Skulptura të lehta letre për fëmijë - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Provo diçka pak më ndryshe duke krijuar skulpturat e tua prej letre! Një skulpturë e bërë nga forma të thjeshta është e përkryer për të eksploruar artin me fëmijët. Arti nuk duhet të jetë i vështirë ose tepër i çrregullt për t'u ndarë me fëmijët dhe as nuk duhet të kushtojë shumë. Plus, ju mund të shtoni shumë argëtim dhe mësim me projektet tona të lehta të artit!

SI TË BËNI NJË SKULPTURE LETËR

PSE TË BËSH ART ME FËMIJËT?

Fëmijët janë natyrshëm kuriozë. Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnë se si funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit i ndihmon fëmijët të krijojnë lidhje në trurin e tyre, i ndihmon ata të mësojnë—dhe është gjithashtu argëtuese!

Shiko gjithashtu: Pjesë të aktivitetit të mollës - kosha të vogla për duar të vogla

Arti është një aktivitet i natyrshëm për të mbështetur këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese.

Shiko gjithashtu: Aktivitetet më të mira të pushimeve për STEM dhe shkencë

Arti i lejon fëmijët të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë të bësh ajo, të mësuarit për të ose thjesht duke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme.

Me fjalë të tjera, është mirë për ta!

LETËRSKULPTURA

Mendoni se skulpturat kanë 3 dimensione. Ata kanë gjatësi, gjerësi dhe lartësi. Skulpturat mund të bëhen duke modeluar, gdhendur ose duke vendosur materiale së bashku. Ato mund të bëhen prej metali, letre, guri, druri, balte ose çdo material tjetër që artistët duan të përdorin! Mund të bësh edhe skulptura nga letra!

SHIKON GJITHASHTU: Skulptura e Salvador Dali

Skulpturat më të hershme të gjetura i përkasin kulturës Aurignacian, e cila ka jetuar në Evropë dhe në jugperëndim Azia. Këta njerëz prodhuan disa arte të hershme të shpellave dhe vegla guri, varëse, byzylykë, rruaza dhe gdhendje kockash.

Skulpturat e bëra prej guri mbijetojnë shumë më mirë se skulpturat e bëra nga materiale, si druri ose balta.

Krijoni skulpturat tuaja 3D prej letre më poshtë me shabllonin tonë të formave të printueshme falas. Përdorni imagjinatën tuaj për të krijuar një art abstrakt shumëngjyrësh dhe krijues.

Përndryshe, bëni një skulpturë letre që përfaqëson një objekt. Çfarëdo që të bëni, ky mësim i lehtë i skulpturës në letër sigurisht që do të jetë shumë argëtues!

KLIKONI KËTU PËR TË MERRNI MËSIM FALAS TË Skulpturës në Letër!

SKULPTURA LETËR

FURNIZIMET:

  • Model i formave
  • Gërshërë
  • Gërshërë

UDHËZIME

HAPI 1: Printoni format shabllon. Cilat janë emrat e formave që do të përdorni për të bërë skulpturën tuaj prej letre?

HAPI 2: Përdorni shabllonin për të prerë format me ngjyra të ndryshmekarton.

HAPI 3: Prisni një të çarë të vogël në katër anët e secilës formë.

HAPI 4: Lidhni format tuaja së bashku duke rrëshqitur secilën formë në një tjetër , duke i bashkuar në të çarat.

HAPI 5: Mund t'i ripërdorni format për të bërë skulptura të ndryshme! Bëhuni kreativ! Sa i gjatë mund të shkosh?

MË SHUMË IDE ZBATIVE TË MËSIMIT TË ARTIT

Arti me letër të grisurPikturë me fijePikturë në gazetëArti MandalaPikturë me pika breshkashRainbow Art

ART E LEHTË SKUPTURE PER FËMIJË

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë projekte artistike argëtuese dhe të thjeshta për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.