Bëni byzylykë kodues për ditën e të dashuruarve - kazanët e vegjël për duart e vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Është koha për të eksploruar kodin binar! Keni dashur t'u prezantoni fëmijëve tuaj ide të thjeshta kodimi pa kompjuter? Aktiviteti ynë i kodimit për Ditën e Shën Valentinit është i përsosur! Zbuloni se cili është kodi binar për dashurinë me këtë aktivitet të thjeshtë praktik të Shën Valentinit STEM.

Shiko gjithashtu: Aktivitetet e Ditës së Shën Patrikut për parashkollorët

BRACELETA KODIME TË ZEMRËS PËR DITËN E SHËN Valentinit

AKTIVITETET KODIME PËR FËMIJË

Kodifikim pa ekran me një zanat! Alfabeti binar që kemi përdorur për projektin tonë të kodit të Ditës së Shën Valentinit është në fakt më i lehtë për t'u kuptuar nga sa mund të mendoni.

Mësoni se si flet kompjuteri dhe pse A nuk është vetëm A për kompjuterin. Është shumë interesante dhe argëtuese për fëmijët që merren me kompjuterë. Është gjithashtu një hyrje e shkëlqyer për kodimin me pak lojë praktike!

Ne kishim parë një projekt të ngjashëm të realizuar në shkollë në një klasë tjetër dhe djali im donte të dinte më shumë rreth tij. Plus, është një aktivitet i mrekullueshëm STEM për fëmijët e vegjël!

Ky është një zanat argëtues STEM për fëmijët që nuk janë domosdoshmërisht në projekte dinake. Ngjyrat dhe modelet kanë një qëllim specifik sepse po përdorni kodin binar. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme praktike për të eksploruar kodimin pa kompjuter dhe për të bërë një dhuratë për një mik ose anëtar të familjes.

Shikoni më shumë aktivitete argëtuese të kodimit…

  • Kodimi LEGO
  • Kodifiko emrin tënd
  • Fletët e punës për thyerjen e kodit

Kliko këtu për të marrë fletët e punës të kodimit të ditës së Shën Valentinit të printueshme falas!

VALENTINE'S DITAKODIM

Mund të provoni gjithashtu kodin duke përdorur pjesë LEGO nëse keni një tifoz për ndërtimin e tullave! Rruazat e bizhuterive dhe spango mund të përdoren gjithashtu për të koduar byzylykët argëtues. Kunjat dhe rruazat e mëdha të sigurisë mund të krijojnë kunja miqësie me një iniciale!

FURNIZIMET:

  • Pastrues tubash
  • Rruaza Pony
  • Alfabeti binar 8 bit

SI TË BËNI NJË RREZULL KODIMOR

HAPI 1. Zgjidhni një ngjyrë që përfaqëson numrin 1 dhe zgjidhni një ngjyrë për të përfaqësuar numrin 0.

  • Ju gjithashtu duhet të zgjidhni një rruazë me ngjyra të ndryshme për të ndarë shkronjat. Këto janë në të vërtetë vetëm ndarës.
  • Një gjë e mirë që duhet mbajtur parasysh është se çdo shkronjë në alfabetin binar është goxha e gjatë. Çdo shkronjë përbëhet nga një model që përmban 8 shifra të quajtura bit.
  • Mund të mendoni të filloni me fjalë të shkurtra pasi të gjitha ato shifra mbushin hapësirën shpejt!
  • Ne vendosim fjalë me tre dhe katër shkronja në tonë zemra pastrues me një tub. Mund të bashkëngjitni më shumë pastrues tubash së bashku për fjalë më të gjata.

HAPI 2. Përkulni një pastrues tubash në gjysmë për të formuar pjesën e poshtme të zemrës.

HAPI 3. Zgjidh shkronjën tuaj të parë dhe kaloni rruazat me ngjyrë të përshtatshme mbi pastruesin e tubit. Ju do të duhet të manovroni këtë grup rruaza duke kaluar kthesën, si dhe disa rruaza të shkronjës tjetër. Vazhdoni të lidhni shkronjat tuaja duke përdorur alfabetin binar.

Sigurohuni që t'i ndani shkronjat me një rruazë!

Ne kemi përdorur këto fjalë: MAM, BAB, BIRI,dhe DASHURI për aktivitetin tonë të kodimit të Shën Valentinit!

Pasi të keni përfunduar fjalën tuaj, përkulni skajet drejt njëri-tjetrit dhe kthehuni. Ju mund të formësoni zemrën tuaj ndërsa ecni. Kjo është fjala LOVE më poshtë.

Djali im mban fjalën binare për "LOVE" të cilën e bëri së bashku me SON për projektin tonë të kodimit të Ditës së Shën Valentinit. Unë i bëra fjalët mami dhe babi. Do të më pëlqente të merrja pak fjongo dhe të bëja një dekorim të varur nga të katër zemrat me rruaza!

Shiko gjithashtu: Drops në një Penny Lab

Kjo është një mënyrë fantastike dhe argëtuese për të mësuar rreth Alfabetit Binar dhe një hyrje e shkëlqyer në kodimin kompjuterik!

14> KLIKONI KËTU PËR NJË KALENDAR TË PRINTUAR FALAS TË VALENTINIT & amp; FAQET E REVISTËS !

AKTIVITET E LEHTË KODIMI I DITËS SË VALENTINIT ME ZEMRA TË BUKURA ME RRUGA!

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete argëtuese të Shën Valentinit STEM.

MË SHUMË AKTIVITETE ARGËZUESHME TË VALENTINIT

Ne kemi gati aktivitete edhe më të mrekullueshme për Ditën e Shën Valentinit! Nëse jeni duke kërkuar për ide fizike dhe kimie, shikoni se çfarë po ndodh më poshtë!

Shtypshkronjat e Shën Valentinit Eksperimentet shkencore të Shën Valentinit Aktivitetet e fizikës së Shën Valentinit Shkenca e Shën Valentinit Aktivitetet parashkollore të Shën Valentinit Recetat e Shën Valentinit Slime

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.