20 Aktivitete të mësimit në distancë parashkollor

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Mësimi në shtëpi mund të jetë shumë i thjeshtë kur bëhet fjalë për kopshtin dhe parashkollorin! Ne kemi mësuar në shtëpi prej vitesh dhe me një buxhet gjithashtu! Megjithëse aktivitetet tona të të mësuarit në shtëpi kanë kaluar përtej matematikës parashkollore, shkronjave dhe lojërave motorike të shkëlqyera për të përfshirë shkencën e hershme elementare dhe STEM, ne ende kemi burime të mahnitshme arsimore për mësimin në distancë ose shkollimin në shtëpi! Vendosa të bashkoj 20 nga këshillat dhe idetë e mia më të mira të mësimit në distancë për t'ju nisur.

AKTIVITETET ARGËTUESE DHE TË LEHTË TË MËSIMIT NE DISTANCE PËR PARASHKOLLOR

MËSIMI NË SHTËPI

Ne filluam të luanim dhe të mësojmë në shtëpi së bashku shtatë vjet më parë! Unë kam disa koleksione të aktiviteteve të të mësuarit shumë të hershëm që mund t'i shikoni më poshtë. Do të vini re se fotografia ime është përmirësuar me kalimin e viteve, por idetë janë tepër argëtuese dhe të thjeshta për t'u bërë me fëmijët tuaj.

Nga matematika te shkronjat, tek aftësitë e shkëlqyera motorike te shkenca dhe më gjerë! Nëse e gjeni veten të mësuarit në distancë tani dhe në të ardhmen me shkollimin në shtëpi, burimet tona do ta bëjnë argëtuese dhe të lehtë për ju që të filloni dhe të ruani vrullin!

Sigurisht, ju mund të plotësoni fletët bazë të punës me duar- në lojë për të ngurtësuar vërtet këto koncepte bazë të të mësuarit që janë kaq të rëndësishme për parashkollorët tanë. Ju mund të shikoni koleksionin tonë gjithnjë e në rritje të aktiviteteve të printueshme FALAS këtu.

KËSHILLA TË LEHTË PËR MËSIM TË DISTANCËS PËRJU!

Mund të merrni këtë paketë këshillash të dobishme për mësimin në distancë për ta mbajtur si referencë të dobishme! Dilni me një ide të re dhe të thjeshtë çdo ditë që fëmijët do t'u pëlqejnë!

Shkarkoni këshillat tuaja FALAS për mësimin në distancë

AKTIVITETET PARASHKOLLORE TË BËNI NË SHTËPI

1. KËRKONI SHKRONJA/NUMRA

Merrni postën e padëshiruar dhe revistat e vjetra! Kërkoni secilën shkronjë të alfabetit ose numrat 1-10 ose 1-20 dhe preni ato. Lëreni fëmijën tuaj të bëjë një kolazh letrash! A mund ta shkruajnë emrin e tyre? Ju gjithashtu mund të shkoni në një gjueti letrash në çdo dhomë dhe të shihni se sa të ndryshme mund të gjeni.

Për më tepër, ky I-spiun mund të jetë argëtues për t'u bërë krejtësisht!

2. BËNI NJË TABAKA PËR GJURIMIN E NUMRIVE/SHKRONJAVE

Nëse nuk dëshironi të përdorni ende një laps dhe letër për të shkruar ose gjurmuar shkronjat, mund të përdorni një tabaka të mbuluar me kripë, miell misri, oriz ose miell. Rëra është një opsion jo ushqimor! Fëmijët mund të përdorin gishtat për të gjurmuar shkronjat përmes materialeve në tabaka.

3. NDËRTO SHKRONJA/NUMRA

Përdorni dyshekë me shkronja të brumit me më shumë se sa thjesht brumë lojërash! Ju mund të përdorni shumë sende të vogla që tashmë i keni në dorë, duke përfshirë gomë, pompone, tulla LEGO, gurë, monedha dhe shumë të tjera për të ndërtuar letra. Mund të ndërtoni lehtësisht numra edhe me pjesë të lirshme.

4. BËNI NJË KOSH SHQISËRORE ABC/123

Merrni forma shkronjash, gërvishtni pllaka, pjesë të enigmës së shkronjave, etj. dhe groposini ato në një kosh ndijor.Ju mund të përdorni çdo mbushës si orizi ose rëra. Vendosni një larje letrash me ujë të ngrohtë, me sapun dhe shkumë ose shkronja plastike. Përndryshe, mund të përdorni edhe numra.

LARKONI: Koshi ndijor i alfabetit

5. ARGËTIM PESË SHQISË

Eksploroni pesë shqisat rreth shtëpisë ose klasës! Nëse është e mundur, shijoni diçka të ëmbël, të kripur ose të thartë si një limon. Ndizni erëza të ndryshme dhe kërkoni tekstura të ndryshme për të ndjerë! Mendoni për gjëra interesante që mund të shihni dhe luani muzikë së bashku!

