Cikli jetësor i një koshi ndijor të fluturës

Terry Allison 19-08-2023
Terry Allison

Fëmijëve u pëlqen lojërat shqisore. Nëse dëshironi të eksploroni ciklin jetësor të fluturës ose thjesht të shijoni një temë pranvere, krijoni një kosh të thjeshtë ndijor fluturash ! Me disa këshilla, truke dhe ide, shijoni lojërat ndijore direkt gjatë verës! Plus, merrni edhe mini paketën falas të ciklit jetësor të fluturave të printueshme!

Koshi me sensorë fluturash

Luaj me sensorë fluturash

Fëmijëve u pëlqen të gërmojnë duart e tyre në një kosh ndijor të sapobërë, fshijini dhe derdhni , dhe kryeni tregimin. Krijimi i një koshi ndijor fluturash për të mësuar rreth ciklit jetësor të një fluture është një mënyrë fantastike për të kombinuar mësimin praktik dhe një përvojë prekëse.

Më poshtë do të gjeni shumë burime për t'ju ndihmuar të montoni një njësi të tërë me temë flutura! E di që ata do të argëtohen shumë me aktivitetet praktike më poshtë.

Përmbajtja
 • Luaj me sensorë fluturash
 • Sugjerime për luajtje me ndjesi praktike
 • Falas Paketa e aktivitetit të ciklit jetësor të fluturave të printueshme
 • Furnizime të koshit ndijor të fluturave
 • Si të konfiguroni një kosh me sensorë fluturash
 • Koshi, vaska ose tabela ndijore më e mirë për t'u përdorur
 • Këshilla dhe truket për koshin ndijor
 • Më shumë aktivitete argëtuese për defektet për t'u provuar
 • Libra kompjuterikë të ciklit jetësor
 • Paketë aktivitetesh pranverore të printueshme

Sugjerime të luajtjes me ndjeshmëri të hapur

Shtoni aksesorë dhe mjete që inkurajojnë praktikën motorike të shkëlqyeshme me grupmoshën e re për të cilën është krijuar një kosh ndijor. Kjo mund të jetë aq e thjeshtë saduke e hedhur mbushësin në një enë të vogël dhe më pas duke e hedhur në një enë tjetër. Për një aktivitet më kompleks, siguroni darë kuzhine për të kapur objektet dhe për t'i transferuar ato në një enë.

Mund të shtoni edhe një aktivitet të thjeshtë të përputhjes ose matematikës në koshin tuaj ndijor. Lërini fëmijët t'i përputhin artikujt me fotografitë pranë koshit ndijor. Për më tepër, mund të vendosni një dyshek numërimi pranë koshit ndijor.

Shiko gjithashtu: Pemët e Krishtlindjeve me filtër kafeje - kosha të vogla për duar të vogla

Për këtë kosh ndijor fluturash, mund të krijoni ciklin jetësor të një fluture duke përdorur përmbajtjen e koshit ndijor dhe paketën tonë falas të printueshme më poshtë.

Paketë e aktivitetit të ciklit jetësor të fluturave të printueshme falas

Shto një aktivitet të ciklit jetësor të fluturës në këtë kosh ndijor! Merr paketën falas më poshtë!

Furnizimet e koshit ndijor të fluturave

SHËNIM: Ndërsa ky kosh ndijor përdor ushqimin si mbushës, mund ta ndërrosh lehtësisht për mbushës të ndryshëm joushqimor, si shkëmbinj të vegjël, rërë, pompone, mbushës vazosh akrilike, etj. Megjithatë, ky mbushës përfaqëson bukur fazat e ciklit jetësor të fluturës.

Mbutëset opsionalë të koshave ndijore: Ju nuk jeni të kufizuar në materialet e sakta që kemi përdorur për këtë kosh ndijor. Përdorni imazhet e mëposhtme për të udhëhequr krijimin e një koshi unik ndijor të ciklit jetësor të fluturave. Mos ngurroni të kombinoni dhe eksploroni materialet që funksionojnë për ju në mjedisin tuaj.

GJEJENI: Burimet lokale të hobit dhe artizanatit shpesh kanë çanta me mbushës vazosh të përsosura për kosha ndijore ! Jumund të merrni të gjitha madhësitë e gurëve, gurëve të çmuar akrilik, argumenteve dhe më shumë! Ka një shumëllojshmëri kaq të gjerë. Nëse gjeni kohë për t'i ndarë dhe ruajtur bukur mbushësit, mund t'i ripërdorni lehtësisht me tema të ndryshme.

SHËNIM: Nuk rekomandojmë më përdorimin e rruazave të ujit për shkak të rreziqeve ekstreme për shëndetin. Ju lutemi, MOS e përdorni këtë si mbushës ndijor të koshit.

 • Koshi ndijor (shih këshillat më poshtë)
 • Orizi i bardhë- Larvat
 • Makaronat Rotini- Vemja
 • Makarona me guacka- Fshikëz
 • Makarona me papion- Flutur
 • Lodra fluture
 • Lodër me vemje
 • Gjethe artificiale
 • Shkopa të vegjël

Si të vendosni një kosh ndijor të fluturave

Është pak a shumë një proces 1-2-3 për vendosjen e një koshi ndijor. Mbani mend, ajo kurrë nuk do të duket aq e bukur sa momenti para se fëmijët tuaj të gërmojnë në të! Mos e bëni shumë të komplikuar.

HAPI 1 FILLER: Shtoni përmbajtjen e orizit dhe makaronave në koshin ndijor: oriz, makarona rotini, makarona me guaska dhe makarona me papijon.

