Aktivitete STEM për Ditën e Tokës për Fëmijë - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

Terry Allison 05-10-2023
Terry Allison

Prill! Pranverë! Dita e Tokes! Të gjithë e dimë se dita e Tokës duhet të jetë e përditshme, megjithatë, ajo njihet shumë në një ditë specifike të muajit prill. Ne po bëjmë një tjetër numërim mbrapsht të mrekullueshëm STEM me këto aktivitete të thjeshta dhe tërheqëse Dita e Tokës STEM . Eksploroni botën përreth jush me këto eksperimente dhe projekte të bukura shkencore të Ditës së Tokës, ndërsa kurseni ujin dhe energjinë, ricikloni dhe ripërdorni dhe ecni lehtë në planetin tonë çdo ditë.

Shiko gjithashtu: 15 Aktivitete të Tavolinës së Ujit të Brendshëm - Kosha të Vogla për Duart e Vogla

AKTIVITETET E RREGULLVE TË DITËS SË TOKËS PËR FËMIJË!

SHKENCA E DITËS SË TOKËS

Çfarë i bën aktivitetet e shkëlqyera STEM të Ditës së Tokës? Më pëlqejnë eksperimentet shkencore dhe projektet që ripërdorin, ri-qëllojnë dhe riciklojnë atë që është tashmë në shtëpinë tuaj . Kjo jo vetëm që është e mrekullueshme për mjedisin, por bën një mësim shumë të kursyer të shkencës!

Dita e Tokës është gjithashtu një kohë për të menduar për mbjelljen e farave, rritjen e luleve dhe kujdesin për tokën. Mësoni rreth ciklit jetësor të bimëve dhe pemëve. Mësoni rreth ndotjes së ujit, ruajtjes së energjisë dhe gjurmës suaj në botë.

Nëse të gjithë bënin vetëm një gjë të vogël dhe të dobishme për Ditën e Tokës {dhe çdo ditë}, kjo do të ketë një ndikim të madh në botën tonë. E njëjta gjë vlen edhe për mbledhjen e një pjese të mbeturinave të mbetura në tokë. Mund të duket kaq e vogël dhe e parëndësishme, por nëse të gjithë do të linin një copë më pak të vogël plehrash përreth, do të kishte një ndikim të madh.

Çdo person mund të bëjë një ndryshim!

Duke kërkuaraktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

IDETË PËR DITËN E TOKËS

Këtë vit, ne do të provojmë disa lloje të reja të aktiviteteve STEM të Ditës së Tokës për parashkollorët sesa kishim bërë më parë. Ne kemi gjithashtu aktivitete të shkëlqyera praktike Ditën e Tokës duke përfshirë eksperimente të thjeshta shkencore me një temë blu dhe jeshile.

Çdo aktivitet arti ose projekt riciklimi për Ditën e Tokës, qoftë një projekt konservimi, eksperiment shkencor, ose pastrimi i lagjes është gjithashtu një portë e shkëlqyer për bisedat me fëmijët tuaj. Shijimi i një aktiviteti argëtues së bashku paraqet gjithmonë një mundësi të shkëlqyer për të biseduar rreth asaj që është e rëndësishme!

Këtë pranverë, mund të numëroni mbrapsht për Ditën e Tokës me ne ndërsa eksplorojmë këto aktivitete STEM të Ditës së Tokës. Sigurohuni që të shikoni edhe Aktivitetet tona të Rrjedhit të Pranverës .

AKTIVITETET E DITËS SË TOKËS

BËRË NJË SHKALLA TË FARAVE TË zogut

Për të nisur Ditën e Tokës, ju madje mund t'u bëjë zogjve disa ëmbëlsira ndërsa jeni në të me këtë zbukurime ushqyese të farave të shpendëve miqësore për fëmijët!

BOMBAT E FRAVE TË LULEVE

Mjeshtëri e ricikluar në ditën e tokës

Përdorni atë që keni në koshin tuaj të riciklimit për këtë zanat argëtues STEM të Ditës së Tokës. Ne gjithashtu përpiqemi të kursejmë stiropor dhe materiale ambalazhimi për zeje dhe aktivitete. Lexoni gjithçka rreth STEM On A Budget përmë shumë ide.

Ndotja nga rrjedhjet e ujërave të stuhisë

Çfarë ndodh me shiun ose me shkrirjen e borës kur nuk mund të hyjë në tokë? Vendosni një model të lehtë të rrjedhjes së ujit të stuhisë me fëmijët tuaj për të demonstruar se çfarë ndodh.

Bëni një filtër uji

A mund ta pastroni ujin e ndotur me një sistem filtrimi uji? Mësoni rreth filtrimit dhe bëni filtrin tuaj të ujit në shtëpi ose në klasë.

Eksperimenti i derdhjes së naftës

Ju keni marrë parasysh derdhjet e naftës në lajme dhe keni lexuar për pastrimin në gazetë, por a e dini se mund të mësoni për ndotjen e oqeanit pikërisht në shtëpi ose në klasë?

Eksperimenti i derdhjes së naftës

Eksperimenti i predhave në uthull

Cilat janë efektet e acidifikimit të oqeanit? Kaq shumë pyetje të shkëlqyera për një eksperiment të thjeshtë shkencor të oqeanit mund t'i vendosni në cep të kuzhinës ose klasës dhe t'i kontrolloni periodikisht.

Bëni "plastikë" nga qumështi

Transformoni disa përbërës të shtëpisë në një pjesë të formueshme dhe të qëndrueshme të një substance të ngjashme me plastikën me këtë reaksion kimik.

