stretchy Saline Slime - Kazanët e vegjël për duar të vogla

The STEMfaqet e ditarit përfshijnë shumë hapësirë ​​për të shkruar shënime, për të vizatuar diagrame ose plane dhe për të mbledhur të dhëna! Këto janë perfekte për t'u shtuar projekteve për fëmijët më të rritur për të zgjeruar mësimin. Edhe fëmijëve më të vegjël do t'ju pëlqejë të vizatojnë planet e tyre.

Do të gjeni gjithashtu listën time kryesore të materialeve STEM të lira dhe një udhëzues të shpejtë se si të filloni për përdorimin e paketës së aktiviteteve STEM !

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të printueshme STEM!

KËSHILLA PËR AKTIVITETET E LEHTA TË KËRRJETIT

Dëshironi të eksploroni më shumë trung këtë vit, por nuk dini nga të filloni? Ne dëshirojmë që ju të jeni në gjendje të ndani aktivitetet e shpejta STEM me fëmijët tuaj pa mundim.

Këto ide nuk janë të teknologjisë së lartë, kështu që nuk ka qarqe ose motorë në horizont, por ato do t'i bëjnë fëmijët tuaj të mendojnë, planifikojnë, ndërhyjnë dhe testojnë me furnizime STEM të lehta për t'u përdorur. Nga kopshtet e fëmijëve në fillore e deri te shkolla e mesme, ka diçka për të gjithë.

1. PLANIFIKONI KOHËN E MËSIMIT TUAJ STEM

Nëse nuk keni kohë, vendosni kufij kohorë për secilën fazë të procesit të projektimit dhe bëjeni atë pjesë të sfidës STEM.

Ose nëse keni shumë seanca të shkurtra për të punuar në këto sfida STEM, zgjidhni një ose dy pjesë të procesit të projektimit në të njëjtën kohë, në mënyrë që të mos nxitoni aktivitetin.

Të bësh fëmijët të përdorin faqet e ditarit për të mbajtur shënime të hollësishme do t'i ndihmojë ata nga sesioni në sesion. Ndoshta dita 1 është planifikimi, hulumtimi dhe vizatimidizajne.

2. ZGJIDH MATERIALET PËR AKTIVITETET E KËSHILLIT

Këshilla ime më e mirë për këto sfida të ndërtimit të shpejtë më poshtë është të mbledhësh gjithmonë materiale të ripërdorshme. Mbani në dorë një kosh për ruajtjen e artikujve të lezetshëm që mund të vijnë në materialet e paketimit, materialet tuaja të riciklueshme dhe jo të riciklueshme, dhe të gjitha ato pjesë të tjera të rastësishme.

Shikoni paketën tonë inxhinierike të dyqaneve në dollarë për ide!

AKTIVITETET E THJESHTA STEM

5 aktivitetet e para të ndërtimit të STEM më poshtë janë të përfshira në paketën e printueshme falas të mësipërme, por do të gjeni gjithashtu disa ide më argëtuese për t'i shtuar kohës tuaj STEM.

1. Dizajnoni dhe ndërtoni një katapultë

Ka një sërë materialesh dhe metodash që mund të përdorni për ndërtimin e një katapulte!

SHIKONI KËTO VARIACIONET ARGËZUESE…

Shiko gjithashtu: Projekti i Erosionit të Plazhit - Kosha të Vogla për Duart e Vogla
 • Popsicle Stick Catapult
 • Katapultë Marshmallow
 • Katapultë me laps
 • Katapultë kungull
 • Katapultë me lugë plastike
 • Katapultë Lego

2. Ndërtoni një varkë që lundron

Opsioni 1

Ne kemi dy mënyra se si mund ta përballoni këtë sfidë! Njëra është të gërmoni në sendet tuaja të riciklueshme (dhe ato jo të riciklueshme) dhe të ndërtoni një varkë që noton. Ngritni një vaskë me ujë për t'i testuar kur të gjithë të kenë mbaruar.