SHIKIMI: 5 Veprimtaritë e shqisave

6. BLLOKET E SHKRONJVE TË PETËVE TË PISHINAVE

Pritini petët e pishinës në copa që do të grumbullohen mirë. Duke përdorur një shënues të përhershëm, shkruani një shkronjë ose numër në secilën pjesë. Fëmijët mund të grumbullojnë shkronja dhe numra vargjesh në një litar! Vendosini ato nëpër dhomë dhe shkoni në një gjueti. Pse të mos bëni edhe numra?

7. NUMËRIMI I SHËTIMIT

Bëni këtë shëtitje brenda ose jashtë dhe zgjidhni diçka për të numëruar së bashku! Pirunët në sirtar, kafshët e mbushura në shtrat, lulet rreth kutisë postare, makinat në rrugë janë të gjitha sende të shkëlqyera për t'u numëruar. Shikoni numrat e shtëpive.

8. GJEGJEGRA SHTËPIE

Gërmoni në koshin e riciklimit të kartonit! Merrni drithëra, bar granola, rostiçeri frutash, kuti krisur dhe të ngjashme! Pritini pjesët e përparme nga kutitë dhe më pas prisni pjesën e përparme në copa të thjeshta enigme. Lërini fëmijët të rimontojnë pjesën e përparme të kutisë. Nëse jeni duke punuar në aftësitë e gërshërëve, lini fëmijët tuajndihmë.

SHIKIMI: Veprimtaritë e enigmave parashkollore

9. RREGULLAT DHE KAPINAT E VESHJEVE

Gjithçka që ju nevojitet është një vizore dhe një duzinë kapëse rrobash. Numëroni ato 1-12. Lëreni fëmijën tuaj t'i fiksojë kapëset e rrobave në numrin e duhur në vizore! Merrni një shirit matës për të shtuar më shumë numra!

10. BËNI NJË GJUHJE THESARI

Shtoni një rrotull me qindarka në një kosh ndijor ose kuti rëre! Fëmijëve do t'ju pëlqejë gjuetia e thesarit dhe më pas ata mund të numërojnë qindarkat për ju! Ju gjithashtu mund të shtoni një bankë derrkuc për ushtrimin e aftësive të shkëlqyera motorike.

11. MATNI GJËRAT

Provoni matje jo standarde me çdo artikull që keni shumëfish të të njëjtës madhësi, si kapëse letre, blloqe ose tulla ndërtimi. Gjurmoni duart dhe këmbët në letër dhe matini ato! Çfarë tjetër mund të matni?

12. SHKONI NJË GJUHETIN E FORMAVE OSE BËNI FORMA

Sa gjëra janë katrore në shtëpinë tuaj? Po rrathët, trekëndëshat apo drejtkëndëshat? Format janë kudo! Dilni jashtë dhe kërkoni forma në lagje.

 • Bëni forma me shkopinj të kokoshkave
 • Lojë ndijore të formës

Shkarko edhe këtë Shape Hunt FALAS të printueshme!

13. SHTO NJË LIBËR

Kurdoherë që mund të bashkosh një aktivitet të mësimit të hershëm me një libër! Edhe nëse nuk është një libër me temë shkronjash, formash ose numrash, mund të kërkoni forma, ABC ose 123. Numëroni çfarë është në faqe ose shkoni në një gjueti formash. Kërkoni për tingujt e shkronjave.

LIRONI: 30 Libra Parashkollor & Veprimtaritë e librit

14. LUANI NJË LOJË MATEMATIKE

Kush mund ta mbushë filxhanin më shpejt ose kush mund të arrijë në 20, 50, 100 më shpejt? Gjithçka që ju nevojitet janë zare, gota dhe objekte të vogla me të njëjtën madhësi. Hidhni zarin dhe shtoni numrin e duhur të artikujve në karrocë. Punoni së bashku ose garoni me njëri-tjetrin!

15. PJEQNI SE BASHKU

Eksploroni anën e shijshme të matematikës (dhe shkencës) dhe piqni një recetë së bashku. Trego ato gota dhe lugë matëse! Lëreni fëmijën tuaj t'ju ndihmojë të shtoni sasitë e duhura në tas. Pse të mos bëni bukë në një qese?

16. LUAJNI ME KUPA MATES

Shtoni gota dhe lugë matëse në një kosh me sensorë. Gjithashtu shtoni tasat për mbushje. Zbuloni sa çerek gota mbushin një filxhan të tërë. Fëmijëve u pëlqen të mbledhin, të derdhin dhe, natyrisht, të hedhin. Provoni ujë, oriz ose rërë!

17. BËNI NJË TEST PËR SHIJE

Vendosni një test shijeje për pesë shqisat me një shumëllojshmëri mollësh! Eksploroni shijen e varieteteve të ndryshme, dëgjoni për krisjen, nuhatni aromën, vini re ngjyrën e lëkurës, ndjeni formën dhe pjesët e ndryshme! Zbuloni edhe mollën tuaj të preferuar!

