Idetë e bordit të Panairit të Shkencës - Kazanët e vegjël për duart e vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Është sërish ajo kohë e vitit - projekte të panairit shkencor! Nuk ka nevojë të djersiteni ose të stresoheni duke menduar për këtë. Në vend të kësaj, merrni paketën tonë falas të projektit të panairit shkencor të printueshëm më poshtë që do ta bëjë shumë më të thjeshtë bashkimin e një projekti shkencor. Zbuloni se çfarë është një bord i panairit shkencor, çfarë duhet të përfshijë në të dhe këshilla se si ta konfiguroni atë. Ne na pëlqen ta bëjmë mësimin e shkencës argëtuese dhe të lehtë për të gjithë!

SI TË KRIJOHET NJË PANAIRI I PROJEKTIT SHKENCOR

ÇFARË ËSHTË BORDI I PANAIRIT SHKENCOR

Një shkencë bordi i drejtë është një përmbledhje vizuale e projektit tuaj shkencor. Qëllimi i tij është të komunikojë problemin ose pyetjen e projektit tuaj të panairit shkencor, çfarë keni bërë dhe çfarë rezultatesh keni marrë. (Mësoni më shumë rreth metodës shkencore për fëmijë ). Ndihmon gjithashtu nëse është tërheqës vizualisht, i lehtë për t'u lexuar dhe i organizuar.

Dëshironi të mësoni më shumë se si të filloni me një projekt panair shkencor? Shiko këshillat tona nga një mësues!

KËSHILLA: Lejojeni fëmijën tuaj të krijojë vetë tabelën e prezantimit! Ju mund t'i siguroni materialet e nevojshme (letër, markera, shirit të dyanshëm, ngjitës, etj.) dhe t'i ndihmoni ata të planifikojnë pamjet vizuale, por më pas lërini ta bëjnë këtë!

Është shumë më e rëndësishme për ta të bëjnë punën e tyre sesa të kenë një bord shkencor që duket i përsosur. Mos harroni, projekti i një fëmije duhet të duket pikërisht kështu; projekti i një fëmije.

Shiko gjithashtu: Idetë e artit Zentangle për fëmijë - kosha të vogla për duar të vogla

ÇFARË DUHET TË VËSHTENI NJËPANAIRI I PROJEKTIT SHKENCOR

Ok, ju keni ardhur me idenë e projektit tuaj shkencor, keni kryer një eksperiment dhe tani është koha për të krijuar tabelën e prezantimit.

Të dhënat janë me të vërtetë fokusi kryesor i projektit tuaj shkencor dhe ka shumë mënyra për të mbledhur dhe shfaqur këtë informacion, kështu që është vizualisht interesant për gjyqtarët dhe shikuesit.

Këtu janë disa mënyra se si mund t'i shfaqni të dhënat tuaja në tabelën tuaj të panairit shkencor…

 • Tabela – një grup faktesh ose shifrash të shfaqura në rreshta dhe kolona.
 • Tabela – një paraqitje grafike e të dhënave.
 • Shënime – regjistrime të shkurtra të fakteve, temave ose mendimeve.
 • Vëzhgimet – ajo që vëreni se ndodh nëpërmjet shqisave tuaja ose me mjete shkencore.
 • Libri i ditarit – një regjistrim zyrtar i ngjarjeve gjatë një periudhe kohore.
 • Fotografitë – regjistrime vizuale të rezultateve ose proceseve tuaja.
 • Diagramet – një vizatim i thjeshtuar që tregon pamjen ose strukturën e diçkaje.

Kliko këtu për të marrë paketën tonë të projektit të panairit të shkencës për më shumë ide se çfarë të vendoset në tabelë.

SHKRIMI I PANAIRIT SHKENCOR

Këtu janë disa borde të ndryshme të panaireve shkencore nga të cilat mund të zgjidhni. Një bord i panairit shkencor nuk duhet të jetë i shtrenjtë ose kërkon kohë për t'u krijuar. Paketa jonë e projektit të panairit shkencor të printueshëm më poshtë ka më shumë ide për paraqitjen në të!

Pllakat me tre palosje

Pllakat e posterëve me tre palosje janë tabela të qëndrueshme dhe të qëndrueshme të bëra nga njërakartoni ose bërthama me shkumë. Këto dërrasa janë perfekte për montimin e projekteve shkencore ose shkollore, ekraneve, fotografive dhe më shumë.

Afishimi i kutisë së kartonit

Hapni të gjitha anët e kutisë së kartonit. Prisni njërën anë. (Ju mund ta përdorni këtë për një tabelë ekrani në miniaturë.) Për një tabelë më të madhe, lidhni me shirit tre fletët e sipërme së bashku dhe përkulni tre fletët e poshtme për të siguruar stabilitet për ekranin.

Poster me katër palosje

Palosni një copë dërrase posteri në katër pjesë të barabarta. Ju gjithashtu mund ta palosni atë në stilin e fizarmonikës për kreativitet të shtuar.

Pllaka me shkumë me mbajtës

Pllaka e ekranit me bërthamë me shkumë është e thjeshtë dhe e përballueshme. Mund ta ngjitni me shirit në një kornizë fotografie me stendë

ose të blini një stendë posaçërisht për ekranet e dërrasave.

Po kërkoni 10 idetë më të mira të projektit të panairit shkencor? Shikoni këto projekte të panairit të thjeshtë shkencor !

KËSHILLA PËR KRIJIMIN E BORDIT TUAJ PANARI SHKENCOR

1. Mundohuni ta mbani tabelën tuaj shkencore të thjeshtë dhe jo shumë të ngatërruar. Mbani fokusin në eksperimentin tuaj.

2. Trajtojeni panelin qendror të dërrasës me tre palosje si skenë qendrore. Këtu duhet të jetë historia e eksperimentit ose hetimit.

3. Lidhni letra dhe figura me shkopinj ngjitës, shirit ose çimento gome.

4. Dizenjoni etiketa të thjeshta që janë të lehta për t'u lexuar. Mund të përdorni shabllonet tanë të printueshëm në paketën tonë të panairit falas të shkencës më poshtë ose të krijoni tuajin.

5. Fotografitë, grafikët, grafikët dhe vizatimet janëmjete të mira ekrani: ato ndihmojnë audiencën tuaj të kuptojë kërkimin tuaj dhe janë ndihma tërheqëse për ekranin tuaj.

6. Për të shtuar disa thekse tërheqëse, përdorni letër me ngjyrë. Përqendroni letrat dhe fotot tuaja në kartonin me ngjyra. Sigurohuni që letra me ngjyrë të jetë pak më e madhe në mënyrë që të kornizojë punën tuaj.

Shiko gjithashtu: Mona Lisa për Fëmijë (Mona Lisa e printueshme falas)

7. Vendosni të gjitha shënimet tuaja në një dosje për t'i shfaqur përpara tabelës tuaj. Gjyqtarëve u pëlqen të shohin punën që keni bërë për të arritur në rezultatet përfundimtare.

KLIKONI KETU PËR TË MERRNI PAKETEN E PROJEKTIT TUAJ PANARI SHKENCOR!

IDE PËR PROJEKTIN E PANAIRIT SHKENCOR

Duke kërkuar ide të lehta projektesh për panairin shkencor? Filloni me një nga këto projekte argëtuese shkencore.

 • Qumështi Magjik
 • Veza në uthull
 • Shkrirja e kubeve të akullit
 • Pikë veze
 • Kristalizimi i sheqerit
 • Lulet që ndryshojnë ngjyrën
 • flluska
 • Pop rocks

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.