HAPI 2 ARTIKUJT TEMA: Vendosni artikujt e tjerë sipër: lodra fluturash, lodra me vemje, gjethe artificiale dhe shkopinj të vegjël.

HAPI 3 ARTIKUJT E MËDHËD: Shtoni një lugë, darë kuzhine dhe një enë ose kuti defektesh nëse dëshironi. Darët e kuzhinës do të ishin zgjedhja ime!

KËZOHUNI! Gjithçka që mbetet është t'i ftoni fëmijët të eksplorojnë përmbajtjen e koshit ndijor të fluturave!

Aktiviteti i ciklit jetësor të fluturave

Vazhdo dhe bëje ciklin jetësor të njëflutur duke përdorur materialet nga koshi ndijor dhe cikli ynë jetësor i fluturës i printueshëm !

KËSHILLA: Gjithmonë shtoni disa libra me tematikë në anë të koshit si një bukuri kalimi ndërmjet aktiviteteve.

Shiko gjithashtu: Si të bëni një kullë Eiffel prej letre - kosha të vogla për duar të vogla

Koshi, vaska ose tabela ndijore më e mirë për t'u përdorur

Ju lutemi, vini re se po shpërndaj lidhjet e Filialit të Amazon më poshtë. Mund të marr kompensim nëpërmjet çdo blerjeje të bërë.

Filloni me koshin ose vaskën e duhur ndijore kur krijoni një kosh ndijor për fëmijët e të gjitha moshave. Me koshin e madhësisë së duhur, fëmijët do të jenë të qetë duke luajtur me përmbajtjen dhe rrëmuja mund të mbahet në minimum.

A është një tavolinë ndijore një zgjedhje e mirë? Një tavolinë më e shtrenjtë, tavolinë ndijore e rëndë , si kjo, lejon një ose më shumë fëmijë të qëndrojnë në këmbë dhe të luajnë të qetë. Ky ka qenë gjithmonë koshi i preferuar ndijor i djalit tim dhe funksionon po aq mirë për përdorim në shtëpi sa në klasë. Rrotulloni menjëherë jashtë!

Nëse keni nevojë për një kosh ndijor të vendosur mbi një tavolinë , sigurohuni që anët të mos jenë shumë të gjata në mënyrë që fëmijët të mos ndihen sikur po përpiqen ta arrijnë atë. Synoni për një lartësi anësore prej rreth 3.25 inç. Nëse mund ta vendosni në një tavolinë të madhësisë së fëmijës, kjo e bën atë shumë më të mirë. Për këtë funksionojnë mirë edhe koshët e magazinimit nën shtrat. Merrni një tavë plastike për enët e kuzhinës nga dyqani i dollarit nëse keni nevojë për një alternativë të shpejtë dhe të lirë !

Përveçse kur keni kufizime në hapësirë, përpiquni të zgjidhni një madhësiqë u jep fëmijëve tuaj hapësirë ​​për të luajtur pa e hedhur vazhdimisht përmbajtjen nga koshi. Këta kosha më kompakte ndijore me kapak janë një alternativë e mirë.

Këshilla dhe truket për koshin ndijor

KËSHILLA: Për shkak të nevojave të ndryshme shqisore, disa fëmijë mund të ndihen më rehat duke qëndruar në këmbë për t'u përfshirë në aktivitet. Të ulesh në dysheme ose të gjunjëzohesh përpara një koshi me sensorë mund të jetë gjithashtu e pakëndshme. Nevojat shqisore të djalit tim e bënë qëndrimin zgjedhjen më të mirë për ne.

KËSHILLA: Kur dizajnoni një kosh ndijor me temë, merrni parasysh sa artikuj vendosni në kosh në krahasim me madhësinë e koshit. Shumë artikuj mund të ndihen dërrmues. Nëse fëmija juaj po luan i lumtur me koshin ndijor, rezistoni dëshirës për të shtuar vetëm një gjë tjetër!

TRIK: Është e rëndësishme që i rrituri të modelojë përdorimin e duhur të koshave ndijore dhe të mbani një sy të ngushtë te fëmijët e vegjël që mund të duan të hedhin mbushësin dhe sendet. Mbani në dorë një fshesë dhe një kosh pluhuri të madhësisë së një fëmije për t'i ndihmuar ata të mësojnë se si të pastrojnë derdhjet.

Mësoni më shumë rreth koshave sensorë këtu!

Më shumë aktivitete argëtuese të defekteve për të provuar

 • Ndërtoni një hotel insektesh.
 • Eksploroni ciklin jetësor të bletës së mrekullueshme të mjaltit.
 • Krijoni një zanat argëtues me bletë.
 • Kënaquni luani praktikisht me slime me temën e insekteve.
 • Bëni një punim fluturash prej letre.
 • Bëni një cikël jetësor të fluturës së ngrënshme.
 • Mësoni rreth ciklit jetësor të mollëkuqit.
 • Bëni defekte në brumin e lojës me printimdyshekë lojërash.

Life Cycle Lapbooks

Ne kemi një koleksion fantastik lapbook të gatshëm për printim këtu që përfshijnë gjithçka që ju nevojitet për pranverë dhe gjatë gjithë vitit vit. Temat e pranverës përfshijnë bletët, fluturat, bretkosat dhe lulet.

Paketë e aktiviteteve pranverore të printueshme

Nëse po kërkoni të rrëmbeni të gjitha pajisjet e printueshme në një vend të përshtatshëm plus ekskluzive me një temë pranverore, faqja jonë 300+ Spring STEM Project Pack është ajo që ju nevojitet!

Moti, gjeologjia, bimët, ciklet e jetës dhe më shumë!

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.