SHIKON : Aktiviteti i testit të shijes së mollës

18. PROVO PËRZIERJEN E NGJYRAVE

Mbushni tabakatë e akullit me ujë dhe shtoni ngjyrosje ushqimore të kuqe, blu dhe të verdhë. Kur të jetë ngrirë, hiqni kubat e akullit dhe vendosni një ngjyrë të verdhë dhe blu në një filxhan. Në një filxhan tjetër, shtoni një të kuqe dhe një të verdhë, dhe në një filxhan të tretë, shtoni njëkub akulli i kuq dhe blu. Shikoni çfarë ndodh!

19. KRIPË DHE NGJIT

Kombinoni shkencën, artin dhe shkrim-leximin për argëtim STEAM! Së pari, shkruani emrin e fëmijës tuaj me shkronja të mëdha në letër të rëndë. Më pas gjurmoni shkronjat me ngjitës të bardhë shkollor. Më pas, spërkatni ngjitësin me kripë, shkundni tepricën dhe lëreni të thahet. Pasi të thahet, hidhni ngjyrën e ushqimit të përzier me ujë mbi shkronjat dhe shikoni se çfarë ndodh!

Gjithashtu, provoni numrat dhe format!

SHIKON: Pikturë me kripë

20. RREPNI NJË LPËZIMOR

Merrni një xham zmadhues dhe shikoni gjërat më nga afër. Çfarë mund të shikoni më nga afër? Lëvozhgat, farat, gjethet, lëvorja, brendësia e frutave si specat, etj. Ka kaq shumë mundësi! Ju thjesht mund t'i dërgoni fëmijët në oborr me një xham zmadhues dhe të shihni se çfarë zbulojnë!

Po për mbetjet e perimeve nga përgatitja e darkës? Prisni një piper dhe shikoni nga afër të brendshmet! Këtu kam vendosur një tabaka me një kungull.

21. BRUAR LOJË I BËRË SHTËPI

Eksploroni tekstura të ndryshme duke bërë brumë lojërash të bërë vetë. Klikoni këtu për argëtim dhe receta të thjeshta për brumin e lojës .

 • Brumë me shkumë
 • Super i butë për lojë
 • Kool Aid Playdough
 • Pa gatuar Playdough

22. KËZONI NJË KOSH SHQIPTAR

Ka shumë mbushës ndijor të koshave për t'i provuar, të cilët janë edhe artikuj ushqimorë edhe jo ushqimorë. Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth koshave sensorë.

Mbushësit e preferuar përfshijnëoriz, fasule të thata, rërë, zhavorr akuariumi, pompone, makarona të thata, drithëra dhe sigurisht ujë!

Lugët e thjeshta, darët dhe veglat e tjera të kuzhinës janë shtesa të shkëlqyera.

KËSHILLA ARGËTUESE: Shumë nga këto aktivitete përfshijnë aftësi të shkëlqyera motorike! Sa herë që është e mundur, shtoni darë për fëmijët, pikatore për sy, kashtë, etj. Kjo do të ndihmojë në inkurajimin e forcimit të duarve dhe shkathtësisë së gishtave!

23. SHKO NJË GJUHETIN E PASURIVE

Dilni dhe lëvizni, shikoni dhe kërkoni, gjuetia e pastruesit ndërton gjithashtu mjaft aftësi! Gjeni një paketë falas me gjueti pastrues këtu.

Shiko gjithashtu: Bëni akullore në një qese

24. SHTO SHKENCËN E THJESHTË

Shkenca e thjeshtë në shtëpi është super argëtuese me fëmijët e vegjël! E di sepse kemi filluar me këto aktivitete dhe më shumë kur djali im ishte tre vjeç! Ju mund të lexoni për të gjitha të preferuarat tona këtu dhe në përgjithësi ata përdorin vetëm artikujt që keni në dorë ose mund t'i merrni me çmim të ulët.

Shiko gjithashtu: Tabaka për hetimin e kungullit Pumpkin Science STEM

SHIKON : Aktivitete shkencore për parashkollorët

 • Sodë buke, uthull dhe prerëse biskotash.
 • Lokoni me niseshte misri dhe ujë.
 • Shkrirja e akullit me ujë të ngrohtë.

DHE KUR KA DYSHIM…

Ndonjëherë është shumë mirë që:

 • Të përkulemi dhe të lexojmë një libër së bashku!
 • Luaj një lojë tavoline së bashku! Shikoni lojërat tona të preferuara këtu.
 • Shkoni në një shëtitje në natyrë dhe flisni për botën përreth jush!
 • Vizatoni një ose dy piktura.

Kapni paketën tonë të mësimit të hershëm gjithmonë "në rritje".këtu!

MË SHUMË GJËRË TË BËRË NË SHTËPI ARGËZUESE

 • 25 Gjëra për të bërë jashtë
 • Eksperimente të lehta shkencore Për të bërë në shtëpi
 • Eksperimente shkencore të ëmbëlsirave
 • Shkenca në një kavanoz
 • Aktivitete ushqimore për fëmijë
 • Ide për udhëtime virtuale në terren për të shkuar në një aventurë
 • Fleta pune fantastike matematike për fëmijë
 • Aktivitete argëtuese të printueshme për fëmijë

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.