12 projekte të artit të gjetheve të vjeshtës - kosha të vogla për duar të vogla

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

Vjeshta më bën të mendoj për gjethet e bukura dhe shumëngjyrëshe të vjeshtës dhe gjethet krijojnë një temë të mrekullueshme mësimore. Ne kemi disa projekte fantastike të artit me gjethe me shabllone fletësh të printueshme për t'ju ndihmuar të filloni! Nga Pop Art me gjethe te gjethet e fijeve, këto projekte të artit me gjethe sigurisht që do t'ju mbajnë të zënë gjatë gjithë muajit! Projekte të shkëlqyera të gjetheve për parashkollorët deri në fillore!

EASY FALL LEAVES PROJEKTE ARTIT

MËSIMI ME ART GJETHESH

Fëmijët janë natyrisht kureshtarë. Ata vëzhgojnë, eksplorojnë dhe imitojnë , duke u përpjekur të kuptojnë se si funksionojnë gjërat dhe si të kontrollojnë veten dhe mjedisin e tyre. Kjo liri e eksplorimit i ndihmon fëmijët të krijojnë lidhje në trurin e tyre, i ndihmon ata të mësojnë—dhe është gjithashtu argëtuese!

Arti është një aktivitet i natyrshëm për të mbështetur këtë ndërveprim thelbësor me botën. Fëmijët kanë nevojë për lirinë për të eksploruar dhe eksperimentuar në mënyrë krijuese.

Arti i lejon fëmijët të praktikojnë një gamë të gjerë aftësish që janë të dobishme jo vetëm për jetën, por edhe për të mësuarit. Këto përfshijnë ndërveprimet estetike, shkencore, ndërpersonale dhe praktike që mund të zbulohen përmes shqisave, intelektit dhe emocioneve.

Të bësh dhe të vlerësosh artin përfshin aftësi emocionale dhe mendore !

Arti, qoftë të bësh ajo, të mësuarit për të, ose thjesht duke e parë atë - ofron një gamë të gjerë përvojash të rëndësishme. Me fjalë të tjera, është e mirë përato!

GJETHE TË PRINTULLUESHME VJESORE

Filloni kohën tuaj të artit dhe artizanatit me paketën tonë falas të shablloneve të fletëve të printueshme për përdorim në çdo kohë! Përdorni thjesht si faqe për t'u ngjyrosur gjethet e vjeshtës ose me disa nga idetë e artit të gjetheve më poshtë!

Merrni shabllonet tuaja FALAS të gjetheve të printueshme!

IDE TË ARTIT TË FLETËVE PËR FËMIJË

Ka kaq shumë aktivitete argëtuese që mund të bëni me modelet tona të fletëve të printueshme. Sigurohuni që t'i shikoni këto vepra artizanale argëtuese me gjethe dhe ide arti më poshtë që eksplorojnë forma të ndryshme arti!

Shiko gjithashtu: Komplete shkencore DIY për fëmijë - Kosha të vogla për duar të vogla

PIKTURË ME GJETHE NË NJË çantë

Provo të pikturosh gjethe pa rrëmujë në një çantë. Pikturë me gishta për të vegjlit deri te parashkollorët pa pastrim të madh!

Pikturë me gjethe në një qese

GJETHE FIE

Kjo punim me gjethe është shumë e thjeshtë për t'u tërhequr me fije dhe karton, por është gjithashtu super argëtim për gishtat e vegjël!

Fall Leaf Craft

GJETHE NGJITHË E ZEZE

Ngjitësja e zezë është një teknikë e bukur arti që është e përkryer për artin e gjetheve të vjeshtës. Gjithçka që ju nevojitet është pak bojë dhe ngjitës.

Arti me gjethe me ngjitës të zi

PIKTURË ME KRIPË GJETHE

Edhe nëse fëmijët tuaj nuk janë tip dinak, çdo fëmije pëlqen të pikturojë me kripë dhe bojëra uji ose ngjyrosje ushqimore. Kombinoni shkencën dhe artin me këtë proces të lehtë përthithjeje.

Pikturë me kripë në gjethe

PIKTURË REZISTONI TË SHUMËSISË GJETHERE

Përdorni gjethe të vërteta për të bërë një pikturë të thjeshtë me gjethe duke përdorur bojëra me bojëra uji dhe shkumësa të bardha si rezistencë. Lehtë për t'u bërë për një efekt të këndshëm!

Shkumës me gjetheRezisto Artit

ART ME GJETHE ME MERIÇE

Kaloni një pikturë ndijore me këtë pikturë të lehtë natyrale me erëza me gjethe.

ART ME GJETHE ME GJETHE

Mermeret bëjnë një Penelë fantastike në këtë aktivitet super të thjeshtë për t'u vendosur për vjeshtë! Arti i procesit është argëtim i mahnitshëm për parashkollorët!

Arti prej mermeri me gjethe

FALL LEAF ZENTANGLE

Këto gjethe zentangle janë një pamje argëtuese e vjeshtës në një aktivitet klasik arti zentangle.

Fërkimi i gjetheve

FËRKIMET E GJETHËVE

Mblidhni gjethet tuaja shumëngjyrëshe të vjeshtës dhe kthejini ato në art për fërkimin e gjetheve me udhëzimet tona hap pas hapi. Një mënyrë e shkëlqyeshme për parashkollorët dhe fëmijët e shkollës fillore për të bërë art shumëngjyrësh nga natyra.

Shiko gjithashtu: O'Keeffe Pastel Flower Art - Little Bins for Little HandsFërkime gjethesh

LEAF POP ART

Kombinoni një model dhe ngjyrë të përsëritur gjethesh për të krijuar pop art argëtues të frymëzuar nga artisti i famshëm, Andy Warhol!

Leaf Pop Art

MATISSE LEAF ART

Kombinoni ngjyra të ndezura me gjethe të vërteta për të krijuar art abstrakt argëtues të frymëzuar nga artisti i famshëm, Henri Matisse! Arti Matisse për fëmijë është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të eksploruar artin me fëmijët e të gjitha moshave.

Matisse Leaf Art

O'KEEFFE FALL LEAVES

Kombinoni ngjyrat e vjeshtës me gjethet tona të printueshme për të krijuar një projekt argëtues të artit të gjetheve të vjeshtës të frymëzuar nga artistja e famshme, Georgia O'Keeffe!

Gjethet O'Keeffe

PJESË TË NGJYRAVE TË GJETHEVE

Kombinoni të mësoni rreth pjesëve të një gjethe dhe si quhen me një faqe ngjyrosjeje argëtuese. Përdorni shënues,lapsa apo edhe bojë!

VEPRIMTARI TË SHKENCËS SË GJETHEVE PËR TË PROVUARA

Zbuloni pse gjethet ndryshojnë ngjyrën në vjeshtë.

Krijoni një eksperiment të thjeshtë kromatografie të gjetheve .

Eksploroni venat e gjetheve dhe hulumtoni se si bimët marrin frymë.

PROJEKTE TË ARTIT TË VJESHTËS PËR FËMIJË

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për mijëra ide të tjera të artit të vjeshtës për fëmijë, duke përfshirë kunguj, mollë dhe më shumë!

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.