Kartat sfiduese LEGO të Ditës së Tokës

Provo këto Sfida LEGO të Ditës së Tokës të printueshme me tullat që i keni tashmë për sfida të shpejta STEM!

Sfida e ndërtimit të LEGO-s për ditën e tokës

Ndërtoni një habitat me mini-figurë LEGO që shfaq një temë të Ditës së Tokës!

Sfida e ndërtimit të Habitatit LEGO të Ditës së Tokës

MË SHUMË PROJEKTE PËR RICIKLIM TË DITËS SË TOKËS

SFIDAT E KËSHILLAVE TË QASTEVE LETE

Shikoni këto 7 aktivitete STEM që mund të bëni me disa sende të thjeshta shtëpiake. Plotësoni një ose dy qese letre me këto sfida argëtuese STEM.

NDËRTO NJË RUAJ MERMER KARTONI

Ktheji të gjithë tubat e kartonit të mbetur në diçka argëtuese dhe të dobishme me këtë aktivitet STEM me mermer.

MAKINA LEGO RUBBER BAND CAR

Zhvilloni aftësitë tuaja të projektimit me këtë aktivitet argëtues STEM për të ndërtuar një makinë gome LEGO për Batman.

NDËRTO NJË ÇRIKRIKË ME MANIVEL DORA

Ky është një aktivitet i mrekullueshëm STEM i Ditës së Tokës për të shfrytëzuar koleksionin tuaj të materialeve të riciklueshme. Bëni një makinë të thjeshtë për fëmijët me këtë projekt çikrik me maniak dore.

BËNI NJË KOMPLETI TË RICIKLUAR TË RRUSHTIT

Mbani një enë vetëm për sende të freskëta që të kthehen në projekte STEM. Shikoni më shumë aktivitete të mrekullueshme të ricikluara STEM.

OSE ÇFARË SHQIPTAR NJË FAMILJE ROBOT TË RICIKLUAR

Mblidhni të gjitha pjesët, shishet dhe kanaçet tuaja. Nxirrni armën ngjitëse dhe krijoni një familje robotësh.

OSE NJË GAZETA SFIDA E RREGULLIT

A keni rrokullisur ndonjëherë gazeta për të bërë materiale ndërtimi?

MË SHUMË IDE PËR DITËN E TOKËS…

Çdo ditë ne mund të bëjmë një pjesë për ta mbajtur botën të pastër dhe të bukur. Ne mund të mësojmë se si të ruajmë burimet dhe të mbrojmë planetin!

MATNI GJURMËN TUAJ NË BOTË

Gjurmë rreth këmbës suaj dhe përdorni atë për të matur dhomën tuaj! Gjurma juaj në këtë botë është se sa hapësirë ​​përdorni. Ju gjithashtu mund të matni çdo dhomë tështëpi.

SA DRITA KANE NË AKTIVITETIN GRAFIK

Në mëngjes, drekë dhe darkë, shikoni sa drita janë ndezur dhe shkruani numrat. Ju gjithashtu mund të kontrolloni më shpesh gjatë ditës. Më pas mund ta grafikoni! Shtoni totalin për ditën dhe mbani gjurmët gjatë javës. Mund të keni një grafik ditor dhe më pas një grafik të totalit ditor për të gjithë javën.

AKTIVITET PËR RUAJTJEN E RUAJTJES SË UJIT TË DHËMËVE

Vendosni një tas nën rubinet dhe lani dhëmbët për të dy minuta me ujë të rrjedhshëm. Matni sasinë e ujit në enë. Tani krahasojeni atë me larjen e dhëmbëve për plot dy minuta me ujë të rrjedhshëm vetëm kur është e nevojshme. Matni atë sasi uji dhe krahasoni të dyja.

NDIKIMI I Plehrave

Vitin e kaluar ne bëmë një shëtitje nëpër lagje dhe mblodhëm çdo plehra që mundëm të gjenim. Ju mund ta bëni këtë pothuajse kudo ku hidhen mbeturina në anë të rrugës. Hidhini të gjitha mbeturinat tuaja në një kosh me ujë të pastër. Flisni për atë që do të ndodhë me ujin gjatë 24 orëve të ardhshme.

SHKO EKRANIT FALAS PËR DITË

Përdorni më pak energji dhe shkëputeni nga priza! Lexoni një libër, ngasni biçikletën tuaj, luani një lojë në tavolinë, bëni art, ose çdo gjë tjetër që ju pëlqen që nuk kërkon energji. Përdorimi i më pak energjisë e mban planetin dhe të gjithë në të më të shëndetshëm për të ardhmen!

LIDH ME NATYRËN

Kur lidheni me natyrën, natyrisht dëshironi tëruaj bukurinë e saj! Dilni jashtë dhe eksploroni. Është një mundësi e shkëlqyer për të shkuar pa ekran dhe për të kursyer gjithashtu energji. Gjeni një shteg të ri ecjeje ose ecjeje, shkoni në plazh ose thjesht luani lojëra në oborrin e shtëpisë. Ndani kënaqësinë e natyrës me fëmijët tuaj dhe kjo do t'i ndihmojë ata të kuptojnë pse mjedisi është kaq i rëndësishëm.

MËNYRA ZËFTUESE PËR TË MËSUAR ME AKTIVITETET E RRUGËVE TË DITËS SË TOKËS!

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete praktike praktike për Ditën e Tokës.

Po kërkoni aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta STEM.

Shiko gjithashtu: 50 Aktivitete Shkencore Pranverë për Fëmijë

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.