O'Keeffe Pastel Flower Art - Little Bins for Little Hands

Terry Allison 12-10-2023
Terry Allison

O'Keeffe, lulet dhe pastelët janë kombinimi perfekt për një projekt të thjeshtë arti që i bën fëmijët të eksplorojnë artistë të famshëm! Furnizimet buxhetore dhe projektet e artit të realizueshme e bëjnë mësimin dhe eksplorimin e artit argëtues dhe praktik. Georgia O'Keeffe për fëmijë është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të eksploruar artin e medias mikse me fëmijë të të gjitha moshave.

Shiko gjithashtu: Kodi Morse për Fëmijë

Georgia O'Keeffe For Kids

GJEORGIA O'Keeffe PROJEKTE ARTIT PËR KIDS

Georgia O'Keeffe ishte një artiste amerikane që jetoi nga viti 1887 deri në 1986. Ajo ishte e njohur për pikturat e saj me lule të zmadhuara, rrokaqiejt e Nju Jorkut dhe peizazhet e Nju Meksikës. O'Keeffe pikturoi natyrën në një mënyrë që tregoi se si e bënte të ndihej. Ajo njihet si një pioniere e modernizmit amerikan.

Megjithëse pikturonte kryesisht me vaj, O'Keeffe eksperimentoi me mediume të shumta gjatë karrierës së saj, duke përfshirë qymyr druri, bojëra uji dhe pastel. Por pasteli do të ishte i vetmi medium së bashku me vajrat që ajo përdorte rregullisht gjatë viteve.

Pastelet ju japin mundësinë për të turbulluar ose ngurtësuar skajet. Gjurmët e gishtërinjve të O'Keeffe ishin shpesh të dukshme në pikturat e saj pastel, duke treguar se ajo do ta shtypte fort pigmentin në letër. Kini një kthesë në përzierjen e ngjyrave kur krijoni pikturën tuaj me lule pastel më poshtë!

PSE TË STUDONI ARTISTËT E FAMSHME?

Studimi i veprave artistike të mjeshtrave jo vetëm që mund të ndikojë në stilin tuaj artistik, por edhe të përmirësojë aftësitë dhe vendimet tuaja kurduke bërë punën tuaj origjinale. Ju mund të gjeni një artist ose artistë, puna e të cilëve ju pëlqen vërtet dhe dëshironi të përfshini disa nga elementët e tyre në veprat tuaja.

Është e dobishme të mësosh stile të ndryshme, të eksperimentosh me mediume, teknika të ndryshme. Të mësosh se çfarë të flet, të frymëzon. Le t'u japim fëmijëve një shans për të mësuar për atë që u flet atyre!

Pse është e rëndësishme të mësuarit për artin nga e kaluara?

 • Fëmijët që janë të ekspozuar ndaj artit kanë një vlerësim për bukurinë
 • Fëmijët që studiojnë historinë e artit ndjejnë një lidhje me të kaluarën
 • Diskutimet e artit zhvillojnë aftësi të të menduarit kritik
 • Fëmijët që studiojnë artin mësoni për diversitetin në një moshë të re
 • Historia e artit mund të frymëzojë kuriozitet

Kapni projektin tuaj të artit falas të Georgia O'Keefe dhe filloni tani!

LULE PIKTURA PASTEL

FURNIZIMET

 • Model lulesh
 • Ngjitës i zi
 • Pastela vaji
 • Tampona pambuku

SI TË LIKUROHEN LULET ME PASTELE

HAPI 1. Printoni shabllonin e luleve.

HAPI 2. Përvijoni lule me ngjitës të zi.

KËSHILLA: Krijoni ngjitësin tuaj të zi duke përzier së bashku bojën e zezë akrilike dhe ngjitësin. Më pas shtoni ngjitësin e zi në një shishe shtrydhëse ose një qese me zinxhir. Prisni cepin e qeses për ta përdorur.

S TEP 3. Pasi ngjitësi të jetë tharë, ngjyrosni afërsisht petalet e lules me pastel vaji. Përdorni më të errëtngjyrat afër qendrës dhe ngjyrat më të lehta ndërsa dilni jashtë.

HAPI 4. Tani përdorni shtupë pambuku (ose edhe gishtat) për të përzier ngjyrat së bashku.

Shiko gjithashtu: Aktiviteti shkencor i vullkanit të kungullit shpërthyes - kazanët e vegjël për duart e vogla

Vazhdoni të përzieni të gjitha ngjyrat derisa të përfundojë arti juaj i luleve pastel!

MË SHUMË AKTIVITETET ARTIKUJT PËR FËMIJËT

 • Projekti Frida Kahlo Leaf
 • Leaf Pop Art
 • Pema Kandinsky
 • Pikturë me flluska
 • Aktiviteti i përzierjes së ngjyrave
 • Printimet me mbështjellës me flluska

MAKE GEORGIA O'KEEFFE PASTEL FOWER ART FOR KIDS

Klikoni në imazhin më poshtë ose në lidhjen për më shumë aktivitete të famshme artistike argëtuese për fëmijë.

Terry Allison

Terry Allison është një shkencëtar shumë i kualifikuar dhe edukator STEM me një pasion për të thjeshtuar idetë komplekse dhe për t'i bërë ato të arritshme për të gjithë. Me mbi 10 vjet përvojë në mësimdhënie, Terry ka frymëzuar studentë të panumërt për të zhvilluar një dashuri për shkencën dhe për të ndjekur karriera në fushat STEM. Stili i saj unik i mësimdhënies ka fituar njohjen e saj si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar dhe ka marrë çmime të shumta për kontributin e saj në fushën e arsimit. Terry është gjithashtu një autor i botuar dhe ka shkruar disa libra shkencorë dhe të lidhur me STEM për lexuesit e rinj. Në kohën e saj të lirë, ajo pëlqen të eksplorojë jashtë dhe të eksperimentojë me zbulime të reja shkencore.