Mund ta çoni më tej duke testuar aftësinë e tyre për të notuar nën peshë! Provoni një kanaçe supë. A do të notojë varka duke mbajtur një kuti supe.

Opsioni 2

Përndryshe, ju mund tëjepini çdo fëmije një katror letër alumini për të ndërtuar një varkë të fortë që noton. Shkoni përpara dhe provoni varkën tuaj me peshë të shtuar gjithashtu. Mos harroni të zgjidhni një lloj artikulli si qindarkat për të testuar notimin e varkës. Përndryshe do të keni rezultate të pasakta, sepse nuk mund t'i krahasoni rezultatet.

PËRKONI: Sfida e anijes Penny

3. Dizajnoni një urë letre

Kjo sfidë e shpejtë STEM përdor pirgje librash, qindarkash, letre dhe disa copa shiriti. Sfidoni fëmijët tuaj të ndërtojnë një urë letre që përfshin hendekun midis dy pirgjeve me libra. Provoni peshën e urës me qindarka.

Për më tepër, ju mund t'i sfidoni fëmijët të bëjnë ura nga materiale të përmasave të ngjashme si letër alumini, letër dylli, karton, etj. Kjo është një mënyrë argëtuese për të zgjatur Aktiviteti STEM për fëmijët më të rritur.

SHQYRTIM: Sfida e urës së letrës

4. Egg Drop STEM Challenge

Një tjetër sfidë e shkëlqyer STEM që përdor gjithçka që mund të gjeni për materiale. Këtu është një nga modelet e fundit të sfidës sonë të rënies së vezëve! Ku është veza? A u prish?

SHQIP: Egg Drop Project

5. Spaghetti Marshmallow Tower

A mund të ndërtoni një kullë nga petë? Ndërtoni kullën më të lartë të spagetit që mund të mbajë peshën e një marshmallow. Provoni ato aftësi të projektimit dhe inxhinierisë me disa materiale të thjeshta. Cili dizajn kullë do të jetë më i larti dheme i forti?

LARKONI: Sfida e Kullës së Spagetit Marshmallow

6. Ndërtoni një makinë që shkon

Ka disa mënyra se si mund ta përballoni këtë sfidë me një grup fëmijësh, dhe kjo varet nga koha në dispozicion dhe niveli i vështirësisë që dëshironi! Nëse keni ndërtues të sigurt që i dërgojnë ata për të dizajnuar makinat e tyre, kjo lëvizje mund të jetë mënyra për të bërë!

Nëse keni më pak kohë ose ndërtues më pak të sigurt, sigurimi i mjeteve për "shkoni" mund të jetë më i dobishëm . Për shembull, ndërtimi i një makine me tullumbace mund të jetë një zgjedhje e mirë.

Kërkoni fëmijët të mendojnë se si duan ta bëjnë një makinë të "shkojë" si grup. Mund të jetë aq e lehtë sa vendosja e një ventilatori ose ndërtimi i një makine me brez gome.

7. Dizajnoni një vrapim mermeri

Ju mund ta vendosni këtë sfidë për çfarëdo që ju lejon hapësira dhe koha. Bëni një vrapim mermeri nga LEGO ose ndërtoni edhe murin tuaj me mermer.

Pse të mos provoni një slitë mermeri letre 3D që fëmijët mund ta ndërtojnë në krye të një tavoline. Kjo është ajo ku grumbullimi juaj i tubave të kartonit është i dobishëm!

HIQ: Cardboard Marble Run

8. Sfida e raketës së balonave STEM

Sfidoni fëmijët të bëjnë gara me raketa me balona nga një skaj i dhomës në tjetrin. Ju mund të shihni se si ne vendosim një raketë të thjeshtë me balonë me një tullumbace dhe kashtë.

HIQ: Balloon Rocket

9. Ndërtoni një sistem rrotullash

Ka dy mënyra që mund t'i bënikjo, jashtë apo brenda. Dallimi është në madhësinë e rrotullës që mund të krijoni dhe në furnizimet që do t'ju nevojiten.

