Tabaka për hetimin e kungullit Pumpkin Science STEM

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Vendosni një tabaka për hetimin e kungujve herën tjetër që të gdhendni një kungull! Edhe nëse nuk gdhendni kunguj, kjo tabaka shkencore është mësimi më i përsosur i vjeshtës. Bën gjithashtu një aktivitet të shkëlqyeshëm shkencor të vjeshtës. Vendosëm të gdhendim një kungull të madh këtë fundjavë pasi lexuam librin Pumpkin Jack. Menduam se do ta gdhendnim kungullin tonë në fillim të këtij muaji për të parë se çfarë do të ndodhte me kungullin me kalimin e kohës. Pasi pastrova të gjitha pjesët e brendshme, i hodha një sy mbetjeve dhe vendosa që një tabaka për hetimin e kungujve ishte në rregull! Shkencë e përsosur e kungujve dhe Rrjedhit të Vjeshtës!

TABAKA PËR HETIM TË KUNGULLIVE DHE SHKENCA E RËNISË

Ky tabaka për hetimin e kungujve për shkencën e kungujve është një aktivitet mjaft i mrekullueshëm i STEM-it të vjeshtës për të rinjtë fëmijë! Ka kaq shumë për të parë, nuhatur dhe ndjerë në këtë tabaka. Piqini farat e kungullit si ne për të shijuar edhe shkencën! Bëjini fëmijët të mendojnë dhe të eksplorojnë!

Merrni një kungull për një tabaka të shpejtë hetimi të kungujve

Nuk keni nevojë të festoni Halloween për të shijuar aktivitetet shkencore të kungujve. Provoni një ose të gjitha idetë më poshtë!

 • vullkanet e kungujve,
 • goop kungull ,
 • njësia parashkollore e kungujve ,
 • gjeoboards kungujsh
 • Bota e vogël e kungujve LEGO

Ju nevojiten vetëm disa furnizime për të filluar me një tabaka për hetimin e kungujve! Ne përdorëm një kungull të madh gdhendje, por një kungull i vogël pjekjeje do të funksionojë gjithashtu. Plus, ju mund të gatuani kungulldhe bëni një ëmbëlsirë si një bukë kungull. Kjo është gjithashtu shkencë!

SIGURURONI TË SHIKONI: Shkenca e kungullit për Fëmijë

DO TË DUHET:

 • Tabak kungull
 • Tabak
 • Pskatore ose darë dhe thikë plastike {nëse është e përshtatshme
 • Xham zmadhues
 • Tasa të vegjël
 • Ujë

Po kërkoni aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

  Kemi punuar në aftësitë e prerjes me thikë me thikë plastike. Praktikë e përsosur motorike e shkëlqyer për këtë aktivitet shkencor të hetimit të kungujve. I thashë hm se duhej të përgatisnim materialet për tabaka siç do të bënte një shkencëtar!

  E vendosëm të gjithë kungullin në tabaka, vendosëm tasa të vegjël dhe gjithashtu mbushëm një tas dhe epruvetat tona me ujë. Çdo gjë me ujë është kënaqësi për një aktivitet shkencor.

  JU GJITHASH

  Ai përdorte darë për të ndarë pjesë të kungullit dhe për të vendosur pjesë të kungullit në ujë. Çfarë fundoset dhe çfarë noton? A mund të vlerësoni sa fara kungulli ka në kungull? Darët si këto ofrojnë gjithashtu një mundësi për të praktikuar aftësitë e shkëlqyera motorike si pjesë e një aktiviteti argëtues shkencor!

  Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

  Ulu me tëndfëmijë ose përdorni tabakanë e hetimit të kungujve për eksplorim të pavarur. Më pëlqen t'i bëj djalit tim pyetje të thjeshta të hapura si çfarë shihni? Çfarë ndjesie ka? Çfarë ndodh kur…? Ka shumë mënyra për të nxitur kuriozitetin gjatë hetimit të kungujve.

  Shiko gjithashtu: Slime Glitter Green Dita e Shën Patrikut - Kazanët e vegjël për duar të vogla

  Aktivitet i lehtë dhe argëtues shkencor për Fall STEM. Ndihmojini fëmijët të eksplorojnë botën.

  Shiko gjithashtu: Eksperimenti i osmozës së ariut me gomë - kosha të vogla për duar të vogla

  KTHEJENI NJË KUNGULL NË NJË TABAJTË HETIMI KUNGULLI PËR SHKENCËN

  Shikoni më shumë aktivitete kungulli. Klikoni fotot.

  Kërkoni aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në problem?

  Ne ju kemi mbuluar…

  Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

  Disa nga mjetet tona të preferuara STEM në shtëpi! Zbulimi i Filialit të Amazon: Unë marr kompensim për çdo artikull të shitur përmes kësaj faqeje. Idetë tona janë gjithmonë të lira për t'u shijuar dhe provuar në shkollë ose në shtëpi.

  Terry Allison

  Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.