Art Popsicle For Kids (Pop Art Inspired) - Little Bins for Little Hands

Terry Allison 22-10-2023
Terry Allison

Tabela e përmbajtjes

Artistit Andy Warhol pëlqente të përdorte ngjyra të ndezura dhe të guximshme në punën e tij. Kombinoni një model të përsëritur të lulekuqit dhe ngjyrat e ndezura për të krijuar pop art argëtues të frymëzuar nga artisti i famshëm! Një projekt arti Warhol është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të eksploruar artin me fëmijë të të gjitha moshave këtë verë. Gjithçka që ju nevojitet janë letër me ngjyra, ngjitës dhe shabllonet tona të artit të printueshëm falas!

POPSICLE POP ART PËR ARGËSIM VEROR

Andy Warhol

Artisti i famshëm amerikan Andy Warhol ishte pjesë e lëvizjes së artit pop. Ai lindi Andrew Warhol në vitin 1928 në Pensilvani. Ai kishte një stil shumë të veçantë personal. Ai kishte flokë të çmendur të bardhë, mbante shumë lëkurë të zezë dhe syze dielli dhe i pëlqente të eksperimentonte me stilin e tij personal. Andy dëshironte të ishte i pasur dhe i famshëm.

Warhol pëlqente të përdorte ngjyra të ndezura dhe teknika të skanimit të mëndafshit në veprat e tij artistike. Ai konsiderohet si një nga themeluesit e lëvizjes Pop Art. Arti i kësaj kohe bazohej në kulturën popullore në Amerikë.

FLETË Ngjyrosëse POP ART

Merrni këto fletë ngjyrosjeje falas të frymëzuara nga Andy Warhol dhe merrni autobus duke krijuar stilin tuaj unik të Pop-it Art!

Pse bëni Art me fëmijët?

Fëmijët janë natyrshëm kuriozë. Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnë se si funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit i ndihmon fëmijët të krijojnë lidhje në trurin e tyre; i ndihmon ata të mësojnë—dhe është gjithashtuargëtim!

Arti është një aktivitet i natyrshëm për të mbështetur këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese. Projektet e procesit të artit janë një mënyrë fantastike për t'u bërë krijues!

Arti u lejon fëmijëve të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë duke bërë ai, duke mësuar rreth tij ose thjesht duke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme.

Me fjalë të tjera, është mirë për ta!

KLIKONI KËTU PËR MERRNI AKTIVITETIN TUAJ FALAS TË ARTIT TË POPSICLE!

Si të bësh Art Popsicle me Pop Art? Ose provoni Ice Cream Artin tonë të famshëm të frymëzuar nga artisti dhe bëni akullore të bërë vetë në një qese!

FURNIZIMET:

 • Modelët
 • Letër me ngjyra
 • Letër me model
 • Gërshërë
 • Ngjitës
 • Shkopa artizanale

UDHËZIME:

HAPI 1: Printoni shabllonet.

Shiko gjithashtu: Ide projektesh për Panairin e Shkencës me këshilla për mësuesit

HAPI 2: Përdorni format e shabllonit për të prerë 6 drejtkëndësha letre, 6 majat e kofshëve dhe 6 funde të farave.

HAPI 3: Ngjitni drejtkëndëshat në një fletë letër.

HAPI 4: Organizonipopsicles tuaj në faqe, përzierjen dhe përputhjen e formave dhe ngjyrave. Bëhuni kreativ!

HAPI 5: Ngjitni kokoshkat tuaja në drejtkëndëshat tuaj me ngjyra.

HAPI 6: Prisni shkopinj artizanal dhe shtojini në kokoshkat tuaja.

Çfarë është Pop Art?

Në fund të viteve 1950 dhe në fillim të viteve 1960, po ndodhte një revolucion kulturor, i udhëhequr nga aktivistë, mendimtarë dhe artistë që donin të ndryshonin atë që mendonin se ishte një stil shumë i ngurtë i shoqërisë .

Këta artistë filluan të kërkonin frymëzim dhe materiale nga rrethina e tyre. Ata bënë art duke përdorur sende të përditshme, mallra të konsumit dhe imazhe mediatike. Kjo lëvizje u quajt Pop Art nga termi Kultura Popullore.

Objektet dhe imazhet e përditshme nga kulturat popullore, si reklamat, librat komikë dhe produktet e konsumit, karakterizojnë Art Pop.

Një nga karakteristikat e Pop Artit është përdorimi i ngjyrave. Pop Art është i ndritshëm, i guximshëm dhe shumë i afërt! Mësoni më shumë rreth ngjyrës si pjesë e 7 elementeve të artit.

Shiko gjithashtu: Receta më e lehtë për të luajtur brumë pa gatim! - Kosha të vogla për duar të vogla

Ka shumë lloje të Artit Pop, nga pikturat tek printimet e ekranit të mëndafshtë deri te kolazhet dhe veprat e artit 3-D.

Burime arti për t'u ruajtur për më vonë

 • Paketë e printueshme me rrota me ngjyra
 • Aktiviteti i përzierjes së ngjyrave
 • 7 elementë të artit
 • Ide të artit pop për fëmijë
 • Bojëra shtëpiake për fëmijë
 • Artistë të famshëm për fëmijë
 • Projekte arti të procesit argëtues

ME SHUMË VERË ARGËZUESE ART

Art i akullores I bërë në shtëpiShkuma Arti i tjerrjes së sallatës Arti për peshqirë letre Furçat e bojës natyra Bojë e gazuar Bojë DIY për trotuar Pikturë me armë uji Bojë trotuari

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.