Mbusheni një kovë me material të rëndë dhe shikoni se sa e lehtë është për fëmijët ta ngrenë. I bëni ata të imagjinojnë duke u përpjekur ta ngrenë atë kovë më pas lart. Si do ta bënin atë në mënyrë më efikase? Një sistem rrotullash, sigurisht!

Sfidoni fëmijët të ndërtojnë një sistem rrotullash të bërë vetë për të lëvizur objekte si mermeret nga toka në nivelin e tavolinës. Tubat e letrës higjienike vijnë mjaft të dobishme. Shto disa spango dhe gota plastike.

LARKONI: Sistemi i rrotullave të jashtme dhe Sistemi i rrotullave DIY me një filxhan

10. Rube Goldberg Machine

Kombinoni disa gjëra argëtuese që keni mësuar për forcat në një sfidë STEM ku një top duhet të kalojë një rrugë për të rrëzuar sendet në fund (një makinë Rube Goldberg shumë e thjeshtuar). Mund të inkorporoni rampa dhe madje edhe një sistem mini rrotullues!

11. Bëhuni një arkitekt për ditën

Ju mund t'i sfidoni fëmijët tuaj që të dizajnojnë dhe ndërtojnë një strukturë krijuese që zgjidh një problem të tillë si një shtëpi qensh për ta mbajtur Fido të freskët në verë dhe të ngrohtë në dimër. Përfshini planifikimin dhe projektimin dhe ndërtoni modele duke përdorur materiale të gjetura nga arkivi juaj.

Shikoni këtë ide argëtuese të arkitekturës >>> Tre derrat e vegjël STEM

Ose projektoni dhe ndërtoni Kullën Eifel ose një tjetër pikë referimi të famshme!

Së pari, mos mos harro…sfidat tuaja falas të printueshme STEM .

12. Sfida e 100 Cup Tower

Ja një sfidë tjetër e shpejtë dhe e lehtë STEM që po vjen! Kjo sfidë e Kullës së Kullës është një tjetër nga sfidat më të drejtpërdrejta të STEM për t'u ngritur dhe është e shkëlqyeshme për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme. Merr disa pako me gota dhe zbulo se kush mund ta bëjë kullën më të lartë.

LARKONI: Sfida e Kullës së Kupës

13. Sfida e zinxhirit të letrës

Nëse sfida e mëparshme STEM ishte e shpejtë dhe e lehtë, kjo mund të ishte edhe më e thjeshtë. Bëni zinxhirin më të gjatë të letrës nga një copë letre. Tingëllon shumë e lehtë! Apo e bën atë? Përfundoni atë në një kohë të shkurtër me fëmijët më të vegjël, por gjithashtu mund të shtoni shtresa kompleksiteti për fëmijët më të rritur!

SHFILLO: Sfida e zinxhirit të letrës

Shiko gjithashtu sfidat më të shpejta dhe të lehta STEM me letër.

14. Spageti të forta

Nxirrni makaronat dhe provoni modelet tuaja të urës së spagetit. Cili do të mbajë peshën më të madhe?

HIQ: Sfida e fortë e spagetit

15. 1>Sfida me kapëse letre

Kapni një tufë kapëse letre dhe bëni një zinxhir. A janë kapëse letre mjaft të forta për të mbajtur peshën?

HIQ: Sfida e kapëses së letrës

16. Krijo një helikopter letre

Shiko si të bësh një helikopter letre për të eksploruar fizikën, inxhinierinë dhe matematikën!

SHIKONI: LetërHelikopter

Po kërkoni edhe më shumë sfida të ndërtimit STEM? Shiko këto projekte inxhinierike për fëmijë.

17. Ndërtoni një makinë të thjeshtë: vidhosja e Arkimedit

Mësoni më shumë për një makinë të thjeshtë që ka ndryshuar mënyrën se si ne bëjmë shumë nga aktivitetet tona të përditshme! Ndërtoni vidën tuaj të Arkimedit .

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.