Sfidat e verës LEGO dhe aktivitetet e ndërtimit (FALAS për printim) - Kazanët e vegjël për duart e vogla

Terry Allison 01-10-2023
Terry Allison

Filloni argëtimin tuaj veror me një javë me sfida të ndërtimit të LEGO . Ju mund të përdorni koleksionin tuaj të pjesëve bazë LEGO® për të dalë me versionet tuaja të ideve tona LEGO® më poshtë! Qëllimi im është që fëmijët e të gjitha moshave të mësojnë përmes lojës, dhe çfarë loje më e mirë se LEGO®! Kapni tullat tuaja dhe le të fillojmë aktivitetet verore me ndërtimin e disa makinerive të thjeshta LEGO®.

SFIDAT E NDËRTIMIT TË LEGOVE TË VERËS

IDE TË NDËRTIMIT LEGO

Koleksioni LEGO® i të gjithëve është i ndryshëm dhe po ashtu edhe stili i ndërtimit të secilit. Përdorni shembujt tanë si pikënisje për të filluar me versionin tuaj të mrekullueshëm të sfidës së ndërtimit të ditës LEGO®. LEGO® është i mrekullueshëm për të improvizuar, dhe pikërisht këtu hyjnë në lojë aftësitë tona STEM. Si mund t'i përdorni tullat tuaja LEGO për t'i bërë këto ide të funksionojnë?

Po kërkoni për aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta për ndërtimin e tullave.

GJËRA TË FLETË PËR TË NDËRTUAR ME LEGO

Lidhjet me ngjyrë blu më poshtë do t'ju çojnë te artikulli i saktë që kam shkruar për secilën sfidë individuale. Gjëja më e mirë për LEGO® është se mosha të ndryshme mund të punojnë së bashku, por në nivelet e tyre të aftësive. Ju mund t'i bëni këto ide të ndërtimit LEGO aq të komplikuara ose të thjeshta sa të dëshironi, në varësi të aftësive të ndërtimit tëfëmijët tuaj. Ne kemi gjithashtu ide më fantastike për LEGO® që mund t'i provoni!

Shiko gjithashtu: Eksperiment me gaz të lëngshëm të ngurtë - Kosha të vogla për duar të vogla

LEGO CATAPULT

Ndërtimi i një  LEGO® Catapult  mund të duket thjesht si një aktivitet lodër, por është gjithashtu një aktivitet i mrekullueshëm mësimor. Ju mund të luani me tension, energji potenciale dhe kinetike dhe makina të thjeshta. Ju gjithashtu mund të provoni objekte me madhësi të ndryshme ose objekte me peshë të ndryshme me katapultën tuaj.

LEGO VOLCANO

Ne e duam shkencën e sodës së bukës dhe ju mund ta kombinoni atë me lojën LEGO® dhe të ndërtoni një vullkan LEGO®! Ne përdorëm shumë tulla bazë dhe disa përbërës të dollapit të kuzhinës për të kaluar një kohë të mirë!

LEGO ZIP LINE

A mund të konfiguroni një LEGO® Zip Line dhe të shihni se sa mirë qëndron kur është në lëvizje? Kjo sfidë ndërtimi LEGO® është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të futur gravitetin, fërkimin, pjerrësinë, energjinë dhe lëvizjen duke u bërë kreativ me dizajnin tuaj LEGO®. Ju gjithashtu mund të shtoni një mekanizëm rrotullues siç bëmë këtu për këtë zinxhir lodrash.

LEGO CAR

Ne bëmë një makinë të thjeshtë LEGO® Rubber Band për të shkuar së bashku me librin tonë të preferuar të superheronjve. Përsëri këto mund të bëhen aq të thjeshta ose aq të detajuara sa do të dëshironin t'i bënin fëmijët tuaj, dhe gjithçka është STEM!

Provoni gjithashtu: Bëni një makinë LEGO Balloon që shkon vërtet!

LEGO ICE ME LUFTËR E YJEVE FIGURAT

Ne kemi bërë mjaft shkrirje akulli këtu, kështu që shkrirja e akullit LEGO® ishte një zgjedhje e natyrshme. E jona ka një temë "Lufta e Yjeve".ndaj saj gjithashtu. Duhet të lejoni kohën e ngrirjes, kështu që filloni ta përgatisni këtë me kohë të mjaftueshme për ta lënë të ngrijë! Djali im mund të kalojë mjaft kohë me këtë.

LEGO MARBLE RUN

Nuk keni nevojë për një koleksion gjigant tullash për të ndërtuar një gjurmë mermeri, por keni nevojë për një ose dy mermer. Ndërtojeni të thjeshtë ose ndërtoni atë ekstrem, por mos i humbisni mermerët tuaj mbi të! Ky vrapim prej mermeri Lego është kaq i lehtë për t'u ndërtuar dhe super argëtues për të luajtur me të për disa mosha, të paktën 5 deri në 70 për të qenë të saktë!

LEGO MEGA TOWER

Herë pas here na pëlqen të shpërndajmë të gjitha LEGO® dhe të ndërtojmë një LEGO® Mega Tower! Sa lartësi mund të ndërtoni një kullë LEGO®? E gjatë sa vetja? E gjatë sa tavani? Fëmijët më të mëdhenj do të duan ta marrin atë të gjatë. Ju gjithashtu mund t'i jepni një fëmije të ri një vizore dhe t'i inkurajoni ata të bëjnë një kullë aq të lartë sa sunduesi.

Shiko gjithashtu: Bëni vetë topin tuaj të vorbullës së ajrit - kosha të vogla për duar të vogla

LEGO PARASHUTE

Nëse mini-figura juaj do të shkonte me parashutë, a do të kishte një parashutë LEGO®? Dhe a do të funksiononte vërtet parashuta e tyre dhe do t'i çonte të sigurt në tokë? Eksperimentoni me materiale të ndryshme për të parë se çfarë e bën një parashutë të mirë LEGO.

ÇFARË GJËRA TË TJERA TË FREHTË MUND TË NDËRTOSH ME LEGO® QË KENI?

KODIM LEGO

LEGO ® Kodimi për fëmijë {Me dhe pa kompjuter} është një mënyrë praktike e pastër për të mësuar më shumë rreth kodimit kompjuterik edhe për fëmijët më të vegjël. Mësoni rreth alfabetit binar, LEGO® Hour of Code, alojë kodimi pa kompjuter dhe aktiviteti i ndërtimit të robotëve.

MË SHUMË AKTIVITETE TË KËMBLEVE PËR FËMIJË

EKSPERIMENTE ME FIZZ DHE FLUSKË

PROJEKTE TË THJESHTA INXHINJERIKE PËR FËMIJË

EKSPERIMENTE TË UJIT

AUTOMJETE VETËLËZIMTARE 3>

EKSPERIMENTET E SHKENCËS SË ngrënshëm

AKTIVITETET E 4 KORRIKIT PËR FËMIJËT

PROVO NJË JAVË ME SFIDAT E NDËRTIMIT LEGO KËTË VERË!

Klikoni në lidhjen ose në imazhin e mëposhtëm për më shumë aktivitete verore STEM.

PER MË SHUMË AKTIVITETE TË LEGO-s argëtuese…

Po kërkoni aktivitete të lehta për t'u printuar dhe sfida të lira të bazuara në probleme?

Ne ju kemi mbuluar…

Klikoni më poshtë për të marrë sfidat tuaja të shpejta dhe të lehta për ndërtimin e tullave.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.